היה מתכון, האם זה המתכון ?
מתכון מודולרי, ניתן להכין אותו לפי מידה. יש רק להכפיל את הכמויות.
אז ככה:
המצרים:
בישקוטים - אנא השתדלו לקנות את הבישקוטים "סאבויארדו" תוצרת איטליה. אלו הם הבישקוטים לטירמיסו, המרקם שלהם אינו מתפורר ובקיצור, ככה זה צריך להיות. קיים בהרבה סופרמרקטים. אם אין, אז בישקוטים מסוג אחר, אבל מתוצרת איטליה, סליחה על הפלצנות, אבל אם רוצים שיצא כמו שצריך ולא בערך, יש להקפיד.
קפה אספרסו חזק - 1/2 כוס, או לחילופין נס קפה חזק מאוד (2 כפות קפה על כחצי כוס מים)
סוכר
ביצים גבינת מסקרפונה (אך ורק)
אבקת קקאו מאיכות טובה (ללא סוכר)
ועכשיו לכמויות:
המתכון האיטלקי הולך כך:
על כל 100 ג' גבינה יש להקציף ביצה אחת מופרדת לחלמון וחלבון +2 כפות סוכר, כף לחלבון וכף ולחלמון.
בארץ, בגלל שהגבינה יותר מיימית (זה לא נראה כך אבל זה בהחלט כך), אני מורידה מכמות של 500 ג' גבינה ביצה אחת. ז"א על 500 ג' גבינה, אני מקציפה רק ארבע ביצים עם חמש כפות סוכר להקצפת החלמונים וחמש כפות סוכר להקצפת החלבונים.
להקציף את החלמונים עם מחצית הסוכר, ולערבב עם הגבינה בעדינות עד שתיבלע בתוכו.
להקציף את החלבונים עם המחצית השניה של הסוכר ולקפל לתוך תערובת החלמונים והגבינה.
למזוג את הקפה לצלחת עמוקה, להוסיף מעט ברנדי.
לטבול את הבישקוטים בצלחת (לא להספיג יותר מידי) ולהניח בתבנית המיועדת.לכסות בחלק מתערובת הגבינה. לטבול עוד בישקוטים ולסדר שכבה שניה על הגבינה ושוב לכסות בתערובת הגבינה הנותרת.
להעביר את אבקת הקקאו דרך מסננת ולאבק את כל פני השכבה העליונה של הגבינה. לכסות בנייר אלומיניום כך שלא ייגע בעוגה אלא יכסה את התבנית מלמעלה - קונסטרוקציה מסובכת למדי, לשלוח לאיפסון במקרר לפחות ללילה עם שומרי ראש (כי ישנה התגנבות יחידים לכיוון המקרר כשיודעים שיש טירמיסו מאופסן שם).
לאכול למחרת, להאנח עמוקות ולברך את האיטלקים על יצירת מופת קלה שכזו!
בהצלחה!