לפנינה, ללארה ולכל מי שמחפש עוגה בחמש דקות* בלי ללכלך הרבה כלים

את הרעיון הססגוני ראיתי ברשת, לא היה לי כוח למתכון המסובך שכלל הקצפות וכד'. אז לקחתי את מתכון הקסם של אמא שלי בגרסת הארבע ביצים ואימצתי אותו גם כאן. סתם כי הפולני אוהב עוגה בבוקר עם הקפה וזו של שבת כבר נגמרה. עוגת שזיפים ןמשמשים בחמש דקות 200 ג' חמאה (היא היתה שמה מרגרינה) 200 ג' סוכר 200 ג' קמח 1 שקית אבקת אפיה 4 ביצים לערבב את הכל (בטמפ. החדר). אני ערבבתי במזלג ותוך דקותיים הכל התערבב נפלא. אפילו לא צריך להפעיל מיקסר. להניח חצאי משמשים ושזיפים מגולענים בשורות בתבנית אפיה משומנת מעט. שורה משמשים שורה שזיפים. למרוח את התערובת מעל הפרי. לאפות בחום בינוני נמוך 170-180 מעלות. עד שמזהיב. לחכות שיצטנן. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או קרם קסטרד (וניל) או סתם כך. טעים ונאה למראה. * *או כמה שלוקח לגלען.
1.jpg
2.jpg

קערה אחת ובלי מיקסר, כבר מכינה

כמה זה בכוסות הכמויות של הקמח והסוכר? ותגידי, גם בצנצנת ריבה צריך להסתכל רק על החצי המלא?

לאיזו תבנית מתאים המתכון?

הלכתי למדוד. אצלי העוגה נאפתה בתבנית שחורה לא ח"פ 27X25 ס"מ מדידות פנימיות

קערה אחת ובלי מיקסר, כבר מכינה

כמה זה בכוסות הכמויות של הקמח והסוכר? ותגידי, גם בצנצנת ריבה צריך להסתכל רק על החצי המלא?

וואלה לא יודעת. משתמשת במשקל. אבל הלכתי לבדוק עבורך ומצאתי את זה

חשבון - לא התחום שלי, אז תאלצי לעשות את החישובים לבד, בטוחה שתסתדרי. קבלי טבלה של מידות משקל והמרות,,,, - ‏מאת סקיווקר‏ לוח המידות והמשקלות של "על השולחן" (מומלץ להדפיס ולתלות על המקרר ). http://sf.tapuz.co.il/shirshur-771-114461546.htm יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב): 1 כוס שמן - 200 גרם 1 כוס חמאה - 240 גרם 1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce) 1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם 1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם 1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם 1 כוס קורנפלור - 140 גרם 1 כף קורנפלור - 8 גרם 1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם 1 כוס קמח מלא - 125 גרם 1 כוס דבש - 360 גרם 1 כף דבש - 22 גרם 1 כוס ריבה - 330 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם 1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם 1 כוס אורז ארוך - 200 גרם 1 כוס אורז קצר - 210 גרם 1 כף אבקת אפיה - 8 גרם 1 כף סודה לשתיה - 8 גרם 1 כף שמרים יבשים - 10 גרם 1 כוס מלח - 250 גרם 1 כף מלח - 20 גרם 1 כוס קקאו - 140 גרם 1 כוס סוכר - 200 גרם 1 כף סוכר - 20 גרם 1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם 1 כף אבקת סוכר - 8 גרם 1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם קמח תופח תוצרת בית 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה ג'לטין 1 שקית ג'לטין = 14 גרם 1 כף ג'לטין = כ-10 גרם 1 עלה ג'לטין = 4 גרם יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים אבקת אפיה, סודה לשתיה 1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה 1 כף = 9 גרם 1 כפית = 3 גרם ביצים ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם ביצה מס‘ 3 - 50 גרם התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה) הגדלה להוסיף מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20% מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40% מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60% הקטנה להפחית מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15% מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30% מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40% יחסים בין מידות נפח שונות 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz 480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint 960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart המרות למידות שונות להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57 להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35 להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035 להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21 להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022 להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536 להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454 להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056 להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946 להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54 להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39 צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור 105 225 חום נמוך מאד 120 250 135 275 1 חום נמוך 150 300 2 160 325 3 בינוני-נמוך 180 350 4 בינוני 190 375 5 200 400 6 בינוני-גבוה 220 425 7 גבוה 230 450 8 245 475 9 גבוה מאד הערה: המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית). המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות. (לתחליף כוס קמח תופח =אפשר להשתמש ב- 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת-אפיה).

לפנינה, ללארה ולכל מי שמחפש עוגה בחמש דקות* בלי ללכלך הרבה כלים

את הרעיון הססגוני ראיתי ברשת, לא היה לי כוח למתכון המסובך שכלל הקצפות וכד'. אז לקחתי את מתכון הקסם של אמא שלי בגרסת הארבע ביצים ואימצתי אותו גם כאן. סתם כי הפולני אוהב עוגה בבוקר עם הקפה וזו של שבת כבר נגמרה. עוגת שזיפים ןמשמשים בחמש דקות 200 ג' חמאה (היא היתה שמה מרגרינה) 200 ג' סוכר 200 ג' קמח 1 שקית אבקת אפיה 4 ביצים לערבב את הכל (בטמפ. החדר). אני ערבבתי במזלג ותוך דקותיים הכל התערבב נפלא. אפילו לא צריך להפעיל מיקסר. להניח חצאי משמשים ושזיפים מגולענים בשורות בתבנית אפיה משומנת מעט. שורה משמשים שורה שזיפים. למרוח את התערובת מעל הפרי. לאפות בחום בינוני נמוך 170-180 מעלות. עד שמזהיב. לחכות שיצטנן. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או קרם קסטרד (וניל) או סתם כך. טעים ונאה למראה. * *או כמה שלוקח לגלען.

כמה שאני אוהבת כאלו עוגות. יש לי שזיפים שמתים להפוך לעוגה. תודה

זאת עוגה מעולה.אני מאד מאד אוהבת אותה.

בא לי רעיון לפזר סוכר חום או דמררה על התבנית

לפני הפירות בשביל הקרמל ובשביל להגיש את העוגה הפוכה, שהפירות כלפי מעלה. כן גלידה תלך פה טוב.

זאת עוגה מעולה.אני מאד מאד אוהבת אותה.


יצאה עכשיו מהתנור

פשוט מושלמת. הכנתי בטוסטר אובן מטעמי נוחות, ולכן חילקתי לשתי תבניות קטנות יותר, על הבצק מלמעלה פיזרתי קצת סוכר חום, ערבבתי בפירות משמשים שזיפים אדומים וענבים. יצאה תפוחה שזופה וטעימה במיוחד. בדיוק כמו שאוהבים כאן. לא צופה שהעוגות ישרדו כאן עד רדת השמש...

כרמית, על כמה מעלות כיוונת את הטמפרטורה של האובן?

180 לקח כמעט חצי שעה

לפנינה, ללארה ולכל מי שמחפש עוגה בחמש דקות* בלי ללכלך הרבה כלים

את הרעיון הססגוני ראיתי ברשת, לא היה לי כוח למתכון המסובך שכלל הקצפות וכד'. אז לקחתי את מתכון הקסם של אמא שלי בגרסת הארבע ביצים ואימצתי אותו גם כאן. סתם כי הפולני אוהב עוגה בבוקר עם הקפה וזו של שבת כבר נגמרה. עוגת שזיפים ןמשמשים בחמש דקות 200 ג' חמאה (היא היתה שמה מרגרינה) 200 ג' סוכר 200 ג' קמח 1 שקית אבקת אפיה 4 ביצים לערבב את הכל (בטמפ. החדר). אני ערבבתי במזלג ותוך דקותיים הכל התערבב נפלא. אפילו לא צריך להפעיל מיקסר. להניח חצאי משמשים ושזיפים מגולענים בשורות בתבנית אפיה משומנת מעט. שורה משמשים שורה שזיפים. למרוח את התערובת מעל הפרי. לאפות בחום בינוני נמוך 170-180 מעלות. עד שמזהיב. לחכות שיצטנן. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או קרם קסטרד (וניל) או סתם כך. טעים ונאה למראה. * *או כמה שלוקח לגלען.

עשיתי.

פשוט קצר וטעים!

180 לקח כמעט חצי שעה


לכרמית תודה ועוד שאלה ברשותך

כשאני אופה באובן החלק העליון של העוגה נשרף מהר מידי למרות שהטמפרטורה נמוכה והעוגה במדף התחתון. את יכולה לתת לזה פתרון? האם להפעיל רק את האובן בחלקו התחתון ?

וואלה לא יודעת. משתמשת במשקל. אבל הלכתי לבדוק עבורך ומצאתי את זה

חשבון - לא התחום שלי, אז תאלצי לעשות את החישובים לבד, בטוחה שתסתדרי. קבלי טבלה של מידות משקל והמרות,,,, - ‏מאת סקיווקר‏ לוח המידות והמשקלות של "על השולחן" (מומלץ להדפיס ולתלות על המקרר ). http://sf.tapuz.co.il/shirshur-771-114461546.htm יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב): 1 כוס שמן - 200 גרם 1 כוס חמאה - 240 גרם 1 כף חמאה - 15 גרם (1/2 ounce) 1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם 1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם 1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם 1 כוס קורנפלור - 140 גרם 1 כף קורנפלור - 8 גרם 1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם 1 כוס קמח מלא - 125 גרם 1 כוס דבש - 360 גרם 1 כף דבש - 22 גרם 1 כוס ריבה - 330 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם 1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם 1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם 1 כוס אורז ארוך - 200 גרם 1 כוס אורז קצר - 210 גרם 1 כף אבקת אפיה - 8 גרם 1 כף סודה לשתיה - 8 גרם 1 כף שמרים יבשים - 10 גרם 1 כוס מלח - 250 גרם 1 כף מלח - 20 גרם 1 כוס קקאו - 140 גרם 1 כוס סוכר - 200 גרם 1 כף סוכר - 20 גרם 1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם 1 כף אבקת סוכר - 8 גרם 1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם קמח תופח תוצרת בית 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה 1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה ג'לטין 1 שקית ג'לטין = 14 גרם 1 כף ג'לטין = כ-10 גרם 1 עלה ג'לטין = 4 גרם יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים אבקת אפיה, סודה לשתיה 1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה 1 כף = 9 גרם 1 כפית = 3 גרם ביצים ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם ביצה מס‘ 3 - 50 גרם התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה) הגדלה להוסיף מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20% מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40% מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60% הקטנה להפחית מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15% מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30% מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40% יחסים בין מידות נפח שונות 1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz 3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות 1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz 1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית 1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz 1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz 2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz 1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz 480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint 960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart המרות למידות שונות להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57 להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35 להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035 להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21 להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022 להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536 להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454 להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056 להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946 להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54 להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39 צלזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור 105 225 חום נמוך מאד 120 250 135 275 1 חום נמוך 150 300 2 160 325 3 בינוני-נמוך 180 350 4 בינוני 190 375 5 200 400 6 בינוני-גבוה 220 425 7 גבוה 230 450 8 245 475 9 גבוה מאד הערה: המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית). המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות. (לתחליף כוס קמח תופח =אפשר להשתמש ב- 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת-אפיה).

איך פספסתי את המתכון הזה? ועכשיו התלבטות

האם להכין עם הפירות שנשארו מרק פירות לבעל או להוריד חלק לעוגה? שאלות הרות גורל בחום הזה. תודה ניצי

לפנינה, ללארה ולכל מי שמחפש עוגה בחמש דקות* בלי ללכלך הרבה כלים

את הרעיון הססגוני ראיתי ברשת, לא היה לי כוח למתכון המסובך שכלל הקצפות וכד'. אז לקחתי את מתכון הקסם של אמא שלי בגרסת הארבע ביצים ואימצתי אותו גם כאן. סתם כי הפולני אוהב עוגה בבוקר עם הקפה וזו של שבת כבר נגמרה. עוגת שזיפים ןמשמשים בחמש דקות 200 ג' חמאה (היא היתה שמה מרגרינה) 200 ג' סוכר 200 ג' קמח 1 שקית אבקת אפיה 4 ביצים לערבב את הכל (בטמפ. החדר). אני ערבבתי במזלג ותוך דקותיים הכל התערבב נפלא. אפילו לא צריך להפעיל מיקסר. להניח חצאי משמשים ושזיפים מגולענים בשורות בתבנית אפיה משומנת מעט. שורה משמשים שורה שזיפים. למרוח את התערובת מעל הפרי. לאפות בחום בינוני נמוך 170-180 מעלות. עד שמזהיב. לחכות שיצטנן. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל או קרם קסטרד (וניל) או סתם כך. טעים ונאה למראה. * *או כמה שלוקח לגלען.

בתנור....

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר