הלך לאיבוד, מתכון עוף של אתר ה-BBC
ראיתי אותו אמש ולא מוצאת שוב
היה שם ממרח קארי ולא זוכרת אם היה רשום איזה לאום בצמידות
מעבר לעובדה שיש קארי בצבעים
השאלה מה יש בתוכו שמשנה את הטעם לעומת האבקה
דונה
קארי
אם מובר על קארי בצבעים אז אולי מדובר על קארי תאילנדי.
ממרח קארי תאילנדי מורכב מבצל, פלפל חריף, כוסברה, שום, ג'ינג'ר, שורש למון גראס ווד כל מיני תבלינים.
אבקת קארי לא יכול להחליף ממרח קארי.
אני יכולה לספר לך איך אני מכינה ממרח קארי הודי.
מטגנים 1-2 בצלים מגוררים בפומפיה או במעבד מזון, מוספים שום וג'ינג'ר קצוצים. כשהבצל הןפף לשקוף מוסיפים עגבניות מרוסקות טריות או שימושים, בערך 2 עגבניות קטנות. נותנים להכל להתבשל טוב עד שהתערובת נראת כמו ממרח. אם חסר מים מוסיפים כל פעם רבע כוס.
בסוף מוסיפים תבלינים יבשים- פפריקה חריפה ומתוקה, כמון, כורכום, אבקת קארי... אם יש לך עוד תבלינים מתאימים כמו גארם מסלה, אבקת גרגירי כוסרבה אז תוסיפי גם כן זה יתאים.
משבלים עם התבילים עוד 5 - 10 דקות. והממרח מוכן.
אפשר לעשות כמות גדולה ולהקפיא.
לממרח מוסיפים עוף עם תפוחי אדמה, בשר, ירקות, קטניות וכו'..
בסוף הבישול ניתן להוסיף חלב קוקוס לתבשיל 5 דקות לפני הסוף ולהוסיף כוסברה קצוצה.
מקווה שיעזור.
בהצלחה.