אז מה אכלנו השבת?

ידעתי שאני אתחרט ברגע שאפתח את השרשור שלך. העוגה הוציאה אותי

משלוותי ממש התעללות. היא ניראת פשוט מדהימה וטעימה ומטריפה.

תודה לאלה'לה

תכיני. את לא תתחרטי. כתבתי גם לפנינה שניתן להכין אותה בשלבים. כדי לפשט את העבודה, וכדי להקל בחום של הקיץ. בהצלחה.


שמני, הלכתי לבדוק בכל זאת

חיפשתי בגוגל תחת "טורטה דלה נונה", ומצאתי המון גרסאות גם מצולמות. כך שאתה יכול לשים כפות או כפיות. יש מתכונים שמבקשים 50 ג' של צנוברים ויש של כפית או שתיים. את המתכון שלי קיבלתי מרפאלה שאוספת עבורי את מיטב המתכונים של השבוע שחלף ושולחת לי את המוצלחים שבהם, עם הערות שלה, ציונים וחלוקת תעודות. זה מה שהיה כתוב. בדיוק כמו שכתבתי. מצרפת לך שתי תמונות מהרשת, של אותה עוגה בדיוק, בשתי גרסאות. עם הרבה צנוברים ועם מעט. אתה תבחר מה מתאים לך.

שמני, תכין את העוגה בדיוק כפי שכתבתי

הרי לא רשמתי את המתכון באיטלקית, לא? במתכון המקורי כתוב כפיות וזה מה שתירגמתי, באמת שאין צורך לרענן לי את השפה... במקור לא שמים הרבה צנוברים על העוגה, רק כמה לקישוט, מאחר ואני רוצה לנקות ארונות לקראת הקיץ, אז שמתי את מה שהיה. אולי יצא קצת יותר. המחייב הוא המתכון. בעצם גם הוא אינו מחייב. כל מתכון הוא תמיד בסיס לשינויים ושיפצורים והתאמה לטעם האישי. אתה אוהב יותר? שים יותר, אינך אוהב צנוברים בכלל? תשמיט, אתה רוצה לעשות בדיוק כמו המקור? תיצמד למתכון הכתוב. שיהיה בהצלחה.

למה את מטעה? במקור כתוב כפות

אז לא רק שלא נתת קרדיט גם טעית בתרגום, גם לא הבחנת בטעות בענין הביצים בפטיסייר והשאלה מה באמת הכנת? כי שתי כפיות צנוברים זה בערך 8 צנוברים וב-2 כפיות קמח אי אפשר להכין פטיסייר במקרה זה. התרגום שלך בכללותו זהה מילה במילה למקור הזה (וזה רק אחד מהם) וניתן לגלול מטה לראות גם את התרגום לאנגלית. אצלך הגאווה זה ערך עליון גם במחיר הטעיה.

אבי

עם כל הכבוד וההערכה שלי (ויש הרבה) לידע המקצועי שלך ולחשיבות שאתה מייחס לדיוק בפרטים, ומבלי לבדוק כלל את הנתונים, הביצים, הצנוברים, הכפות והכפיות, מרגישה מאוד לא נוח עם התגובות הלוחמניות שלך להודעות של ניצי בזמן האחרון. אולי יש דברים מתחת לפני השטח שאינם ידועים לי, והם בטח לא עינייני, אבל הפורום הוא מקום ציבורי, וניצי היא חברה שלי. מותר כמובן להביע דעה ובטח ובטח לתקן טעויות אבל אני בטוחה שאין כאן שום כוונה של ניצי להטעות ובטח ובטח לא עודף גאווה. תודה.

כרמית יקרה

כאשר מעלים מתכון והוא לא מדויק וממשיכים להתעקש על אי הדיוקים ורק בשל חוסר הרצון להודות בטעות זה מרגיז ויותר מכך מטעה את מי שרוצה להכין את המתכון. הבאתי את המתכון המקורי, היא התייחסה (כרגיל) לטפל...הצנוברים, לא התייחסה לעיקר והוא האם משתמשים בביצים או חלמונים ומה היא כמות הקמח המדויקת (וזה חשוב מאד לייצוב הקרם!). אז חברות זה נחמד אבל לא קשור לפורום, מה לעשות שחלק מהדברים כאן הם מדע מדויק!. את שהיה לי לאמר מקצועית אמרתי, תעשו עם זה מה שאתם רוצים. לא אציע שוב דבר.

למה את מטעה? במקור כתוב כפות

אז לא רק שלא נתת קרדיט גם טעית בתרגום, גם לא הבחנת בטעות בענין הביצים בפטיסייר והשאלה מה באמת הכנת? כי שתי כפיות צנוברים זה בערך 8 צנוברים וב-2 כפיות קמח אי אפשר להכין פטיסייר במקרה זה. התרגום שלך בכללותו זהה מילה במילה למקור הזה (וזה רק אחד מהם) וניתן לגלול מטה לראות גם את התרגום לאנגלית. אצלך הגאווה זה ערך עליון גם במחיר הטעיה.

בקרם להקציף ביצים או רק חלמונים?

ביצים.

סליחה על הטעות שנבעה מחיפזון. מדובר רק בביצים ולא בחלמונים.

חלמונים עם 2 כפות קמח והסוכר.

אז מה אכלנו השבת?

רק טיזר קטן. את השאר אעלה מאוחר יותר או מחר.

אין לי מילים על הארוחה הכה מושקעת!

הייתי אוכלת מהכל. העוגה עם הצנוברים - זה בול בשבילי. אני מתה על צנוברים וכמה שיותר, כך טוב יותר. וגם המאפינס עם הדובדבנים... הממממ יאמי! ניצי, כמו תמיד, ארוחת מופת וצילומים שגורמים לי לרוץ למקרר ומהר... נטי

אבי

עם כל הכבוד וההערכה שלי (ויש הרבה) לידע המקצועי שלך ולחשיבות שאתה מייחס לדיוק בפרטים, ומבלי לבדוק כלל את הנתונים, הביצים, הצנוברים, הכפות והכפיות, מרגישה מאוד לא נוח עם התגובות הלוחמניות שלך להודעות של ניצי בזמן האחרון. אולי יש דברים מתחת לפני השטח שאינם ידועים לי, והם בטח לא עינייני, אבל הפורום הוא מקום ציבורי, וניצי היא חברה שלי. מותר כמובן להביע דעה ובטח ובטח לתקן טעויות אבל אני בטוחה שאין כאן שום כוונה של ניצי להטעות ובטח ובטח לא עודף גאווה. תודה.

חבר, או חברה - זה לא מקצוע

למרות שחברות היא דבר יקר. בישול הוא דוקא כן מקצוע. ההבדל בין כפות לכפיות בקמח, יכול להיות הבדל בין הצלחה לכישלון באפיה. לטעות אפשר. לטענתך, הטעות היא לא נוראה כמו התגובה של אבי. אם כך אז גם לא צריך להיות נורא להודות בטעות. התגובה יכולה להיות יותר מנומסת או נחמדה. אבל לא להודות בטעות, הוא דבר גרוע מאוד מצד מנהלת פורום, אם ישנה טעות. Dixi et salvavi animan meam

איריתאינץ' איזה כיף להגיע לפורום חדש וישר לתקוף הא?

מכיוון שאת לא מכירה את הנפשות הפועלות, אין לך כל זכות לתקוף ישר ניצי היא בשלנית בחסד עליון ותמיד משתפת את כולנו במתכונים שלה, עונה בסבלנות רבה על כל שאלה ושאלה. אם המתכון שלה לא מדויק, אז איך זה שלה זה הצליח לפי המתכון הזה? הרי עם תמונות והוכחות מצולמות לא ניתן להתווכח נכון? חבל שהגעת לכאן ברגל שמאל, אנחנו ממש לא אוהבים תכחנים ומחפשי מריבות, לכי חפשי לך פורום שאוהב אנשים מסכסכים שכמוך

למה לך לבחוש בקלחת כשאינך מכירה כלל את הנפשות הפועלות בפורום

עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר