אז מה היה לנו בשבת?

ואז נגמרה לי הסבלנות והכנתי מהחצי השני רולדה ומילאתי בנוטלה

והכנתי שושנים קטנות כמו חטיפים ושתיים גדולות יותר. כולן נחטפו.

משו משו הצבע האפוי יאמי אוחחח......ומקודם זה היה הבשר הכבוש?


הצבע האפוי של הלחם? הספיראלות? וכן, למעלה זה בשר כבוש.

להכין היום, ולנוח שבוע. ואז לבשל ושוב לנוח יום או יומיים. חלוקת עבודה נהדרת לקיץ. בכל מקרה תודה.

ספיראלות ריקוטה - המתכון

250 ג' קמח רגיל 250 ג' קמח שטיבל 2 170 ג' מים 2 כפות גדושות אבקת חלב ½ 1 כפיות מלח 70 ג' סוכר 3 ביצים 80 ג' חמאה 12 ג' שמרים בקערית, לצרף את הקמח, המלח, אבקת חלב, הסוכר. להוסיף את השמרים המומסים ומעט מים פושרים מתוך כמות המים הכללית. להוסיף את כל המים, החלב והביצים. לערבב עד שכל החומרים התערבבו היטב. להוסיף את החמאה הרכה וללוש לבצק גמיש. אין צורך להרבות בלישה. נוצר בצק רך ודביק. לשים את הבצק בקערה משומנת, לכסות בפלסטיק נצמד, ולהתפיח עד להכפלת הנפח. בערך שעה וחצי. להוציא את הבצק כדי לעבד אותו רק כדי להוציא את הגזים ולהחזיר לקערה. לסגור בניילון נצמד ולהשאיר במקרר ללילה. למחרת, בעוד הבצק קר, לחלק אותו לשניים. מכל חלק יוצאים 8 מאפים. אפשר להכין מכל חלק סוג אחד של מאפה או סוג אחד בלבד משני החלקים ביחד. גלזורת הביצה: 1 ביצה + 1 כף חלב – לערבב ביחד למלית: 500 ג' ריקוטה 2-4 שקיות סוכר וניל (תלוי אם אוהבים מתוק או פחות) 2 כפות גלזורת הביצה טיפה או שתיים מיץ לימון סחוט (לא חובה) לרדד את הבצק למלבנים גדולים, בערך 30X20 ס"מ. לחתוך את המלבן ל-8 רצועות אורך. למתוח כל רצועה הכי דקיק והכי ארוך שניתן. יש למתוח עד כמה שניתן. אני הצלחתי למתוח לאורך של 60 ס"מ. לסובב את הרצועה כמו בורג סביב עצמה. אח"כ לגלגל אותה ליצירת ספיראלה. להניח על נייר אפיה ולהבריש בעדינות בגלזורת הביצה. בעזרת האצבעות להרחיב פתח במרכז הספיראלה ולשים בתוכו כף גדושה של תערובת הגבינה. להתפיח במשך ¼ 1 שעות. לחמם תנור לחום 180-190 מעלות, ולאפות את הספיראלות במשך 15-17 דקות או עד שמזהיבות. מיד בצאתן מהתנור, להבריש בגלזורת סוכר קלילה: ¼ כוס מים ¼ כוס סוכר 1/8 כפית תמצית וניל לבשל ביחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אם אוהבים את המאפים מאוד מתוקים, אפשר לטפטף עליהם גלזורת פונדנט (1-2 כפיות מים חמים מעורבבות עם 2/3 כוס אבקת סוכר) לאחר שהצטננו. לדעתי אין ממש צורך.

הערה ששכחתי, עימכם הסליחה, וגם הקרדיט המגיע:

במידה ואין אבקת חלב, אפשר להוסיף 70 ג' חלב רגיל ולהפחית את כמות המים מ- 170 ג' ל- 100 ג' בלבד. בנוסף, רצוי לשטח את המאפים בעזרת כף היד לפני ששמים את המלית כדי שלא יתפחו להיות לחמניות. מבוסס על מתכון של לחם צימוקים ושבלולי גבינה: http://www.thefreshloaf.com/recipes/painauxraisins עם שינויים איטלקיים קלים: http://croce-delizia.blogspot.com/2008/09/cream-cheese-danish.html

ארוחת ערב קייצית וקלילה

בשר כבוש שאפשר להכין אותו בשלבים. שבוע להשריה, אח"כ מבשלים, ואז מניחים ללילה בתוך מי הבישול להצינון, ובסוף פורסים. 2 ק"ג בשר חזה בקר (ואפשר גם לשון) או כל נתח אחר שאוהבים מים לכיסוי הבשר 30 ג' מלח סלפטר 2 כפות מלח (אפשר גס) 4 עלי דפנה 20 גרגירים פלפל אנגלי 20 גרגרירים פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 10 שיני שום גדולות מניחים את הבשר בקערה גדולה דיה להכילו בנוחיות. מודדים את כמות המים שתכסה את הבשר ומעבירים לסיר. מוסיפים את כל חומרי המרינדה חוץ מהשום. מרתיחים 10 דקות, מצננים, מוסיפים את השום ויוצקים על הבשר כך שהמים יכסו אותו, מכסים הקערה ושולחים לקירור ל8-10 ימים. למי הבישול: מים לכיסוי הבשר 10 גרגירי פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף חומץ 1 כפית מלח 1 כפית מלח סלרי (לא חובה) 8 שיני שום מוציאים את הבשר מהמרינדה. את המרינדה שופכים. מערבבים בסיר גדול את כל החומרים למי הבישול. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים או עד שהבשר רך. מסירים מהאש ומצננים בתוך מי הבישול. אם מכינים לשון, מקלפים את העור בעודה חמה. כשהבשר והנוזל קרים לחלוטין, מוציאים מהמים, שומרים במקרר ללילה, ולמחרת אם רוצים את הבשר כבוש ולא מתובל אפוי – פורסים ומגישים. סלט תפוחי אדמה של אמא שלי בגלל קלות ההכנה, בגלל שמבשלים היום ומכינים רק מחר (או מחרתיים או אפילו אחרי) בגלל שאצלנו נורא אוהבים, הסלט הזה מככב על שולחננו לאחרונה לעיתים קרובות. סלט תפוחי אדמה של אמא שלי לחתוך לקוביות לא גדולות תפוחי אדמה מבושלים מראש ומקוררים ללילה במקרר, להוסיף 2 ביצים קשות - חתוכות לקוביות, מלפפונים חמוצים - גם כן בקוביות, אולי שמינית בצל קצוץ דקיק במיוחד, גזר שמבשלים עם הביצים הקשות כדי שיהיה מעט מבושל ועדיין פריך - לחתוך לקוביות, אם רוצים, גם גמבה אדומה או פלפל אדום - אפשר גם קנוי, קלוי או מוחמץ - פחות עבודה כמובן, קופסת אפונה עדינה מסוננת מהמים (יש המוסיפים אפונה וגזר), להוסיף חומץ רגיל, 2 כפות מיונז, ללא כולסטרול 1/2 כוס מים, שקית סוויט אנד לואו, מלח-פלפל ולערבב בעדינות. הפטנט של אמא שלי היה להוסיף מעט מים. זה ממש מוריד את כמות המיונז שצריך להשתמש, והופך את כל הסלט לקליל הרבה יותר. לא צריכה לצאת יציקה. סתם סלט נחמד שכל חתיכה בו ברורה ועומדת בזכות עצמה, וכן, אפשר להכין רק מתפוחי אדמה שעברו בישול וקירור לילה קודם - חוק בל יעבור אצל אמא שלי, להכנת הקרטופל סלט... מניסיון, יש דברים שאמא צודקת... מניסיון. מתפוחי אדמה חמים או בלתי מקוררים ללילה זה פשוט לא יוצא!

ניצי מרשה לעצמי הצעת ייעול בנוגע לבצל בסלט תפו"א.

מכיוון ששנקטת זהירות בכמות ובחיתוך, אני מניחה שלא כולם אוהבים את טעמו של הבצל החי בסלט... מנסיון, למזוג על פרוסות הבצל מים רותחים כדי כיסוי, להשהות דקות אחדות ולסנן וכך להוסיף. הרעננות והפריכות נשארים, הטעם והריח מתעדנים מאוד.

משו משו הצבע האפוי יאמי אוחחח......ומקודם זה היה הבשר הכבוש?


אוחחחח ספירל אחד כזה בכל ביום יעשה אותי מאושרת

ניצי מרשה לעצמי הצעת ייעול בנוגע לבצל בסלט תפו"א.

מכיוון ששנקטת זהירות בכמות ובחיתוך, אני מניחה שלא כולם אוהבים את טעמו של הבצל החי בסלט... מנסיון, למזוג על פרוסות הבצל מים רותחים כדי כיסוי, להשהות דקות אחדות ולסנן וכך להוסיף. הרעננות והפריכות נשארים, הטעם והריח מתעדנים מאוד.

תודה אם החיטה. שמרתי לי את הרעיון

את המתכון העתקתי מהמחברת המקוונת שלי (מהעצלנות, שלא לכתוב פעם נוספת מה שכבר כתוב). השידרוג בעת האחרונה הוא להשמיט את הבצל בכלל. ובא לציון גואל. בכל זאת שומרת לעצמי את הפטנט שלך ואנסה להכניס לשימוש שוטף בפעם הבאה שאכין. תודה. תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים.

אוחחחח ספירל אחד כזה בכל ביום יעשה אותי מאושרת


צילה... את צנועה בבקשותיך. כל כך מעט עושה אותך מאושרת.

תודה.

ניצי מסיבה רפואית נאלצת להתנזר מכל הטוב הזה

אוהבת מתוק בטירוף אבל מותר רק פעם ב.....

אז מה היה לנו בשבת?

היו לימונים נהדרים בסופר. נורא הפתיע אותי. אני כבר נכנסת למגננת לימונים בעונה הזו. בד"כ אין למצוא, והליים עדיין לא בשווקים. אבל היו לימונים נהדרים שאיפשרו לי להכין עוגה שמזמן רציתי להכין.

הכל נראה נפלא וטעים ומדהים . שאפו שאפו ענקי.

תודה אם החיטה. שמרתי לי את הרעיון

את המתכון העתקתי מהמחברת המקוונת שלי (מהעצלנות, שלא לכתוב פעם נוספת מה שכבר כתוב). השידרוג בעת האחרונה הוא להשמיט את הבצל בכלל. ובא לציון גואל. בכל זאת שומרת לעצמי את הפטנט שלך ואנסה להכניס לשימוש שוטף בפעם הבאה שאכין. תודה. תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים.

המשך יבוא


נהנתיייי..ואהבתי הכל!!!!

מודה שהספירלות משרות עלי נחת והנאה...יאמייי.. אפשר שאלה קטנה..מה הכמות שיצאה לך? וכמה זה 170 מים בכוס? תודה לך והמשך יום נהדר

הלכתי למדוד. 170 ג' זה מעט יוותר משלושת רבעי כוס מידה

ומחצי כמות הבצק יצאו 8 יחידות, כלומר מכל הבצק יוצאות 16 יחידות. אני הכנתי מחלק אחד ספיראלות ומהשני גלילה שאותה חתכתי לשושנים. את אילו את כבר יכולה לחתוך לפי העובי שאת אוהבת ובכך לשלוט על כמות העוגות האישיות שמתקבלת. בהצלחה.
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר