מה אכלנו השבת

מה אכלנו השבת

החייל בקורס, סגר שבת ולכן נסענו כולנו לבקר אותו. מאוד חרדתי מהפיקניק בשעות הצהרים בחוץ בשמש הקופחת. השמש ואני לא חברים - בלשון המעטה. מה רבה היתה ההפתעה כשמצאנו ממש בקרבת מקום פרדס ועץ ענק שהטילו צל ורוח נעימה שנשבה. אפשר היה להתיישב ולאכול מבלי לסבול. אפילו הצלחנו ליהנות מהנוף. הבאנו עימנו ערמה של שניצלים של אמא, וקציצות הבית - שהחייל אמר שיצאו מוצלחות מתמיד, סלט תפוחי אדמה, ונודלס, הכל לפי בקשתו המפורשת של החייל. לקינוח היה לנו אבטיח צונן ועוגת גבינה.

היי ניצי..כמו תמיד ניראה מעולה!!

התמונות מקסימות..והארוחה לא פחות!! נהנתי מהבלוג של האחיות המיצריות..יאמממי ניראה מעולה..חבל שאני לא יכולה לתרגם לעצמי... הלחם עם הגבינות ניראה מעולה שם[עם פטה נידמה לי] שבוע טוב ואני מצרפת לך קינוח קליל שהכנתי טארט תפוחי עץ אישי עם גלידה ואגוזים...

ואחריה


אחלה ארוחה לקיץ

בדמיוני סלט ליד ואני מסודרת. תבורכי

כמה יפות ה"סירות". לדעתי יפה יותר מהמקור בבלוג.


ניצי נראה פשוט מושלם ורק בקטנה הפוקצ'ה

שלי משחק ילדים לעומת הלחמא ג'ון שלך

ניצי ניראה מדהים, אפשר טעימה...?

אני מכינה גם לפי מתכון מאוד מוצלח, נידמה לי של צחי - ביגג'ק, שנתן פעם סדנא. לפני חודש, היינו במארמאריס, הבצק שם היה רך-מעט קריספי..מקסים, שאלתי למרכיביו, והבנתי ששמים חלב+מים כנוזלים... הכינו עם בשר ולחילופין עם גבינות ופירה - מאוד טעים גם.

מה אכלנו השבת

החייל בקורס, סגר שבת ולכן נסענו כולנו לבקר אותו. מאוד חרדתי מהפיקניק בשעות הצהרים בחוץ בשמש הקופחת. השמש ואני לא חברים - בלשון המעטה. מה רבה היתה ההפתעה כשמצאנו ממש בקרבת מקום פרדס ועץ ענק שהטילו צל ורוח נעימה שנשבה. אפשר היה להתיישב ולאכול מבלי לסבול. אפילו הצלחנו ליהנות מהנוף. הבאנו עימנו ערמה של שניצלים של אמא, וקציצות הבית - שהחייל אמר שיצאו מוצלחות מתמיד, סלט תפוחי אדמה, ונודלס, הכל לפי בקשתו המפורשת של החייל. לקינוח היה לנו אבטיח צונן ועוגת גבינה.

ניצי..

אשמח למתכון קציצות הבית.. תודה

הקלופס האולטימטיבי של משפחת גרי

קבל בקישור. הפעם היו כמה שינויים לא גדולים. מאחר ונשרף לי המיקרו לאחרונה, ויתרתי על תפוחי האדמה. מקילו העוף הטחון הפרשתי 250 ג' לטובת הלחמא ג'ון, כך שהיה לי רק בסביבות 800 ג' (היה קצת יותר מקילו במקור), ולכן שמתי רק 3 ביצים. השארתי את הקציצות מטוגנות ולא בישלתי ברוטב. הן נפלאות חמות ונפלאות לא פחות קרות. אצלנו החמות הולכות עם כרוב מבושל מתקתק-חריף במחבת, והילדים אוהבים לתוספת, פתיתים. קרות הן הולכות נפלא עם חרדל, כרוב חמוץ, ומלפפון חמוץ לצד סלט תפוחי אדמה. בהצלחה.
1.doc
הקלופס של מש' גרי
(147.5 KiB) עדיין לא הורד

אגב מנות מושלמות...

המנה המושלמת של נועם בארוחת הבוקר - מזהה? מקווה שהתמונה יצאה מספיק ברור, שאר התמונות הלא מצונזרות ישלחו אלייך לפרטי..

קיבלתי והתמוגגתי. תודה.

שמחה שאהבתם ושהטף בכל הגילאים נהנה.

ניצי ניראה מדהים, אפשר טעימה...?

אני מכינה גם לפי מתכון מאוד מוצלח, נידמה לי של צחי - ביגג'ק, שנתן פעם סדנא. לפני חודש, היינו במארמאריס, הבצק שם היה רך-מעט קריספי..מקסים, שאלתי למרכיביו, והבנתי ששמים חלב+מים כנוזלים... הכינו עם בשר ולחילופין עם גבינות ופירה - מאוד טעים גם.

בטח! רוצה בהזדמנות הזו להודות לכל המחמיאים ולהסביר

שכשאני לא מגיבה על המחמאות שלכם זה לא בגלל שאני לא מתייחסת אליהן או לוקחת אותן כמובן מאליו. ממש לא. מאוד מעריכה, בכל פעם מחדש. שום דבר אינו מובן מאליו עבורי. פשוט לא רוצה להקפיץ הודעה שלי שכבר ירדה (השבח לאל) במורד הדף, שתחזור ותככב בתחילתו. לעיתים אני רואה את השם שלי קצת יותר מידי כאן, ודי לי והותר. זו הסיבה שאני מודה לכולכם בלב (תמיד) אבל לא תמיד בכתב על גבי הפורום. עכשיו, כשההודעה כבר הוקפצה בשאלה חדשה, אני מרשה לעצמי גם להגיב. תודה על ההבנה. ותודה לכולכם.

הקלופס האולטימטיבי של משפחת גרי

קבל בקישור. הפעם היו כמה שינויים לא גדולים. מאחר ונשרף לי המיקרו לאחרונה, ויתרתי על תפוחי האדמה. מקילו העוף הטחון הפרשתי 250 ג' לטובת הלחמא ג'ון, כך שהיה לי רק בסביבות 800 ג' (היה קצת יותר מקילו במקור), ולכן שמתי רק 3 ביצים. השארתי את הקציצות מטוגנות ולא בישלתי ברוטב. הן נפלאות חמות ונפלאות לא פחות קרות. אצלנו החמות הולכות עם כרוב מבושל מתקתק-חריף במחבת, והילדים אוהבים לתוספת, פתיתים. קרות הן הולכות נפלא עם חרדל, כרוב חמוץ, ומלפפון חמוץ לצד סלט תפוחי אדמה. בהצלחה.

ניצי *בדיוק כזה* מתכון חפשתי להכין היום לגוזל שלנו

מזג אויר נורמלי לשם שינוי ואפשר "להשתעשע" במטבח - יום נעים לכולם

שאלה..

איזה חלק של עוף עדיף לקנות? לא ברור לי כמה רסק עגבניות בדיוק? תודה

גם לי שאלה -את תפוח האדמה אפשר לבשל על קליפתו ולוותר על מיקרו?

בטח! רוצה בהזדמנות הזו להודות לכל המחמיאים ולהסביר

שכשאני לא מגיבה על המחמאות שלכם זה לא בגלל שאני לא מתייחסת אליהן או לוקחת אותן כמובן מאליו. ממש לא. מאוד מעריכה, בכל פעם מחדש. שום דבר אינו מובן מאליו עבורי. פשוט לא רוצה להקפיץ הודעה שלי שכבר ירדה (השבח לאל) במורד הדף, שתחזור ותככב בתחילתו. לעיתים אני רואה את השם שלי קצת יותר מידי כאן, ודי לי והותר. זו הסיבה שאני מודה לכולכם בלב (תמיד) אבל לא תמיד בכתב על גבי הפורום. עכשיו, כשההודעה כבר הוקפצה בשאלה חדשה, אני מרשה לעצמי גם להגיב. תודה על ההבנה. ותודה לכולכם.

היי ניצי..הכנתי את לחמאגון

הצורה אומנם לא מוצלחת אבל בצק מעולה...לבעלי הכנתי עם בשר טחון חצילים...[שלו אפויה יותר כך הוא אוהב] ולי הכנתי עם ביצה ופטה[שיניתי את הצורה ] הכל הוגש עם סלט עלים ברוטב פשוט לימון שום ושמן זית..סטו!! חייבת להגיד שהבצק נוח מאוד..ולמדתי עוד דרך להכין את הלחמאגון.... תודה והמשך יום נעים

מה אכלנו השבת

החייל בקורס, סגר שבת ולכן נסענו כולנו לבקר אותו. מאוד חרדתי מהפיקניק בשעות הצהרים בחוץ בשמש הקופחת. השמש ואני לא חברים - בלשון המעטה. מה רבה היתה ההפתעה כשמצאנו ממש בקרבת מקום פרדס ועץ ענק שהטילו צל ורוח נעימה שנשבה. אפשר היה להתיישב ולאכול מבלי לסבול. אפילו הצלחנו ליהנות מהנוף. הבאנו עימנו ערמה של שניצלים של אמא, וקציצות הבית - שהחייל אמר שיצאו מוצלחות מתמיד, סלט תפוחי אדמה, ונודלס, הכל לפי בקשתו המפורשת של החייל. לקינוח היה לנו אבטיח צונן ועוגת גבינה.

קציצות הבית שלנו

אחרי התמונות לא היה מנוס מלהכין. כבר מזמן רציתי לנסות שילוב של טחון בקר עם טחון עוף, הפשרתי מהבוקר 1/2 קג' מכל סוג, הוספתי 4 ביצים, 2 תפ"א מבושל (במיקרו), 3 בצל, המון פטרוזיליה ושום ושלוש כפות סולת (רעיון שנוצר עקב מחסור בלחם ופרורים, וקוצר זמן וזכה לאישור מרחוק של ניצי) טיגנתי במחבת השף (רעיון גאוני של רונית השכנה, איך לא הכרתי את זה קודם?! אומץ מיידית ובקרוב נרכוש אחת כזאת) תוך קצת פחות משעה (כולל קיצוץ ערבוב וטיגון) היו חמישים קציצות קטנות ונהדרות. אורז סלט ויש ארוחת ערב

גם לי שאלה -את תפוח האדמה אפשר לבשל על קליפתו ולוותר על מיקרו?


בהחלט. זה פשוט לוקח יותר זמן ופחות מיידי. אפשר גם לוותר על תפוח האדמה.

נשאר משובח לא פחות.

ניצי *בדיוק כזה* מתכון חפשתי להכין היום לגוזל שלנו

מזג אויר נורמלי לשם שינוי ואפשר "להשתעשע" במטבח - יום נעים לכולם

ירד עלי גשם של ממש מקודם!

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר