קצת מהעת האחרונה -חצילים ופלפלים קלויים

חצילים ופלפלים קלויים השילוב המנצח אם יש משהו שיכול להטריף אותי זה ריח וטעם של חצילים ופלפלים קלויים .לא יכול להיות שילוב יותר מוצלח מפלפלים קלויים עם חצילים קלויים וגם עגבניות קלויות . חומרים 3 חצילם בינונים 6 פלפלים אדומים 6-8 עגבניות תמר 2-3 פלפלים ירוקים חריפים צרור פטרוזיליה שמן זית מיץ מחצי לימון טרי 4 שיני שום מלח פלפל שחור גרוס הכנה חצילים – לקלות אותם היטב על האש או במחבת פסים או בתנור , לסובב אותם מידי פעם על מנת שיחרכו היטב ,לא לשכוח לחורר אותם מעט לשחרור הלחצים . כשהקליפה חרוכה היטב והפנים רך להוציא את החצילים לצינון , לקלוף בזהירות את הקליפה , להניח את בשר החציל על מסננת להגרת הנוזלים , לקצוץ את בשר החצילים למרקם גס . אני קוצץ את החצילים עם קופיץ מעץ ,מעדיף אותו על סכין מכיוון שיוצר מרקם נכון יותר של החציל . פלפלים – מכניס את הפלפלים בשלמותם לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון של התנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום על מנת לקבל צריבה מכסימלית . לסובב את הפלפלים מידי פעם בכדי לקבל קלייה אחידה , לא לחשוש אם הקליפה משחירה במהלך הקלייה ,טוב בשביל הטעם וממילא מתקלף בהמשך. כשהפלפלים שחומים היטב ומכוצ`צ`ים להוציא אותם ולהכניס לסיר שסגרנו היטב במכסה . לאחר כחצי שעה כשהפלפלים הזיעו היטב והקליפה התקמטה היטב מההזעה ניתן להסיר בקלות את הקליפה מהפלפלים ולהוציא את הגרעינים מבפנים . לא להתפתות להיעזר במים זורמים להסרת הקליפה , פוגע בפעם הקלייה של הפלפלים . לחתוך את הפלפלים לרצועות לא קטנות מידי . עגבניות – להשתמש בעגבניות תמר בשלות . לחתוך את העגבניות לרבעים לאורך ולהסיר את הפנים כולל הגרעינים , להכניס את העגבניות לתנור לכמה דקות עד שמתרככות להוציא מהתנור , לצנן , להסיר את הקליפה שיורדת ממש בקלות עם סכין חדה .לחתוך לקוביות . פלפלים חריפים – לקלות בתנור או לטגן במחבת עם מעט שמן , לצנן , להסיר את הקליפה ולקצוץ דק . לגבי חריפות הפלפלים מדובר במזל ,לפעמים הפלפל לא חריף בכלל ורק מוסיף טעם ולפעמים חריף קטלני . אני מעדיף את הגרסה החריפה מאד אבל כל אחד וטעמו. לערבב את החצילים , הפלפלים והעגבניות . להוסיף את הפלפלים החריפים שקצצנו דק להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה , שיני השום הכתושות לתבל במלח פלפל שחור ,שמן זית ומיץ הלימון . לערבב היטב .מוכן לאכילה מיד . תכינו הרבה לחם טוב.
1004092_660.jpg
1004092_661.jpg

קנלוני במילוי בשר על מצע חצילים

קנלוני במילוי בשר על מצע חצילים ורוטב עגבניות חומרי המילוי 800 גר` בקר טחון 1 בצל מגורד 4 שיני שום כתושות שמן זית פטרוזיליה קצוצה דק מלח , פלפל שחור פפריקה , אורגנו 3 כפות עגבניות מרוסקות 2 ביצים הכנת המילוי לערבב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר לחצי לספיגת טעמים חומרי הרוטב 8 עגבניות בשלות מגורדות 4 שיני שום קצוצות שמן זית רסק עגבניות קטן פטרוזיליה קצוצה 2 כוסות מרק עוף מלח , פלפל שחור גרוס 1 כף סוכר אורגנו יבש עלי טימין טרי קצוצים דק הכנת הרוטב לערבב את כל חומרי הרוטב חומרי המצע 2 חצילים בינונים קלופים חתוכים לקוביות . 2 בצלים קצוצים גס 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 4 שיני שום קצוצות מלח , פלפל שחור שמן זית הכנת המצע לפזר את כל המרכיבים בתבנית , להזליף מעל שמן זית ,לתבל ולערבב היטב את כל המרכיבים . להכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות ולאפות עד שהחצילים מתחילים להשחים מעט ,לערבב מידי פעם . הכנת המאפה לצקת בתבנית על המצע שהכנו מעט מהרוטב ולסדר בתוכה את גלילי הפאסטה הממולאים תוך כדי השארת מרווח ביניהם . לצקת מעל את יתרת הרוטב . לחמם בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 20 דקות מכוסה בניר אלומיניום ועוד כ 20 דקות ללא הניר ב 180 מעלות .

קישואים ממולאים – " קוסה מחשי "

קישואים ממולאים – " קוסה מחשי " נשבע לכם שזאת לא קללה , קוסה מחשי הקישואים הממולאים המופלאים של המטבח המזרחי וכאן בגרסה של בלי האורז שמקובל בדרך כלל מכיוון שרציתי להדגיש יותר את טעם הבשר שתובל בבהרט ,קינמון ופטרוזיליה כמו במטבח הערבי . חומרים 6 קישואים בינונים חומרי המלית 500 גר` בשר בקר טחון 1 בצל מגורד 1 ביצה צרור פטרוזיליה קצוצה חופן צנוברים מלח פלפל שחור בהרט קינמון לערבב את כל חומרי המלית , לתבל ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים חומרי הרוטב 1 בצל קצוץ דק 1 רסק עגבניות 2 עגבניות מגורדות 2 כוסות מרק 2 כפות פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור שבבי צ`ילי חריף הכנת הרוטב לטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות , להוסיף את הפפריקה המתוקה ולבחוש היטב . להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות ומרק העוף . לבחוש היטב ,לתבל , להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה . להוסיף את הקישואים הממולאים לרוטב ,להרטיב מידי פעם את הקישואים עם הרוטב לבשל כשעה וחצי או עד התרככות הקישואים. טעים בטירוף

רצועות פרגיות ופלפלים מוקפצים

רצועות פרגיות ופלפלים מוקפצים חומרים 8 יח` סטיק פרגית חתוכים לרצועות דקות 2 כפות שמן זית 2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק 2-3 כפות רוטב סויה מלח פלפל שחור פפריקה לערבב את כל החומרים להשאיר לחצי שעה לספיגת טעמים לחתוך 3 פלפלים אדומים לרצועות דקות לחתוך 5-6 גבעולי בצל ירוק לטבעות . הכנה לחמם היטב מחבת טפלון כבד עם ממש מעט שמן זית , כשהמחבת לוהט מאד להכניס את רצועות הפרגיות ולהקפיץ אותם כ 10 דקות . במידה והמחבת קטן לחלק את כמות רצועות הפרגיות ל 2 סבבים על מנת שהמחבת לא יאבד מחומו אם נכניס את כל הכמות . להוציא את הרצועות , ובאותו המחבת להקפיץ מעט את הפלפלים והבצל הירוק כל אחד בנפרד או שפשוט להתחיל עם הפלפלים ובהמשך להוסיף את הבצל הירוק . יפה להגשה במגש מרכזי בשכבות . קל , פשוט , צבעוני וטעים פיגוז

סלט פלפלים קלויים

סלט פלפלים קלויים חומרים 8 פלפלים אדומים גדולים 2 עגבניות בשלות מגורדות 4 שיני שום כתושות 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ 2 כפות שמן זית עלי ריחן קצוצים דק מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות חומץ . הכנה לקלות את הפלפלים בתנור בחום גבוה עד שמשחירים היטב מכל הצדדים. להכניס את הפלפלים לסיר סגור על מנת שיזיעו היטב כחצי שעה . לקלוף את הקליפה מהפלפלים ולקצוץ את הפלפלים למרקם גס. אני מעדיף מרקם שיורגש בו הפלפל ולא מרקם מחיתי . להוסיף לפלפלים הקצוצים את הבצל הירוק ,שיני השום , העגבניות המגורדות ועלי הריחן .לתבל במלח,פלפל שחור שמן זית והחומץ . לערבב היטב ולשפר טעמים לפי הצורך

קנלוני במילוי בשר על מצע חצילים

קנלוני במילוי בשר על מצע חצילים ורוטב עגבניות חומרי המילוי 800 גר` בקר טחון 1 בצל מגורד 4 שיני שום כתושות שמן זית פטרוזיליה קצוצה דק מלח , פלפל שחור פפריקה , אורגנו 3 כפות עגבניות מרוסקות 2 ביצים הכנת המילוי לערבב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר לחצי לספיגת טעמים חומרי הרוטב 8 עגבניות בשלות מגורדות 4 שיני שום קצוצות שמן זית רסק עגבניות קטן פטרוזיליה קצוצה 2 כוסות מרק עוף מלח , פלפל שחור גרוס 1 כף סוכר אורגנו יבש עלי טימין טרי קצוצים דק הכנת הרוטב לערבב את כל חומרי הרוטב חומרי המצע 2 חצילים בינונים קלופים חתוכים לקוביות . 2 בצלים קצוצים גס 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 4 שיני שום קצוצות מלח , פלפל שחור שמן זית הכנת המצע לפזר את כל המרכיבים בתבנית , להזליף מעל שמן זית ,לתבל ולערבב היטב את כל המרכיבים . להכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות ולאפות עד שהחצילים מתחילים להשחים מעט ,לערבב מידי פעם . הכנת המאפה לצקת בתבנית על המצע שהכנו מעט מהרוטב ולסדר בתוכה את גלילי הפאסטה הממולאים תוך כדי השארת מרווח ביניהם . לצקת מעל את יתרת הרוטב . לחמם בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 20 דקות מכוסה בניר אלומיניום ועוד כ 20 דקות ללא הניר ב 180 מעלות .

אתה עושה משלוחים? מקבל הזמנות? שולח טעימות???

הכל נראה כל כך מעורר תיאבון, וזה עד כדי כך מוצלח שעושה לי חשק להיכנס למטבח ולבשל משהו - אל יקל הדבר בעיניך בהתחשב בעובדה שהבוקר התחיל בידיעה המרעישה בחדשות: תחול התחממות קלה - כאילו לא די לנו בחום עד עכשיו. אין לך מושג כמה הערכה יש בי כליך על שאתה עוד מסוגל להיכנס למטבח בימים חמים כאלו וגם להוציא תחת ידיך מנות מדהימות שכאלו. אהבתי את הכל למרות החצילים. אין, אין עליך מוטי! התגעגעתי לתמונות המרהיבות שלך.

קצת מהעת האחרונה -חצילים ופלפלים קלויים

חצילים ופלפלים קלויים השילוב המנצח אם יש משהו שיכול להטריף אותי זה ריח וטעם של חצילים ופלפלים קלויים .לא יכול להיות שילוב יותר מוצלח מפלפלים קלויים עם חצילים קלויים וגם עגבניות קלויות . חומרים 3 חצילם בינונים 6 פלפלים אדומים 6-8 עגבניות תמר 2-3 פלפלים ירוקים חריפים צרור פטרוזיליה שמן זית מיץ מחצי לימון טרי 4 שיני שום מלח פלפל שחור גרוס הכנה חצילים – לקלות אותם היטב על האש או במחבת פסים או בתנור , לסובב אותם מידי פעם על מנת שיחרכו היטב ,לא לשכוח לחורר אותם מעט לשחרור הלחצים . כשהקליפה חרוכה היטב והפנים רך להוציא את החצילים לצינון , לקלוף בזהירות את הקליפה , להניח את בשר החציל על מסננת להגרת הנוזלים , לקצוץ את בשר החצילים למרקם גס . אני קוצץ את החצילים עם קופיץ מעץ ,מעדיף אותו על סכין מכיוון שיוצר מרקם נכון יותר של החציל . פלפלים – מכניס את הפלפלים בשלמותם לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון של התנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום על מנת לקבל צריבה מכסימלית . לסובב את הפלפלים מידי פעם בכדי לקבל קלייה אחידה , לא לחשוש אם הקליפה משחירה במהלך הקלייה ,טוב בשביל הטעם וממילא מתקלף בהמשך. כשהפלפלים שחומים היטב ומכוצ`צ`ים להוציא אותם ולהכניס לסיר שסגרנו היטב במכסה . לאחר כחצי שעה כשהפלפלים הזיעו היטב והקליפה התקמטה היטב מההזעה ניתן להסיר בקלות את הקליפה מהפלפלים ולהוציא את הגרעינים מבפנים . לא להתפתות להיעזר במים זורמים להסרת הקליפה , פוגע בפעם הקלייה של הפלפלים . לחתוך את הפלפלים לרצועות לא קטנות מידי . עגבניות – להשתמש בעגבניות תמר בשלות . לחתוך את העגבניות לרבעים לאורך ולהסיר את הפנים כולל הגרעינים , להכניס את העגבניות לתנור לכמה דקות עד שמתרככות להוציא מהתנור , לצנן , להסיר את הקליפה שיורדת ממש בקלות עם סכין חדה .לחתוך לקוביות . פלפלים חריפים – לקלות בתנור או לטגן במחבת עם מעט שמן , לצנן , להסיר את הקליפה ולקצוץ דק . לגבי חריפות הפלפלים מדובר במזל ,לפעמים הפלפל לא חריף בכלל ורק מוסיף טעם ולפעמים חריף קטלני . אני מעדיף את הגרסה החריפה מאד אבל כל אחד וטעמו. לערבב את החצילים , הפלפלים והעגבניות . להוסיף את הפלפלים החריפים שקצצנו דק להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה , שיני השום הכתושות לתבל במלח פלפל שחור ,שמן זית ומיץ הלימון . לערבב היטב .מוכן לאכילה מיד . תכינו הרבה לחם טוב.

נ ה ד ר !

קישואים ממולאים – " קוסה מחשי "

קישואים ממולאים – " קוסה מחשי " נשבע לכם שזאת לא קללה , קוסה מחשי הקישואים הממולאים המופלאים של המטבח המזרחי וכאן בגרסה של בלי האורז שמקובל בדרך כלל מכיוון שרציתי להדגיש יותר את טעם הבשר שתובל בבהרט ,קינמון ופטרוזיליה כמו במטבח הערבי . חומרים 6 קישואים בינונים חומרי המלית 500 גר` בשר בקר טחון 1 בצל מגורד 1 ביצה צרור פטרוזיליה קצוצה חופן צנוברים מלח פלפל שחור בהרט קינמון לערבב את כל חומרי המלית , לתבל ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים חומרי הרוטב 1 בצל קצוץ דק 1 רסק עגבניות 2 עגבניות מגורדות 2 כוסות מרק 2 כפות פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור שבבי צ`ילי חריף הכנת הרוטב לטגן את הבצל הקצוץ עד שקיפות , להוסיף את הפפריקה המתוקה ולבחוש היטב . להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות ומרק העוף . לבחוש היטב ,לתבל , להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה . להוסיף את הקישואים הממולאים לרוטב ,להרטיב מידי פעם את הקישואים עם הרוטב לבשל כשעה וחצי או עד התרככות הקישואים. טעים בטירוף

איזה רעיון כביר! בא לי לתת ביס למסך

במקום לחפור במעמקיו של קישוא אומלל, בעזרת איזה ספקולום וסקלפל, מה יותר פשוט מלחתוך ולהצמיד. אהבתי! תודה מוטי. אימצתי מיד. חייבת לנסות.

סלט פלפלים קלויים

סלט פלפלים קלויים חומרים 8 פלפלים אדומים גדולים 2 עגבניות בשלות מגורדות 4 שיני שום כתושות 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ 2 כפות שמן זית עלי ריחן קצוצים דק מלח פלפל שחור גרוס 2 כפות חומץ . הכנה לקלות את הפלפלים בתנור בחום גבוה עד שמשחירים היטב מכל הצדדים. להכניס את הפלפלים לסיר סגור על מנת שיזיעו היטב כחצי שעה . לקלוף את הקליפה מהפלפלים ולקצוץ את הפלפלים למרקם גס. אני מעדיף מרקם שיורגש בו הפלפל ולא מרקם מחיתי . להוסיף לפלפלים הקצוצים את הבצל הירוק ,שיני השום , העגבניות המגורדות ועלי הריחן .לתבל במלח,פלפל שחור שמן זית והחומץ . לערבב היטב ולשפר טעמים לפי הצורך

לבצוע חתיכת לוואש טרי ופשוט לנגב!

נפלא!

רצועות פרגיות ופלפלים מוקפצים

רצועות פרגיות ופלפלים מוקפצים חומרים 8 יח` סטיק פרגית חתוכים לרצועות דקות 2 כפות שמן זית 2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק 2-3 כפות רוטב סויה מלח פלפל שחור פפריקה לערבב את כל החומרים להשאיר לחצי שעה לספיגת טעמים לחתוך 3 פלפלים אדומים לרצועות דקות לחתוך 5-6 גבעולי בצל ירוק לטבעות . הכנה לחמם היטב מחבת טפלון כבד עם ממש מעט שמן זית , כשהמחבת לוהט מאד להכניס את רצועות הפרגיות ולהקפיץ אותם כ 10 דקות . במידה והמחבת קטן לחלק את כמות רצועות הפרגיות ל 2 סבבים על מנת שהמחבת לא יאבד מחומו אם נכניס את כל הכמות . להוציא את הרצועות , ובאותו המחבת להקפיץ מעט את הפלפלים והבצל הירוק כל אחד בנפרד או שפשוט להתחיל עם הפלפלים ובהמשך להוסיף את הבצל הירוק . יפה להגשה במגש מרכזי בשכבות . קל , פשוט , צבעוני וטעים פיגוז

כזה, בדיוק כזה, עכשיו לארוחת צהרים. מזה מתאים לי.

קצת מהעת האחרונה -חצילים ופלפלים קלויים

חצילים ופלפלים קלויים השילוב המנצח אם יש משהו שיכול להטריף אותי זה ריח וטעם של חצילים ופלפלים קלויים .לא יכול להיות שילוב יותר מוצלח מפלפלים קלויים עם חצילים קלויים וגם עגבניות קלויות . חומרים 3 חצילם בינונים 6 פלפלים אדומים 6-8 עגבניות תמר 2-3 פלפלים ירוקים חריפים צרור פטרוזיליה שמן זית מיץ מחצי לימון טרי 4 שיני שום מלח פלפל שחור גרוס הכנה חצילים – לקלות אותם היטב על האש או במחבת פסים או בתנור , לסובב אותם מידי פעם על מנת שיחרכו היטב ,לא לשכוח לחורר אותם מעט לשחרור הלחצים . כשהקליפה חרוכה היטב והפנים רך להוציא את החצילים לצינון , לקלוף בזהירות את הקליפה , להניח את בשר החציל על מסננת להגרת הנוזלים , לקצוץ את בשר החצילים למרקם גס . אני קוצץ את החצילים עם קופיץ מעץ ,מעדיף אותו על סכין מכיוון שיוצר מרקם נכון יותר של החציל . פלפלים – מכניס את הפלפלים בשלמותם לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון של התנור כמה שיותר קרוב לגוף החימום על מנת לקבל צריבה מכסימלית . לסובב את הפלפלים מידי פעם בכדי לקבל קלייה אחידה , לא לחשוש אם הקליפה משחירה במהלך הקלייה ,טוב בשביל הטעם וממילא מתקלף בהמשך. כשהפלפלים שחומים היטב ומכוצ`צ`ים להוציא אותם ולהכניס לסיר שסגרנו היטב במכסה . לאחר כחצי שעה כשהפלפלים הזיעו היטב והקליפה התקמטה היטב מההזעה ניתן להסיר בקלות את הקליפה מהפלפלים ולהוציא את הגרעינים מבפנים . לא להתפתות להיעזר במים זורמים להסרת הקליפה , פוגע בפעם הקלייה של הפלפלים . לחתוך את הפלפלים לרצועות לא קטנות מידי . עגבניות – להשתמש בעגבניות תמר בשלות . לחתוך את העגבניות לרבעים לאורך ולהסיר את הפנים כולל הגרעינים , להכניס את העגבניות לתנור לכמה דקות עד שמתרככות להוציא מהתנור , לצנן , להסיר את הקליפה שיורדת ממש בקלות עם סכין חדה .לחתוך לקוביות . פלפלים חריפים – לקלות בתנור או לטגן במחבת עם מעט שמן , לצנן , להסיר את הקליפה ולקצוץ דק . לגבי חריפות הפלפלים מדובר במזל ,לפעמים הפלפל לא חריף בכלל ורק מוסיף טעם ולפעמים חריף קטלני . אני מעדיף את הגרסה החריפה מאד אבל כל אחד וטעמו. לערבב את החצילים , הפלפלים והעגבניות . להוסיף את הפלפלים החריפים שקצצנו דק להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה , שיני השום הכתושות לתבל במלח פלפל שחור ,שמן זית ומיץ הלימון . לערבב היטב .מוכן לאכילה מיד . תכינו הרבה לחם טוב.

לא מתה על חצילים, אבל זה נראה כל כך עסיסי וטעים, שמוכנה להתעלם

אתה עושה משלוחים? מקבל הזמנות? שולח טעימות???

הכל נראה כל כך מעורר תיאבון, וזה עד כדי כך מוצלח שעושה לי חשק להיכנס למטבח ולבשל משהו - אל יקל הדבר בעיניך בהתחשב בעובדה שהבוקר התחיל בידיעה המרעישה בחדשות: תחול התחממות קלה - כאילו לא די לנו בחום עד עכשיו. אין לך מושג כמה הערכה יש בי כליך על שאתה עוד מסוגל להיכנס למטבח בימים חמים כאלו וגם להוציא תחת ידיך מנות מדהימות שכאלו. אהבתי את הכל למרות החצילים. אין, אין עליך מוטי! התגעגעתי לתמונות המרהיבות שלך.

בגלל מגבלות מרחק יכול כרגע...

לשלוח רק נשיקות (((-: ויש פתרון איך מבשלים בימים חמים פשוט מבשלים בלילות , הכי כיף אך אחד לא מפריע

איזה רעיון כביר! בא לי לתת ביס למסך

במקום לחפור במעמקיו של קישוא אומלל, בעזרת איזה ספקולום וסקלפל, מה יותר פשוט מלחתוך ולהצמיד. אהבתי! תודה מוטי. אימצתי מיד. חייבת לנסות.

לא בדיוק לחתוך ולהדביק

חירור במרכז ולאורך הקישוא בדרך המקובלת ולאחר מכן פינוי חלקי מהצדדים

אתה בכל זאת עובד עם הכלי שמרוקן את תוך הקישוא?

ורק כשהוא ריק חותך מהצדדים? או שאפשר ישירות לחתוך? הקישואים שלך נראים כל כך מדויקים כאילו רוקנה וחתכה אותם איזו מכונה. התאהבתי.

נכון , קודם מרוקן עם מחורר..

ולאחר מכן מפנה מהצדדים כך נוצר יותר נפח פנימי למילוי בעקרון אפשר לחתוך חיתוך צלב גם ללא הריקון אבל עדין חושב שקל יותר ונכון יותר לפי הגרסה הראשונה
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר