מה אכלנו השבת

מה אכלנו השבת

החייל בקורס, סגר שבת ולכן נסענו כולנו לבקר אותו. מאוד חרדתי מהפיקניק בשעות הצהרים בחוץ בשמש הקופחת. השמש ואני לא חברים - בלשון המעטה. מה רבה היתה ההפתעה כשמצאנו ממש בקרבת מקום פרדס ועץ ענק שהטילו צל ורוח נעימה שנשבה. אפשר היה להתיישב ולאכול מבלי לסבול. אפילו הצלחנו ליהנות מהנוף. הבאנו עימנו ערמה של שניצלים של אמא, וקציצות הבית - שהחייל אמר שיצאו מוצלחות מתמיד, סלט תפוחי אדמה, ונודלס, הכל לפי בקשתו המפורשת של החייל. לקינוח היה לנו אבטיח צונן ועוגת גבינה.
1.jpg
2.jpg

אהבתי את משחק השורות

של האור והצל.

והיו גם עוד שתי משמשיות: עוגת משמש ויוגורט

סתם חיפשתי לי עוגות שצריך רק לבחוש במזלג לשים בתנור ויוצאת חגיגה. עוגת משמש ויוגורט ½ 1 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1 כוס סוכר קליפת לימון מגוררת 2 גביעי יוגורט אפרסק או משמש או רגיל 3 ביצים גדולות ½ כוס שמן כמה משמשים חתוכים לפיסות קטנות. לערבב את הכל ביחד. למזוג לתבנית משומנת ומקומחת. לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שמזהיב. להוציא ולהוציא מהתבנית. הערות שלי: אפשר לערבב את הכל במזלג ישירות בתבנית. אם רוציםן לחסוך כלים וזמן והתעסקות. לא לשכוח שקיץ עכשיו. אני אפיתי בתבנית עם חור באמצע לא גדולה במיוחד. חושבת שהתבנית מס. 24. לא מצאתי יוגורט משמש במחוזותינו, אולי אין בכלל בנמצא, השתמשתי ביוגורט אפרסקים שנקנה במיוחד למטרה זו. עוגה נהדרת. בטוחה שתהיה נפלאה גם עם שזיפים, תפוחי עץ, פירות יער, נקטרינות, אפרסקים, שסק וכד'. המתכון המקורי מהרשת, עם התאמות שלי: http://www.buttalapasta.it/articolo/ricette-dolci-torta-di-pesche-un-dessert-leggero/3430/

עוגת משמש ושקדים

עוגת משמש ושקדים מתוך ספר העוגות של אנג'לה נילסן, שרה מקסוול וג'אניס מרפיט בהתאמה שלי 4-5 כפות פירורי לחם 200 ג' חמאה 200 ג' סוכר (1 כוס), 3 ביצים 175 ג' קמח תופח (1/2 1 כוסות) 1-2 כפות חלב 100 ג' שקדים כמה טיפות תמצית שקדים (לא היה לי אז ויתרתי) 500 ג' משמשים חצויים ללא הגוגואים אבקת סוכר לקישוט לחמם תנור לחום 180 מעלות. לשמן תבנית 24 (במקור 23), ולזרות את פירורי הלחם. לערבל את הסוכר והחמאה במיקסר. להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה. להוסיף את שאר החומרים. להעביר מחצית מהבצק לתבנית וליישר. לסדר את כל המשמשים על הבצק כשהם מונחים עם החלק החתוך כלפי מטה. להעביר את שארית הבצק על המשמשים וליישר. לאפות במשך כ-35 דקות. להוציא ולצנן. לפזר אבקת סוכר. הערות שלי: עיגלתי את הכמויות והתאמתי לנוחיות. לא אוהבת כמויות של 225 ג' חמאה וכד'. בזן השימוש הסתבר שהיו לי רק 50 ג' של אבקת שקדים. השלמתי את החסר עם קוקוס טחון. חושבת גם שהעוגה צרכה יותר משמשים. לא שקלתי. פשוט מילאתי את המשטח בחצאי משמשים. לעניות דעתי אפשר גם לערבב את כל במזלג. עוגה נפלאה, שתהיה מעולה גם עם כל שאר פירות הקיץ ועם תפוחי עץ גם בתוספת מעט קינמון.

לחמא ג'ון

לפני איזה זמן נתקלתי ממש במקרה בבלוג של אוכל. כותבות אותו שתי אחיות מצריות. מדובר באוכל מצרי-מזרח תיכוני. התמונות נהדרות והן גירו את דמיוני. כתבתי להן וביקשתי אם יוכלו להעלות מתכון לאום עלי, קינוח שאכלנו לפני שנתיים ברמדאן בירדן ושטעמו עדיין עימנו. יש לי עוד את המתכון שכתב לי השף על פיסת נייר בערבית. שלחתי את השאלה ושכחתי מזה לגמרי. לאחר זמן רב פתאום קיבלתי מייל שהן תנסינה להכניס את אום עלי להכנות שלהן. אהבתי את ההשתדלות וחזרתי לעיין בבלוג שלהן. החלטתי לנסות את הלחמא ג'ון שלהן שנראה מזה יפה.

לחמא ג'ון מתוך arabic bites - קליל קליל ודורש רק 10 דקות אפיה ויש ארוחה

מיוחד לקיץ שלנו. לחמא ג'ון מתוך ערביק בייטס http://arabicbites.blogspot.com/ לרוטב: כוסברה, פטרוזיליה ונענע קצוצים 1 עגבניה בינונית קצוצה לערבב ולשים בצד לבצק: להכנת 8 סירות 1 כוס קמח מלא 2 כוסות קמח רגיל (או נסורת) ¾ - 1 כוסות מים חמימים 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 2 כפות שמן זית 1 ביצה קטנה למלית בשר: 250 ג' בשר טלה קצוץ (שמתי עוף טחון) 1 בצל קצוץ דקיק 1 עגבניה קצוצה דקיק 1 שן שום כתושה 1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דקיק ¼ כפית כמון 1/8 כפית פלפל שחור 1 כפית שמן זית 2 כפיות רסק עגבניות מלח לפי הטעם לערבב את בשר הטלה, בצל קצוץ, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, כמון, ורסק עגבניות בקערית. לשמור בצד. לשים את כל מצרכי הבשר בקערת המיקסר וללוש לבצק רך במשך 10 דקות. לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 30 דקות. לחמם תנור לחום מקסימאלי. לחלק את הבצק ל-8 חלקים. ליצור מכל חלק כדור. לשטח את הכדור לצורה אובאלית. לשים את המלית במרכז, תוך שמשאירים שוליים ללא מלית ברוחב של 1 ס"מ סביב. לקפל את השוליים מסביב ולצבוט את הקצוות ביחד. לאפות במשך 10 דקות בחום מקסימאלי. הערות שלי: את הירקות חתכתי בחותך הסלט כדי שיצאו קטנים קטנים, ויתרתי על הכוסברה הטריה ואין לי פטרוזיליה יבשה אז השתמשתי בטריה. מי שיש לו קמח נסורת יוכל להכין את כל הבצק ממנו ולא לערבב עם קמח רגיל, לדעתי.

ההכנה בתמונות

לפני האפיה

איך מגישים?

חותכים את הלחמא ג'ון לשניים. מגישים עם טחינה (במקור עם יוגורט מעורב בטחינה, אבל אני לא התחברתי לזה כל כך ולא מטעמי כשרות), ועם העגבניות המעורבבות בהמון פטרוזיליה (ומי שרוצה שיוסיף גם כוסברה קצוצה טריה).

המנה המושלמת

ואחריה


איך מגישים?

חותכים את הלחמא ג'ון לשניים. מגישים עם טחינה (במקור עם יוגורט מעורב בטחינה, אבל אני לא התחברתי לזה כל כך ולא מטעמי כשרות), ועם העגבניות המעורבבות בהמון פטרוזיליה (ומי שרוצה שיוסיף גם כוסברה קצוצה טריה).

המנה המושלמת


אגב מנות מושלמות...

המנה המושלמת של נועם בארוחת הבוקר - מזהה? מקווה שהתמונה יצאה מספיק ברור, שאר התמונות הלא מצונזרות ישלחו אלייך לפרטי..

תמונה יפייפיה

אגב מנות מושלמות...

המנה המושלמת של נועם בארוחת הבוקר - מזהה? מקווה שהתמונה יצאה מספיק ברור, שאר התמונות הלא מצונזרות ישלחו אלייך לפרטי..

כמה יפות ה"סירות". לדעתי יפה יותר מהמקור בבלוג.

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר