מה אכלנו החג הזה?

מה אכלנו החג הזה?

בעיקר בראנץ... לביבות תפוחי אדמה מתובלות של סבתא חביבה ז"ל, אמא של פינגי.
resize of p9270002.jpg
resize of p9270012.jpg

פאדג' בראוניז

מרובעיות משמש ושומשום

הפרגיון ביקש להכין חלה-בריי - "ח" בסגול, לאהבנתי למה כוונתו

עד שהסביר שבפסח יש מצה-בריי, אז במה שלא פסח יש חלה-בריי. רק בשביל ההברקה הזו נתתי לו להכין.

וזה מה שיצא

קרואסוני גבינה של סמדר

אל תשימו לב לתמונה הלא מוצלחת. אילו הם להיט אמיתי. הנשנוש האולטימטיבי. כמה שתכינו - אף פעם לא מספיק. אפשר להקפיא בכל שלב של ההכנה. כבצק, כמגולגל ואחרי האפיה. אני הכנתי את הבצק, הילדים הכינו וכולם נשנשו. בצק 250 גר' גבינה לבנה 5-9% 250 גר' גבינת קוטג 5 - 9% 200 גר' גבינה צהובה מגוררת 200 גר' חמאה רכה או מרגרינה 2 וחצי כוסות קמח תופח כפית מלח ציפוי ביצה טרופה מעט שומשום מאחדים את כל החומרים לבצק,אפשר גם במיקסר בוו גיטרה שמים במקרר בכלי סגור,לפחות 8 שעות מחלקים ל-5 ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר צלחת גדולה חותכים בסכין חדה כל עיגול ל12 משולשים ומגלגלים לקרואסונים מהצד הרחב לצר להניח בתבנית על נייר אפיה למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות בחום גבוה עד שישחים

מה אכלנו החג הזה?

בעיקר בראנץ... לביבות תפוחי אדמה מתובלות של סבתא חביבה ז"ל, אמא של פינגי.

הרגע אכלתי סלט

אחד הדברים האהובים עלי בחודשים האחרונים. שילוב בין הפנזנלה האיטלקי לסלט היווני. 1 מלפפפון ירוק וקשיח, רצוי דק ומעלה ניחוח, חו"ח קלוף, פרוס דק 1 עגבניה אדומה, חצויה ומורחקת עוקצים, פרוסה לפלחים דקים 1 בצל, סגול אם אפשר, קלוף, חצוי, ופרוס לחצאי טבעות דקות 1 שן שום גדולה, פרוסה דקיק כל הנ"ל לקערה גדולה. קוביות מגבינה בולגרית, לא מלוחה מידי. עלי אורגנו, או טימין, יבשים. שמן זית, מעט חומץ בלסמי, או חומץ בן יין אדום, מלח גס בלבד, פש"גט. ערבוב בתנועות גדולות. בעלי הסבלנות ימתינו כ-20 דקות.

קרואסוני גבינה של סמדר

אל תשימו לב לתמונה הלא מוצלחת. אילו הם להיט אמיתי. הנשנוש האולטימטיבי. כמה שתכינו - אף פעם לא מספיק. אפשר להקפיא בכל שלב של ההכנה. כבצק, כמגולגל ואחרי האפיה. אני הכנתי את הבצק, הילדים הכינו וכולם נשנשו. בצק 250 גר' גבינה לבנה 5-9% 250 גר' גבינת קוטג 5 - 9% 200 גר' גבינה צהובה מגוררת 200 גר' חמאה רכה או מרגרינה 2 וחצי כוסות קמח תופח כפית מלח ציפוי ביצה טרופה מעט שומשום מאחדים את כל החומרים לבצק,אפשר גם במיקסר בוו גיטרה שמים במקרר בכלי סגור,לפחות 8 שעות מחלקים ל-5 ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר צלחת גדולה חותכים בסכין חדה כל עיגול ל12 משולשים ומגלגלים לקרואסונים מהצד הרחב לצר להניח בתבנית על נייר אפיה למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות בחום גבוה עד שישחים

הקרואסונים האלה הם ממש מסוכנים שומר נפשו ירחק חחחחחחח

הכל כרגיל נראה טעים. עוד חג אחד ודי שבוע הבא ונגמר עד חנוכה

פאדג' בראוניז


הבראוניז

רק אצלי זה תמיד יוצא יבש ? אפשר את המתכון בבקשה? אגב... אחלה ארוחה ניצי

אנה פרידמן

המייל שלי:sansk@walla.com

פאדג' בראוניז


בראוניז שוקולד פאדג' - המתכון

כאן. מתוך הספר אפיה ביתית הוצאת מודן. בראוניז שוקולד פאדג’ 150 ג’ חמאה 300 ג’ שוקולד מריר קצוץ גס 1/2 1 כוסות סוכר חום (330 ג’) 3 ביצים 2 כפיות תמצית וניל 3/4 כוס קמח 3/4 כוס (140 ג’) שוקולד צ’יפס מריר 1/2 כוס (110 ג’) שמנת חמוצה 3/4 כוס (110 ג’) אגוזי מקדמיה קלויים לא מומלחים קצוצים גס 1 כף אבקת קקאו לבזיקה תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ מחממים את התנור לחום 180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה, כך שהנייר יבלוט משולי התבנית. בסיר בינוני על להבה נמוכה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומערבבים-מבשלים מבלי לתת לתערובת להגיע לרתיחה, עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם אחיד וחלק. מוסיפים לסיר את הסוכר ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לקערה ומצננים לקרם פושר. מוסיפים לקערה את הביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הוניל, קמח, שוקולד צ’יפס, שמנת ואגוזים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומשטחים לעובי אחיד. אופים כארבעים דקות. מוציאים מהתנור, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את התבנית על רשת לצינון מלא. מפזרים את אבקת הקקאו. לפני ההגשה חותכים למרובעים (12). הערות שלי: לא היו לי אגוזי מקדמיה, אז הוספתי אגוזי פקאן. לא היו לי שוקולד צ’יפס והיה נרא לי יותר מידי שוקולדי וכבד אז השמטתי.

מה אכלנו החג הזה?

בעיקר בראנץ... לביבות תפוחי אדמה מתובלות של סבתא חביבה ז"ל, אמא של פינגי.

נראה מעולה !! אפשר מתכון? הלביבות האלו מדברות אלי...

לביבות תפוחי אדמה

קישור למתכון... נמצא לפי שיטת החיפוש שהוצעה כאן לא מזמן (cookoo). רעיה

קרואסוני גבינה של סמדר

אל תשימו לב לתמונה הלא מוצלחת. אילו הם להיט אמיתי. הנשנוש האולטימטיבי. כמה שתכינו - אף פעם לא מספיק. אפשר להקפיא בכל שלב של ההכנה. כבצק, כמגולגל ואחרי האפיה. אני הכנתי את הבצק, הילדים הכינו וכולם נשנשו. בצק 250 גר' גבינה לבנה 5-9% 250 גר' גבינת קוטג 5 - 9% 200 גר' גבינה צהובה מגוררת 200 גר' חמאה רכה או מרגרינה 2 וחצי כוסות קמח תופח כפית מלח ציפוי ביצה טרופה מעט שומשום מאחדים את כל החומרים לבצק,אפשר גם במיקסר בוו גיטרה שמים במקרר בכלי סגור,לפחות 8 שעות מחלקים ל-5 ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר צלחת גדולה חותכים בסכין חדה כל עיגול ל12 משולשים ומגלגלים לקרואסונים מהצד הרחב לצר להניח בתבנית על נייר אפיה למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות בחום גבוה עד שישחים

נקרא נהדר. איך (אם...נניח ש...) שומרים עליהן?

חייב מקפיא וחובה לחמם לפני ההגשה או אפשר בכלי סגור?

וואלה לא יודעת. אצלי נטרף באיבו.

מבטיחה להפנות את השאלה לסמדר.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר