קצת מהעת האחרונה -חצילים ופלפלים קלויים
חצילים ופלפלים קלויים השילוב המנצח
אם יש משהו שיכול להטריף אותי זה ריח וטעם של חצילים ופלפלים קלויים .לא יכול להיות שילוב יותר מוצלח מפלפלים קלויים עם חצילים קלויים וגם עגבניות קלויות .
חומרים
3 חצילם בינונים
6 פלפלים אדומים
6-8 עגבניות תמר
2-3 פלפלים ירוקים חריפים
צרור פטרוזיליה
שמן זית
מיץ מחצי לימון טרי
4 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
הכנה
חצילים – לקלות אותם היטב על האש או במחבת פסים או בתנור , לסובב אותם מידי פעם על מנת שיחרכו היטב ,לא לשכוח לחורר אותם מעט לשחרור הלחצים .
כשהקליפה חרוכה היטב והפנים רך להוציא את החצילים לצינון , לקלוף בזהירות את הקליפה ,
להניח את בשר החציל על מסננת להגרת הנוזלים , לקצוץ את בשר החצילים למרקם גס . אני קוצץ את החצילים עם קופיץ מעץ ,מעדיף אותו על סכין מכיוון שיוצר מרקם נכון יותר של החציל .
פלפלים – מכניס את הפלפלים בשלמותם לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון של התנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום על מנת לקבל צריבה מכסימלית .
לסובב את הפלפלים מידי פעם בכדי לקבל קלייה אחידה , לא לחשוש אם הקליפה משחירה במהלך הקלייה ,טוב בשביל הטעם וממילא מתקלף בהמשך.
כשהפלפלים שחומים היטב ומכוצ`צ`ים להוציא אותם ולהכניס לסיר שסגרנו היטב במכסה .
לאחר כחצי שעה כשהפלפלים הזיעו היטב והקליפה התקמטה היטב מההזעה ניתן להסיר בקלות את הקליפה מהפלפלים ולהוציא את הגרעינים מבפנים . לא להתפתות להיעזר במים זורמים להסרת הקליפה , פוגע בפעם הקלייה של הפלפלים .
לחתוך את הפלפלים לרצועות לא קטנות מידי .
עגבניות – להשתמש בעגבניות תמר בשלות . לחתוך את העגבניות לרבעים לאורך ולהסיר את הפנים כולל הגרעינים , להכניס את העגבניות לתנור לכמה דקות עד שמתרככות
להוציא מהתנור , לצנן , להסיר את הקליפה שיורדת ממש בקלות עם סכין חדה .לחתוך לקוביות .
פלפלים חריפים – לקלות בתנור או לטגן במחבת עם מעט שמן , לצנן , להסיר את הקליפה ולקצוץ דק .
לגבי חריפות הפלפלים מדובר במזל ,לפעמים הפלפל לא חריף בכלל ורק מוסיף טעם ולפעמים חריף קטלני . אני מעדיף את הגרסה החריפה מאד אבל כל אחד וטעמו.
לערבב את החצילים , הפלפלים והעגבניות . להוסיף את הפלפלים החריפים שקצצנו דק
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה , שיני השום הכתושות לתבל במלח פלפל שחור ,שמן זית ומיץ הלימון .
לערבב היטב .מוכן לאכילה מיד . תכינו הרבה לחם טוב.