פשטידות קלות הכנה

פשטידות קלות הכנה

בה מעונינת במתכון קל להכנה לפסח פשטידה קלה להכנה בלי קמח מצה וללא קטניות תודה אתי וחג שמח

etey

מי ידע לעזור? פשטידה קלה להכנה בלי קמח מצה וללא קטניות ?

תודה מראש.

פשטידת כרובית שהיא גם דיאטטית

פשטידת כרובית /ברוקולי מתכון נפלא לפשטידת כרוב שמצליחה גם בפסח! צוות כיפה - 12/12/2002 החומרים: כרובית בגודל בינוני 6 כפות מיונז 6 כפות אבקת מרק פטריות 6 ביצים מעט פלפל שחור אופן ההכנה: מבשלים את הכרובית במי מלח ומועכים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים לשמן מעט תבנית בגודל בינוני ולשפוך לתוכה את העיסה לאפות בתנור בחום בינוני כ30 דקות לקראת סיום האפיה ניתן לפזר מעט גבינה צהובה מגורדת

פשטידת כרובית ממש טעימה,שמתאימה לפסח,,

הכנה קלה לפשטידת כרובית מאוד טעימה : 1) רוחצים היטב ומפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, ולהכניס את פרחי הכרובית לסיר בינוני מלא במים רותחים, ומרגע הרתיחה ,לבשל 5 דקות עם כף אחת מלח, 2) לסנן במסננת ,לשטוף שטיפה מהירה במי ברז - לצינון. 3) להעביר למעבד-המזון,ביחד עם עם כל החומרים הבאים: 4 בצלים גדולים חצויים ל-2 6 כפות קמח-מצה. 1 כפית מלח 1/2 כפות כורכום 1/2 כפית אורגאנו,או עלי-טימין 1/2 כוס עלי- פטרוזליה. 2 כפות שמיר,(לא חובה, אך מוסיף ניחוח). 4) לערבל הכל במעבד לכמה שניות בפולסים קצרים,עד לקבלת תערובת חלקה, ולצורך התיבול,לטעום רק כמות קטנה על הלשון,(ולזרוק), ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך, 5) לבסוף ,לטרוף את 3 הביצים בקערית, ולצקת לשאר התערובת,ולערבב. 6) לצקת הכל לתבנית משומנת היטב,(רצוי לשמן בשמן קנולה), ולכסות היטב את התבנית בניר-כסף. ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות, בערך שעה אפייה , עד להזהבה יפה. - להשאיר את הפשטידה המוכנה בחום התנור לאחר הכיבוי, כ-30 דקות.להוציא ולאכול כשהפשטידה במצב חמים - פושר(לא קרה לגמרי). ממש טעים, ומומלץ במיוחד לילדים.

יש פשטידת קישואים נהדרת ,ללא קמח , אם תרצי .

מי ידע לעזור? פשטידה קלה להכנה בלי קמח מצה וללא קטניות ?

תודה מראש.

פשטידת ברוקולי וגבינות

300 גרם פרחי ברוקולי קפואים, מופשרים 4 ביצים 150 גרם גבינה צהובה מגוררת 10 גרם גבינת פטה מגוררת 3 מצות מפוררות לחתיכות גדולות 1 מיכל שמנת מתוקה 2 שיני שום קצוצות מלח ופלפל לבן 2 כפות חמאה מרטיבים מעט את המצות ומפוררים אותם לחתיכות גדולות. טורפים בקערה את הביצים עם שאר החומרים. ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת. משמנים תבנית פשטידה עגולה, שמים בתוכה את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים. רצוי לגרד למעלה גבינת פרמזן בהגשה.

יש פשטידת קישואים נהדרת ,ללא קמח , אם תרצי .


פשטידה

שלום אני מבינה שיש לך מתכון לפשטידת קישואים ללא קמח במידה והיא ללא שום קמח - גם לא קמח תירס/תפו"א או אחר אשמח לקבל את המתכון תודה אפרת

פשטידות קלות הכנה

בה מעונינת במתכון קל להכנה לפסח פשטידה קלה להכנה בלי קמח מצה וללא קטניות תודה אתי וחג שמח

פשטידת ברוקולי ללא קמח

אני מכינה אותה בכל מיני ואריאציות לאחיינית חולת הצליאק. פשטידת ברוקולי בקלי קלות רכיבים: תבנית פאי 26: 400 גר' ברוקולי 200 גר' גבינה בולגרית מפוררת 100 גר' גבינה צהובה מגוררת גרעיני חמניות/ דלעת / אגוזים / צנוברים (בקיצור מה שמתחשק) תערובת רויאל : 1 שמנת מתוקה 4 ביצים, מלח, פלפל לבן גרוס מעט אגוז מוסקט גרוס. אופן הכנה: לבשל את הברוקולי ולחתוך לפירורים קטנים. לערבב ברוקולי עם גבינה מלוחה וגרעינים ולפזר בתבנית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה. לערבב את חומרי תערובת הרויאל ולשפוך מעל הברוקולי. לאפות בתנור 175 מעלות כ- 30 דק'. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ- 15 דק' לפני שפורסים. הערות: אפשר להחליף הברוקולי בתרד, שעועית ירוקה, כרובית וכו' מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו

וגם זאת

פשטידת ברוקלי של LANIT1 מוצרים: 2 ראשי ברוקולי 2 בצלים קצוצים דק 2 שיני שום 2 כפות חרדל פלפל ומלח לפי הטעם 1 גבינה 5% - גדולה 500 גר 4 בצים.. להקציף אופן ההכנה: להרתיח את הברוקולי שני ראשים במים ומלח רתיחה וקצת להוציא ולצנן.. במחבת - לטגן בשמן או במחמאה- בצל גדול או שנים קצוץ דק דק עד להשחמה מלאה לאחר מכן להוסיף שני שיני שום כתושות דק דק ויש להוסיף את הברוקולי שהוא פרוס לפרחים. להוסיף לאחר טיגון קל 2 כפות חרדל , פלפל שחור ומלח לפי הטעם.. בקערה - להקציף 4 בצים עם מיקסר ידני , ולהוסיף גבינה 5 אחוז - 500 גר' תוך כדי הקצפה. הופך למרקם חלקלק. לשמן תבנית פאי במרגרינה , להוסיף את הבלילה של הגבינה ואז את התערובת מהמחבת שתתקרר מעט להוסיף ביד ולפזר לפי העין.. לאפות בתנור חם מראש 180 מעלות 40 דקות.. בתאבון

וזה בואריאציה של כרובית וברוקולי

פשטידת תירס

פשטידת תירס - מאוד פשוטה וטעימה חומרים 4 כפות שמן 4 כפות חלב 2 קוטג' 1 קופ.תירס גרעינים 4 ביצים 200 גרם גבינה צהובה מגוררת. מערבבים הכל ביחד ואופים בחום בינוני עד שמשחים. מקור המתכון: ניקולאי שף

פשטידות קלות הכנה

בה מעונינת במתכון קל להכנה לפסח פשטידה קלה להכנה בלי קמח מצה וללא קטניות תודה אתי וחג שמח

פשטידת זיתים וקישואים של סמדר מוואלה

פשטידת זיתים וקישואים של סמדר מוואלה הקישואים והזיתים משתלבים נהדר ויוצרים פשטידה בעלת טעם מיוחד. בצילום אפיתי את הפשטידה בתבנית פאי, ועם בסיס בצק שק"ם (350 גרם קמח תופח, 1 שמנת חמוצה או אשל, 200 גרם מרגרינה או חמאה). אפשר גם בלי הבסיס. רצוי לאפות בתבנית רגילה. חומרים: 2-3 קישואים בינוניים 2 ביצים 1 גביע גבינה לבנה או קוטג', מסוג כלשהו, רצוי עם זיתים. אפשר גם כמה ימים אחרי שעבר תאריך פג התוקף. 100 גרם גבינה צהובה מסוג כלשהו, מגוררת, אפשר גבינה צהובה 9% או מסוג ה"צהובה הטובה". אם יש לכם גבינה צהובה עם זיתים- מצוין. אפשר לוותר בכלל. 100-150 גרם זיתים ירוקים, או שחורים, או גם וגם 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור * תבנית בינונית: עגולה בקוטר 24, או מרובעת, או מלבנית. הכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2. קולפים את הקישואים ומגררים דק- במעבד מזון, או בקוצץ חשמלי, או בפומפייה. סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה. 3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית. 4. אופים כ-40-45 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

ופשטידת תרד

פשטידת תרד מקור המתכון : אורלי פלאי-ברונשטיין, גיליון 117 השמנת המתוקה לא מופיעה במתכון המקורי, אבל אני אוהבת את זה יותר עם השמנת המתוקה. מה שכן, אני מוסיפה את זו של השף הלבן עם ה-16% זה בהחלט מספיק. הבולגרית לעומת זאת כן מופיעה ואני בדרך כלל משמיטה אותה . חומרים (מנה לשני אנשים ): 1 בצל בינוני (חותכת לחצי ועושה רצועות דקות מכול חצי) חצי חבילת תרד \חבילת עלי מנגולד רק החלק הירוק 2-3 שום קצוצות חצי חבילת שמנת מתוקה מלח פלפל 4 ביצים 50 גר גבינה בולגרית אופן ההכנה : • מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף, מוסיפים את התרד (ככה כמו שהוא) ומערבבים עם הבצל, מוסיפים את השום. • מערבבים מידי פעם עד שהתרד מאבד מנפחו. אם במהלך איבוד הנפח נראה לכם שזה לא מספיק תרד, תוסיפו ... • אחרי שהתרד איבד את הנפח, מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח והפלפל, מערבבים וממתינים קצת. לא כדאי להוסיף יותר מחצי מיכל, כי המעט שהוספנו יתן מספיק טעם ואנחנו לא רוצים שזה יהיה נוזלי מידי. • עושים חורים ולתוכם שוברים את הביצים ומפזרים את הבולגרית (אני רק ממליחה את הביצים קצת) מפלפלים את הביצים ומכסים עד שהביצים מוכנות . וזה טעים ... כול כך טעים .. אם מכינים עם עלי מנגולד ונשארתם עם החלק הלבן, יש לכם כמה אפשרויות : 1. לבשל אותו עד שמתרכך, לקצוץ אותו, לערבב עם בצל וכרישה שטיגנתם מבעוד מועד, להוסיף קוטג' קצת גבינה צהובה, מלח פלפל ואגוז מוסקט והרי לכם מילוי לאחלה בורקס שבעולם. 2. לבשל אותו עד שמתרכך, לקצוץ אותו, לגרד בפומפיה תפוח אדמה ובצל, לסחוט את הכול (חשוב!!!) כן ככה עם הידיים, להוסיף ביצה מלח פלפל ואגוז מוסקט לעשות עיגולים ולטגן . 3. לטגן בצל, להוסיף את החלק הלבן, מלח פלפל פפריקה אדומה ושום, קופסת רסק עגבניות, לבשל הכול והרי לכם רוטב שאפשר לזרוק לתוכו קציצות. בשמחה רבה ... הילולה בלוג על השולחן

תפוחי אדמה - מתאים?

פשטידת ברוקולי ללא קמח

אני מכינה אותה בכל מיני ואריאציות לאחיינית חולת הצליאק. פשטידת ברוקולי בקלי קלות רכיבים: תבנית פאי 26: 400 גר' ברוקולי 200 גר' גבינה בולגרית מפוררת 100 גר' גבינה צהובה מגוררת גרעיני חמניות/ דלעת / אגוזים / צנוברים (בקיצור מה שמתחשק) תערובת רויאל : 1 שמנת מתוקה 4 ביצים, מלח, פלפל לבן גרוס מעט אגוז מוסקט גרוס. אופן הכנה: לבשל את הברוקולי ולחתוך לפירורים קטנים. לערבב ברוקולי עם גבינה מלוחה וגרעינים ולפזר בתבנית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה. לערבב את חומרי תערובת הרויאל ולשפוך מעל הברוקולי. לאפות בתנור 175 מעלות כ- 30 דק'. להוציא מהתנור ולתת להתקרר כ- 15 דק' לפני שפורסים. הערות: אפשר להחליף הברוקולי בתרד, שעועית ירוקה, כרובית וכו' מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו

איזה יופי!!!

תודה.
עבור לעמוד
, ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר