אז מה אכלנו השבת?

אז מה אכלנו השבת?

רק טיזר קטן. את השאר אעלה מאוחר יותר או מחר.
7.jpg
6.jpg

ממתינה למתכון של הטורטה

זה נראה מ-ד-ה-י-ם

למנה ראשונה היה לנו סלמון. ניסיתי משהו חדש. מבוסס על משהו שראיתי ברשת

סלמון בתפוזים וסלק 1 סלק קטן – חתוך לקוביות קטנות. 250 ג' מיץ תפוזים טרי 50 ג' סוכר 2 יחידות פילה סלמון שמן, מלח פלפל עלה כוסברה לקישוט בסיר קטן לשים את מיץ התפוזים, הסוכר ואת קוביות הסלק. לערבב ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולצמצם עד למחצית. הרוטב צריך להיות סמיך מעט. לפזר על הסלמון מלח ופלפל גרוס, לצרוב במחבת כבד עם מעט שמן זית. להגיש עם רוטב התפוזים ולקשט בעלה כוסברה. רעיון שלי: לצרוב במחבת בחמאה עם קצת דבש. אח"כ להגיש עם הרוטב. השינויים שלי: הוספתי לרוטב 2 שיני שום כתושות, ועוד סוכר חום שיהיה טיפה יותר מתקתק כי ככה אוהבים אצלנו. את הדג הגשתי עם בצל ירוק קצוץ לטבעות במקום הכוסברה (ועל כך תודה לכרמית).

פטריות ממולאות

פטריות שמפיניון ענקיות כמספר הסועדים 1 בצל גדול קצוץ דק 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות גדושות קמח 2 שיני שום כתושות 50-100 ג' גבינה צהובה מגוררת 1 כף אבקת מרק פטריות בהירה מלח,פלפל לבן,פטרוזיליה קצוצה שמן זית פירורי לחם מוזהבים זר פטרוזיליה קצוצה דקיק מטגנים בצל עם בשמן זית,בנתיים מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים.מוסיפים לבצל המוזהב. מאדים ביחד עד שהפטריות מאבדות את טעמן הטרי אך אינן הופכות לסמרטוטיות. מוציאים לקערה. מוסיפים לקערה את השמנת ואת הקמח ואת אבקת המרק ומערבבים. מוסיפים את השום הכתוש, את הגבינה המגוררת ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. ממלאים את הפטריות בתערובת ויוצרים כיפה מעל כל פטריה. מהדקים היטב. מערבבים את הפטרוזיליה עם פירורי הלחם ושמים בקערית עמוקה. טובלים את כיפת כל פטריה בתערובת הפטרוזיליה ופירורי הלחם. מניחים על תבנית אפיה (אפשר לשמן ואפשר לרפד בנייר אפיה אבל אין ממש צורך), מטפטפים כמה טיפות שמן זית על כל ראש פטריה, ואופים עד שמזהיב, כעשרים דקות, בחום בינוני. הצלחה כבירה. המתכון הזה שנוצר תוך כדי הכנתו יהפוך למתכון הבית בעקבות התלהבות הסועדים.

חזה עוף בקארי של סמדר

½ ק"ג חזה עוף ללא עור ועצמות ¼ כוס קמח ¼ כפית מלח 50 ג' מרגרינה רוטב קארי 1 בצל גדול 1 פלפל ירוק 1 כף קמח 1 כפית מלח ¼ כפית פלפל 1 כף אבקת מרק עוף 100 ג' רסק עגבניות 2 כפיות אבקת קארי 2 כוסות מים מחלקים את חתיכות העוף לפיסות בינוניות בגודל של 4 ס"מ. משטחים אותן מעט. קוצצים את הבצל וחותכים את הפלפל לקוביות. מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח ומטגנים מעט במרגרינה הנמסה, עד שישחים מעט. מוציאים ושמים בצלחת. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ואת הפלפלים. מטגנים עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים. בוזקים כף אחת של קמח ומטגנים עוד דקה. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק רסק עגבניות אבקת קארי ומים. בוחשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את העוף ומבשלים עוד 15 דקות. אפשר להכין מעוף שלם פרוס לחלקים קטנים. זה המתכון כלשונו (מהספר של רות סירקיס מהמטבח בהנאה), ועכשיו לגרסה הפרטית שלי הערות: לא היה לי פלפל אז השמטתי. השתמשתי בחבילה של פילה עוף. נתחי פילה באריזת פלסטיק. זה מה שהיה לי בבית. לא שיטחתי את הנתחים. השארתי עם קצת עובי. שיהיה נפח לתת ביס. טיגנתי בצל, עליו הוספתי את העוף ופיזרתי מעל כף של קמח. עירבבתי ביחד. השאר לפי המתכון. הוספתי קופסה אישית קטנה של אננס חתוך כולל המיץ. נתן שמץ של מתקתקות שהילדים מאוד אהבו. להגיש עם אורז לבן מעדן!

כרובית בקארי ולימון

כרובית מופרדת לפרחים אבקת קארי לפי מידת החריפות שאוהבים - 1 כפית גדושה מיץ לימון (כרבע כוס) מעט שמן זית כף או שתיים לערבב את כל החומרים. לטבול את פרחי הכרובית בתערובת. להניח על תבנית אפיה. לאפות עד שמזהיב.

קלאפוטי דובדבנים

כבר המון זמן שרציתי להכין את הקלאפוטי. זו גרסה איטלקית למתכון הצרפתי. קלפוטי 700 ג' דובדבנים 3 ביצים 100 ג' סוכר חום 40 ג' קמח 40 ג' קורנפלור (לא חובה) 40 ג' אבקת שקדים 300 מ"ל חלב 2 כפות שמנת מתוקה תמצית וניל לפי הטעם קורט מלח וחמאה לשימון התבנית לחמם התנור לחום 180 מעלות. לגלען את הדובדבנים. לשים על תחתית התבנית. להקציף את הביצים ביחד עם הסוכר. להוסיף את הוניל, מלח, קמחים, אבקת שקדים, ולבסוף גם את החלב והשמנת. לעבד את הכל ביחד לעיסה הומוגנית. למזוג את העיסה לתבנית ולהכניס לתנור ולאפות במשך 40-45 דקות. כשהקלפוטי תפח והזהיב הוא מוכן. לפזר על הקלפוטי את הסוכר החום ולהגיש. את הקלפוטי המסורתי מכינים עם דובדבנים. ניתן להכין קלפוטי עם כל פרי בעל מרקם קשה, כמו למשל שזיפים, משמשים, אפרסקים, נקטרינות, תותים, רברבר (שאיננו פרי), תפוחי עץ ואגסים.

וגם זה,

כי זה הצטלם כל כך יפה. להגיש חם עם כדור של גלידת וניל.

מאפינס דובדבנים

מאפינס דובדבנים מצרכים יבשים: 290 ג' קמח (לבן רגיל או חצי חצי מעורב עם שטיבל 2) 170 ג' סוכר ½ 2 כפיות אבקת אפיה ¼ כפית אבקת סודה לשתיה ¼ כפית מלח מצרכים רטובים: 65 ג' שמן 1 ביצה 220 ג' חלב 150 ג' דובדבנים – לספור מתוכם את כמות יחידות המאפינס אותם יש לשמור שלמים עם הגבעולים ואת השאר לגלען ולחתוך לחתיכות (כל דובדבן לשלוש חתיכות). להניח כדי שיגירו את מיציהם. להכין שתי קערות. אחת למצרכים יבשים ואחת למצרכים רטובים. לטרוף קלות את הביצים. לערבב עם החלב והשמן. בקערה השניה לערבב את המצרכים היבשים. למזוג את התערובת הרטובה על התערובת היבשה. להוסיף את פיסות הדובדבנים. לערבב (מעט!) רק עד שלא יראו יותר את הקמח ולהפסיק. על התערובת להישאר גסה ופירורית. הכי טוב לערבב בעזרת כף רגילה. למלא 16 סלסילות נייר למאפינס, עד כדי ¾ מגובה הסלסילה בתערובת הבצק. לדחוף מעט דובדבן שלם על גבעולו בראש כל מאפין. לאפות בחום של 190-200 מעלות בתנור רגיל או בחום של 170 בתנור טורבו. לאפות במשך 20-25 דקות. לצנן. לפזר אבקת סוכר. הערות שלי: עדיף לשים את עטרות הנייר בתוך תבניות למאפינס. כך הן נתמכות טוב יותר. אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום ח"פ.

מאפינס דובדבנים

טורטה דלה נונה

המון זמן שאני רוצה להכין את העוגה הזו. טורטה דלה נונה 300 ג' קמח 125 ג' חמאה 120 ג' סוכר 2 חלמונים + 1 ביצה ½ שקית אבקת אפיה קליפת לימון מגוררת 2 כפיות צנוברים אבקת סוכר לקישוט חומרים לקרם: 500 ג' חלב 2 ביצים 150 ג' סוכר 2 כפיות קמח תמצית וניל או אבקת וניל קליפת לימון מגוררת להכין את בסיס העוגה: לערבב את כל החומרים ביחד כמו בצק לקלתית. לצנן במקרר לחצי שעה בערך. בינתיים להכין את הקרם. למזוג את החלב לסיר קטן, להוסיף את קליפת הלימון ולהביא לרתיחה. להקציף את הביצים עם הסוכר. להוסיף את הקמח ואת הוניל, מעט בכל פעם. למזוג את החלב הרותח לתוך קערת ההקצפה (רצוי דרך מסננת), מעט בכל פעם, תוך המשך רציף של ההקצפה. להחזיר לסיר ולהביא לרתיחה על אש נמוכה, לבשל תוך עירבוב עד שהקרם מסמיך – יש להקפיד לערבב כל הזמן שכן ההסמכה מתרחשת ממש מיידית. לרפד תבנית עגולה בנייר אפיה. לרדד 2/3 מהבצק ולצפות את התבנית (על נייר האפיה). לשמור על שוליים גבוהים יחסית, כי הדרך המסורתית של עוגת הסבתא היא לקפל את השוליים על בצק "המכסה". עדיף לרדד את הבצק על נייר אפיה ואז להפוך עם הנייר ישירות לתוך התבנית ולקלף את הנייר. במיוחד כשמדובר בחלק של המכסה מעל הקרם. למזוג את קרם הפאטיסייר לתוך הקלתית. לרדד את 1/3 הבצק שנותר, ולכסות את פני העוגה. לקפל את שולי הבצק על יריעת הבצק המכסה את פני העוגה. לפזר את הצנוברים על פני העוגה. לאפשות בחום 180 מעלות במשך 30 דקות. לצנן היטב. אני כל כך התלהבתי מהעוגה שמיד בתום האפיה הוצאתי אותה מהתבנית ופרסתי. הקרם קצת נזל אבל הכל היה טעים בטירוף. אחרי ההתנפלות העוגה או מה שנותר ממנה נשלח לקירור. כשהיא קרה היא היתה אפילו עוד יותר טעימה. הקרם היה יציב ולא נזל לצדדים בחיתוך. לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה. נשמר במקרר היטב במשך 3 ימים.

העוגה


וכשהיא כבר צוננת לחלוטין

טורטה דלה נונה

המון זמן שאני רוצה להכין את העוגה הזו. טורטה דלה נונה 300 ג' קמח 125 ג' חמאה 120 ג' סוכר 2 חלמונים + 1 ביצה ½ שקית אבקת אפיה קליפת לימון מגוררת 2 כפיות צנוברים אבקת סוכר לקישוט חומרים לקרם: 500 ג' חלב 2 ביצים 150 ג' סוכר 2 כפיות קמח תמצית וניל או אבקת וניל קליפת לימון מגוררת להכין את בסיס העוגה: לערבב את כל החומרים ביחד כמו בצק לקלתית. לצנן במקרר לחצי שעה בערך. בינתיים להכין את הקרם. למזוג את החלב לסיר קטן, להוסיף את קליפת הלימון ולהביא לרתיחה. להקציף את הביצים עם הסוכר. להוסיף את הקמח ואת הוניל, מעט בכל פעם. למזוג את החלב הרותח לתוך קערת ההקצפה (רצוי דרך מסננת), מעט בכל פעם, תוך המשך רציף של ההקצפה. להחזיר לסיר ולהביא לרתיחה על אש נמוכה, לבשל תוך עירבוב עד שהקרם מסמיך – יש להקפיד לערבב כל הזמן שכן ההסמכה מתרחשת ממש מיידית. לרפד תבנית עגולה בנייר אפיה. לרדד 2/3 מהבצק ולצפות את התבנית (על נייר האפיה). לשמור על שוליים גבוהים יחסית, כי הדרך המסורתית של עוגת הסבתא היא לקפל את השוליים על בצק "המכסה". עדיף לרדד את הבצק על נייר אפיה ואז להפוך עם הנייר ישירות לתוך התבנית ולקלף את הנייר. במיוחד כשמדובר בחלק של המכסה מעל הקרם. למזוג את קרם הפאטיסייר לתוך הקלתית. לרדד את 1/3 הבצק שנותר, ולכסות את פני העוגה. לקפל את שולי הבצק על יריעת הבצק המכסה את פני העוגה. לפזר את הצנוברים על פני העוגה. לאפשות בחום 180 מעלות במשך 30 דקות. לצנן היטב. אני כל כך התלהבתי מהעוגה שמיד בתום האפיה הוצאתי אותה מהתבנית ופרסתי. הקרם קצת נזל אבל הכל היה טעים בטירוף. אחרי ההתנפלות העוגה או מה שנותר ממנה נשלח לקירור. כשהיא קרה היא היתה אפילו עוד יותר טעימה. הקרם היה יציב ולא נזל לצדדים בחיתוך. לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה. נשמר במקרר היטב במשך 3 ימים.

הערה

התמונה השניה למעלה מדגימה את קיפול השוליים על מכסה הבצק.
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר