אנחנו יכולות להיות נורא חסכוניות כצוות: אני מעדיפה את המלית, אשאיר לך את הבצק בשמחה

מזכיר לי שכשהבנים הגדולים היו קטנטנים, אחד היה אוכל רק את החלמון של הביצה, והשני רק את החלבון. כלומר, בביצה אחת פתרת ארוחת ערב של שניהם... איפה הרשת של הקונוס פיצה? מענין.

יש בגבעתיים ואני בטוחה שכבר יש עוד מקומות

http://www.kenyonim.com/news.asp?nid=327 אני תוהה אם זה מצליח כמו שאני מכירה את הישראלי המצוי זו בטח מנה שעלותה לא ממלאת את הבטן אצל הבן שלי פחות מחצי פיצה משפחתית- לא מדגדג אפילו את העצב שמוליך את ההודעה על שובע למוח.. דונה

1,2,3 להתעלף

שרשור מענג במיוחד הבאת פה

אוהבת את השירשור הזה מרגע לרגע....

לורנה בוביט היתה רעבה?חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.


ניצי הותרת אותי פעורת פה וחסרת מילים

ומי שמכיר אותי יודע שאני וחסרת מילים זה אוקסימורון, טוב פעורת פה כי רציתי לבלוע את כל המאכלים הנהדרים שהכנת לשולחן החג המדהים שלכם. בימים אלה כבר מאד קשה לי למצוא מתכונים לטעמי שאני רוצה לאמץ והיום העתקתי לי חלק עצום ממתכונייך. תבורכי, על השיתוף המדהים שלך ועל התמונות המדהימות שעושות חשק לרוץ למטבח ולהתחיל לבשל

יש בגבעתיים ואני בטוחה שכבר יש עוד מקומות

http://www.kenyonim.com/news.asp?nid=327 אני תוהה אם זה מצליח כמו שאני מכירה את הישראלי המצוי זו בטח מנה שעלותה לא ממלאת את הבטן אצל הבן שלי פחות מחצי פיצה משפחתית- לא מדגדג אפילו את העצב שמוליך את ההודעה על שובע למוח.. דונה

ניצי ...ודונה ..מה היה עם הדיאטה ..שלי.

רק מלהסתכל אני משמינה.חחחח יופי של ארוחות כיבדתם אותנו .. באהבה לינדוש.

קינוח גבינה-פירורים אישי של אבנר אנגל מ"עד העצם"

אבנר אנגל ממסעדת עד העצם לפירורי הבצק: 1 כוס קמח תופח 100 גרם חמאה רכה 1/4 כוס סוכר 1 חלמון 1 כפית קליפת לימון מגוררת לקרם הגבינה: 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3%-5% 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 2/3 כוס סוכר קליפה מגוררת מ-1 לימון קליפה מגוררת מ-1 תפוז 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת הכנה: 1. להכנת הפירורים מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. 2. מניחים את כל חומרי הבצק בקערה ומעבדים בידיים לבצק. מהדקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומפוררים. 3. להכנת הקרם מניחים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר והקליפות המגוררות ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת עמידה ומקפלים לתערובת הגבינה. 4. להרכבת הקינוח מניחים מעט מהפירורים בתחתית כוס, ממלאים בקרם הגבינה עד ל-3/4 גובה הכוס ומסיימים בשכבה נוספת של פירורים. מצננים שעתיים לפחות לפני ההגשה.

מאיפה הגביעים בצורת לב?

תודה רבה

תודה מלי.


הכל אצלך מדהים כרגיל, אפשר מתכון לטרמיסו?

תודה

בהחלט.

העליתי לצד התמונה.

תודה לא שמתי לב, איפה קנית את השקף

סליחה שהטעיתי. זה לא היה שם קודם. פשוט בגלל שזה מתכון שכל כך הרבה פעמים

עלה לפורום, חשבתי שמיותר להעלות אותו שוב. לבקשתך העליתי במקום המתאים עכשיו. שקף? את מתכוונת לכוס? זו כוס פלסטיק חד פעמית שקופה שנקנתה בחנות "עמית" בעפולה, חנות שמתמחה בכלים חד פעמיים. כמוה יש בכל מקום.

היה מתכון, האם זה המתכון ?

מתכון מודולרי, ניתן להכין אותו לפי מידה. יש רק להכפיל את הכמויות. אז ככה: המצרים: בישקוטים - אנא השתדלו לקנות את הבישקוטים "סאבויארדו" תוצרת איטליה. אלו הם הבישקוטים לטירמיסו, המרקם שלהם אינו מתפורר ובקיצור, ככה זה צריך להיות. קיים בהרבה סופרמרקטים. אם אין, אז בישקוטים מסוג אחר, אבל מתוצרת איטליה, סליחה על הפלצנות, אבל אם רוצים שיצא כמו שצריך ולא בערך, יש להקפיד. קפה אספרסו חזק - 1/2 כוס, או לחילופין נס קפה חזק מאוד (2 כפות קפה על כחצי כוס מים) סוכר ביצים גבינת מסקרפונה (אך ורק) אבקת קקאו מאיכות טובה (ללא סוכר) ועכשיו לכמויות: המתכון האיטלקי הולך כך: על כל 100 ג' גבינה יש להקציף ביצה אחת מופרדת לחלמון וחלבון +2 כפות סוכר, כף לחלבון וכף ולחלמון. בארץ, בגלל שהגבינה יותר מיימית (זה לא נראה כך אבל זה בהחלט כך), אני מורידה מכמות של 500 ג' גבינה ביצה אחת. ז"א על 500 ג' גבינה, אני מקציפה רק ארבע ביצים עם חמש כפות סוכר להקצפת החלמונים וחמש כפות סוכר להקצפת החלבונים. להקציף את החלמונים עם מחצית הסוכר, ולערבב עם הגבינה בעדינות עד שתיבלע בתוכו. להקציף את החלבונים עם המחצית השניה של הסוכר ולקפל לתוך תערובת החלמונים והגבינה. למזוג את הקפה לצלחת עמוקה, להוסיף מעט ברנדי. לטבול את הבישקוטים בצלחת (לא להספיג יותר מידי) ולהניח בתבנית המיועדת.לכסות בחלק מתערובת הגבינה. לטבול עוד בישקוטים ולסדר שכבה שניה על הגבינה ושוב לכסות בתערובת הגבינה הנותרת. להעביר את אבקת הקקאו דרך מסננת ולאבק את כל פני השכבה העליונה של הגבינה. לכסות בנייר אלומיניום כך שלא ייגע בעוגה אלא יכסה את התבנית מלמעלה - קונסטרוקציה מסובכת למדי, לשלוח לאיפסון במקרר לפחות ללילה עם שומרי ראש (כי ישנה התגנבות יחידים לכיוון המקרר כשיודעים שיש טירמיסו מאופסן שם). לאכול למחרת, להאנח עמוקות ולברך את האיטלקים על יצירת מופת קלה שכזו! בהצלחה!

רגע רגע... יש עוד. עוגת הגבינה - הסיפור:

נורא רציתי להספיק להכין את הכל ביום רביעי כך שביום חמישי תיוותרנה לי רק ההשלמות. מאחר ועוגת גבינה עדיף לה שתעמוד לילה במקרר, כדי שטעמה ישביח, הכנתי אותה ברביעי. העוגה היתה בתנור כשהתברר פתאום שאני צריכה לצאת למשהו שלא ניתן היה לחזות ואי אפשר היה לדחות. חשבתי יארך דקותיים. המתשך לשעות. כשחזרתי הבנתי בפעם הראשונה בחיי את מהות המשפט "שחור כפחם". צבע עוגת הגבינה הצחורה היה שחור כחול עמוק מאוד והניחוח של ל"ג בעומר. הראשונה היתה עוגת הגבינה המתכון שאותו המצאתי לפני איזה זמן כשזרקתי לתבנית כל מיני חומרים ויצא משהו טוב. כבר לא התחשק לי משהו עם בסיס אלא איזה "במקום" (חיריק מתחת ל"ב") ללא בסיס ושיהיה מהיר ובעיקר טעים. פתחתי את גוגל והקלדתי עוגת גבינה אפויה קלאסית. הלכתי לתמונות. הגעתי לתמונה הכה מגרה של העוגה של פיירי-מי. אופה מוכשרת ביותר עם קבלות והוכחות. הלכתי על זה. לא הצטערתי לשניה. עוגה כזו טעימה, כל כך קלילה שכמעט ואיננה עוד. תיכף המתכון.

ניצי שלום לא הבנתי מתי מוסיפים את הפודינג?

אפשר לגשת למתוקים? טירמיסו אישי

מתכון מודולרי, ניתן להכין אותו לפי מידה. יש רק להכפיל את הכמויות. אז ככה: המצרים: בישקוטים - אנא השתדלו לקנות את הבישקוטים "סאבויארדו" תוצרת איטליה. אלו הם הבישקוטים לטירמיסו, המרקם שלהם אינו מתפורר ובקיצור, ככה זה צריך להיות. קיים בהרבה סופרמרקטים. אם אין, אז בישקוטים מסוג אחר, אבל מתוצרת איטליה, סליחה על הפלצנות, אבל אם רוצים שיצא כמו שצריך ולא בערך, יש להקפיד. קפה אספרסו חזק - 1/2 כוס, או לחילופין נס קפה חזק מאוד (2 כפות קפה על כחצי כוס מים) סוכר ביצים גבינת מסקרפונה (אך ורק) אבקת קקאו מאיכות טובה (ללא סוכר) ועכשיו לכמויות: המתכון האיטלקי הולך כך: על כל 100 ג' גבינה יש להקציף ביצה אחת מופרדת לחלמון וחלבון +2 כפות סוכר, כף לחלבון וכף ולחלמון. בארץ, בגלל שהגבינה יותר מיימית (זה לא נראה כך אבל זה בהחלט כך), אני מורידה מכמות של 500 ג' גבינה ביצה אחת. ז"א על 500 ג' גבינה, אני מקציפה רק ארבע ביצים עם חמש כפות סוכר להקצפת החלמונים וחמש כפות סוכר להקצפת החלבונים. להקציף את החלמונים עם מחצית הסוכר, ולערבב עם הגבינה בעדינות עד שתיבלע בתוכו. להקציף את החלבונים עם המחצית השניה של הסוכר ולקפל לתוך תערובת החלמונים והגבינה. למזוג את הקפה לצלחת עמוקה, להוסיף מעט ברנדי. לטבול את הבישקוטים בצלחת (לא להספיג יותר מידי) ולהניח בתבנית המיועדת.לכסות בחלק מתערובת הגבינה. לטבול עוד בישקוטים ולסדר שכבה שניה על הגבינה ושוב לכסות בתערובת הגבינה הנותרת. להעביר את אבקת הקקאו דרך מסננת ולאבק את כל פני השכבה העליונה של הגבינה. לכסות בנייר אלומיניום כך שלא ייגע בעוגה אלא יכסה את התבנית מלמעלה - קונסטרוקציה מסובכת למדי, לשלוח לאיפסון במקרר לפחות ללילה עם שומרי ראש (כי ישנה התגנבות יחידים לכיוון המקרר כשיודעים שיש טירמיסו מאופסן שם). לאכול למחרת, להאנח עמוקות ולברך את האיטלקים על יצירת מופת קלה שכזו! בהצלחה!

הנה הטירמיסו הגיע,

כל כך חיכיתי לו! קינוח נפלא שאני בעצמי עוד מעולם לא הכנתי. זה נראה מושלם מדי ותמיד מפחיד לנסות להכין ולקבל תוצאה פחות מושלמת. אבל הפעם מבטיחה לנסות ולדווח. המון תודה על ההסבר המפורט. זה מה שתמיד חסר לי במתכונים שאני קוראת: היחסים בין המרכיבים. תמיד חייבת להבין בצורה לוגית איך זה פועל. ושאלה: מה עדיף (מבחינת הטעם) להשמיט ביצה אחת או אולי לסנן את הגבינה לחצי שעה-שעה במסננת או בד חיתול כדי שיצאו נוזלים מיותרים ואז להוסיף את כל הביצים? מה עדיף מבחינת הטעם והמרקם? תמונות מאוד יפות! הריצו אותי למקרר לאכול גלידה, נו מה לעשות... לפחות גלידה כל עוד אין טירמיסו... תודה! נטי
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר