מה עשוי להיות תחליף הולם לממרח קארי..?

כוונתי - אם אני משתמשת באבקה האם צריך להוסיף לה משהו בשביל טעם או סיבה אחרת או שאין לזה תחליף..? דונה

לא הבנתי את השאלה. האם יש לך אבקת קארי שאת רוצה לעשות בה שימוש כממרח?

ד"א עניתי לך שם על הקציצות

חשבתי שמה שנפוץ לא כ"כ יעניין, סתם לתקוע קציצות מבלי שמישהו שואל? (אני פולניה או מה?..חחחח) דונה

זהו שאין לי , יש לי רק קארי אבקה

ואני לא בטוחה שמתכון מתוכנן מצדיק נסיעה לדרום העיר וגם לקנות בכלל ממרח שלם שאולי לא יהיה בשימוש..כי פה רק אני אוכלת קארי וגם מעט.. אני רוצה להכין עם מה שיש בבית ותוהה אם יש תחליף הולם.. דונה

מה עשוי להיות תחליף הולם לממרח קארי..?

כוונתי - אם אני משתמשת באבקה האם צריך להוסיף לה משהו בשביל טעם או סיבה אחרת או שאין לזה תחליף..? דונה

האם זה מתכון של ממרח קארי הודי או תאילנדי?

יש הרבה סוגי ממרח קארי בשוק היום, הנפוץ מביניהם זה התאילנדי. על איזה קארי מדובר?

הלך לאיבוד, מתכון עוף של אתר ה-BBC

ראיתי אותו אמש ולא מוצאת שוב היה שם ממרח קארי ולא זוכרת אם היה רשום איזה לאום בצמידות מעבר לעובדה שיש קארי בצבעים השאלה מה יש בתוכו שמשנה את הטעם לעומת האבקה דונה

לא הבנתי את השאלה. האם יש לך אבקת קארי שאת רוצה לעשות בה שימוש כממרח?


יש לי אבקת קארי פשוטה

ראיתי איזה מתכון שהיה בו ממרח קארי לא זוכרת אפילו צבע שלו השאלה כרגע עקרונית כי המתכון ברח לי ולא מוצאת באתר של ה-BBC השאלה מה יש בתוך הממרח מעבר לתבלין? דונה

מה עשוי להיות תחליף הולם לממרח קארי..?

כוונתי - אם אני משתמשת באבקה האם צריך להוסיף לה משהו בשביל טעם או סיבה אחרת או שאין לזה תחליף..? דונה

למיטב ידיעתי

אין ממרח קארי אחד. תלוי מה רוצים להכין-עוף/בשר/דגים/צמחוני? נורא תלוי במתכון. אבקת קארי אמורה להספיק. לפעמים מומלץ לערבב 2 אבקות קארי מסוגים שונים. תבלינים שיכולים להתחבר- גרגרי כוסברה,עלי דפנה,זרעי כמון,אבקת צ'ילי,תרמילי הל,גארם מאסלה ועוד. אפשר 'לחבר' לזה חלב קוקוס או שמנת כיד הדמיון הטובה. אחת השיטות במטבח ההודי היא קודם כל 'לפתוח' את הטעמים ע"י קליה זריזה של התבלינים במחבת. בהצלחה.

הלך לאיבוד, מתכון עוף של אתר ה-BBC

ראיתי אותו אמש ולא מוצאת שוב היה שם ממרח קארי ולא זוכרת אם היה רשום איזה לאום בצמידות מעבר לעובדה שיש קארי בצבעים השאלה מה יש בתוכו שמשנה את הטעם לעומת האבקה דונה

קארי

אם מובר על קארי בצבעים אז אולי מדובר על קארי תאילנדי. ממרח קארי תאילנדי מורכב מבצל, פלפל חריף, כוסברה, שום, ג'ינג'ר, שורש למון גראס ווד כל מיני תבלינים. אבקת קארי לא יכול להחליף ממרח קארי. אני יכולה לספר לך איך אני מכינה ממרח קארי הודי. מטגנים 1-2 בצלים מגוררים בפומפיה או במעבד מזון, מוספים שום וג'ינג'ר קצוצים. כשהבצל הןפף לשקוף מוסיפים עגבניות מרוסקות טריות או שימושים, בערך 2 עגבניות קטנות. נותנים להכל להתבשל טוב עד שהתערובת נראת כמו ממרח. אם חסר מים מוסיפים כל פעם רבע כוס. בסוף מוסיפים תבלינים יבשים- פפריקה חריפה ומתוקה, כמון, כורכום, אבקת קארי... אם יש לך עוד תבלינים מתאימים כמו גארם מסלה, אבקת גרגירי כוסרבה אז תוסיפי גם כן זה יתאים. משבלים עם התבילים עוד 5 - 10 דקות. והממרח מוכן. אפשר לעשות כמות גדולה ולהקפיא. לממרח מוסיפים עוף עם תפוחי אדמה, בשר, ירקות, קטניות וכו'.. בסוף הבישול ניתן להוסיף חלב קוקוס לתבשיל 5 דקות לפני הסוף ולהוסיף כוסברה קצוצה. מקווה שיעזור. בהצלחה.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר