ארוחת החג שלנו

רק את יכולה

להרים ארוחה כזו מורכבת, מושקעת, טעימה, יצירתית, חגיגית, מסורתית, מפנקת ומלאת מחשבה על כל מנה ומנה, ועל כל סועד וסועדת. הכל היה טעים לאללה, במיוחד ה... הכל. ונשבעת לך שטעמתי מהכל. תודה-תודה-תודה - תודה! שנה טובה מאוד

וואו כמה אוכל, נראה כל כך יפה.

בהזדמנות, לא דחוף אשמח להוראות איך להכין את הקליעה של החלה העגולה של סמדר. וגם, מתכון לקוגל של החמין. תודה מראש ולילה טוב

חלה עגולה "מלאה" (ללא חור באמצע)

יהיה קצת קשה להסביר את הקליעה במילים, כי לא צילמתי את השלבים. אני מנסה: 1. יוצרים מהבצק 6 חבלים ארוכים. (אם הבצק לא מתגלגל בקלות, אפשר לעשות זאת בשני שלבים: לגלגל כמה שמתאפשר, לתת מנוחה של דקה-שתיים, מכוסה, ואז להאריך עוד קצת). 2. שמים 3 חבלים מקבילים על משטח, במרחק של כ-5 ס"מ ביניהם. 3. מניחים בניצב אליהם את שלושת החבלים הנותרים, ואוריגם אותם בזהירות ב-3 הראשונים (דמייני כמו שמתחילים לקלוע סל נצרים עגול, ע"ע בתיה עוזיאל... (-: ) 4. כל 3 קצוות של חבלים שבולטים הצידה - קולעים לצמה רגילה ומהדקים את הקצה שלא ייפרם. 5. מרימים בזהירות את "צלב הצמות" שנוצר ומניחים אותו על תבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה. 6. תוחבים את הקצה של כל צמה מתחת לצמה שלידה, עד שנוצר כעין ריבוע קלוע, או אולי פרח בעל 4 עלי כותרת קלועים. 7. מניחים מסביב לכל הקונסטרוקציה תבנית קפיצית 26 הפוכה, במצב שהקפיץ פתוח, ללא התחתית של התבנית. (אם יש תבנית בקוטר יותר רחב - אפשר פשוט להכניס הכל לתבנית). 8. משהים לתפיחה עד שהחלה ממלאה את כל חלל התבנית, ועוברת את גובה הדפנות. 9. מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 8. אופים. * נדמה לי שהחלה שהכינה רעיה עשויה באופן דומה. מסגרת התבנית העגולה מאלצת את החלה להידחס לעיגול ולצמוח כלפי מעלה. אפשר לאפות את זה גם באופן חופשי, ללא המסגרת, ואז הקליעה תיראה בבירור גם בצדדים. מקווה שזה מובן שנה טובה

והנה הוכחה שאת אלופה

ומה שהצלחתי ללמוד ממך.

ארוחת החג שלנו


אם התחלה כזו חייבת להיות שנה נפלאה

וכמובן גם עם עם "ע"

ארוחת החג שלנו


באמת רק את יכולה לעשות מצעד של 1000 מנות שכל אחת נראת יותר נפלאה מהשניה - ישר כח!

והנה הוכחה שאת אלופה

ומה שהצלחתי ללמוד ממך.

בנות, זו חייבת להיות שנה נפלאה - עשיתן לי את החג, אתן וכל חברי הפורום המקסים הזה

אני פשוט מרחפת כרגע כמה מטרים באוויר, מרוב שמחה וגם אושר, אין דבר המשמח אותי יותר מאשר לראות את כולם כאן ביחד. תודה. יקרתן לי מאוד. והחלה יולה, פשוט נפלאה! רק שהיה לי דחוף הרבה יותר לספר כמה עשיתם לי טוב על לב. תודה.

ארוחת החג שלנו


ניצי, סמדר, מרשים ברמות על. שתהיה שנה טובה ושלא...

יחסר דבר על שולחננו ובליבנו בשנה החדשה, כמו בשולחן הזה ממש.

ופמפפטו די פרארה

עוגת דבש מלאה בהדרים, שקדים וכל טוב. עוגה שהיא הספציאליטה של פרארה (איטליה), שיכולה להישמר לחודשים ארוכים עטופה בניילון נצמד, והיא רק משתבחת עם הזמן.

ניצי - הכל נראה יפהפה - איזה משתה

עוגת הדבש האיטלקית מאוד מצאה חן בעיני. אני אוהבת עוגות עם קליפות תפוזים מסוכרות ושקדים. כמו שראיתי (במתכונים רבים) -האיטלקים מכניסים הרבה קליפות מסוכרות לעוגות ולקינוחים שלהם.

ארוחת החג שלנו


רק עכשיו ראיתי. ווי הייתם רעבים בחג

והטירמיסו הזה. השארתם קצת למאחרים בנשף?

נותרתי חסרת מילים לנוכח התמונות והמאכלים

שזה מאורע די נדיר למי שמכיר אותי נראה שהיה לכם יופי של חג

אכן, תבורכי ותבורכנה ידיך !

ניראה מדהים, גם מה שאת הכנת וגם החלה של סמדר ! נפלא !

ותחתיות ארטישוק ממולאות - מנה

שהומצאה תוך סיעור מוחות קדחתני עם אלי נקודה, מנהל פורום טיולים בוואלה, שנתן את הפידבק והעידוד. המנה הומצאה על המקום ונחלה הצלחה כבירה. אפשר לאכול חם או קר כרצונכם. שקית של תחתיות ארטישוק חולקה לשניים. מחצית מולאה בקרם בטטה עם אגוזי פקאן ומחצית במוס ארטישוק ירושלמי עם פטריות שמפיניון ועשבי תיבול. מ-ע-ו-ל-ה!!!

תחתיות ארטישוק ממולאות במלית צמחונית - המתכון

1 בטטה גדולה 1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף תאילנדי 1 כפית רוטב סויה 1 כף קוקוס קלוי טחון – לקלות מעט על מחבת 50-100 ג' אגוזי פקאן קלויים – לקלות על מחבת ולצנן פירורי לחם מהסוג הזהוב (לא מתובלים) 1 ביצה אפשר להוסיף: 1-2 שיני שום כתושות פטרוזיליה קצוצה, טימין קצוץ חלב קוקוס לאדות את הבטטה במיקרו עד להתרככות. לחצות לשניים ולהוציא את בשרה בכף לתוך קערית. לערבב עם רוטב הצ'ילי, סויה ושאר התבלינים. להוסיף את האגוזים הקלויים. למלא את תחתיות הארטישוק (מופשרות) עם כיפה. לטבול בצלחת עם ביצה טרופה, ואח"כ בצלחת עם פירורי לחם. להניח בתבנית אפיה מרופדת ולאפות עד שיזהיב. להגיש עם סלסה או רוטב צ'ילי. אפשר לערבב את מחית בטטה עם חלב קוקוס לעידון טעמים. מלית ארטישוק ירושלמי ופטריות בעשבי תיבול 2 סלסילות פטריות שמפיניון או עירוב של כמה סוגי פטריות שאוהבים 500-1000 ג' ארטישוק ירושלמי קלוף ושטוף טימין קצוץ, פטרוזיליה קצוצה חמאה פירורי לחם זהובים, ביצה טרופה לאדות את הארטישוק הירושלמי עד ריכוך. אני שמתי בקופסה עם מי השטיפה שנותרו בטיפות על השורשים ואידיתי במיקרו עד ריכוך. במקביל, לקצוץ את הפטריות לקוביות לא גדולות. לאדות בחמאה עד שהפטריות מאבדות את פריכותן החיה אבל נותרות עדיין נגיסות. להעביר לקערה ולצנן. לחמאה אפשר להוסיף שן שום כתושה וטימין קצוץ, אם אוהבים, לפני הוספת הפטריות. למעוך את הארטישוק הירושלמי הרך בעזרת מזלג. להוסיף את הפטריות ואת נוזלי האידוי. לערבב ביחד. להוסיף טימין קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל, ואפשר גם אגוז מוסקט. למלא במחית את תחתיות הארטישוק. לטבול בביצה טרופה ובפירורי לחם. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור בחום בינוני עד שמזהיב. טעים חם או קר. אפשר כמובן להוסיף גבינה מגוררת למלית לתוספת הקרמה לאוהבי הז'אנר.

ארטישוק וגזר בנוסח תורכי

חמצמץ, טיפונת מתקתק ובעיקר טעים מאוד. לאוהבי הז'אנר, אפשר לאכול חם או קר כרצונכם.

ארטישוק אלה תורכה - המתכון

מספרה הנפלא של סוזי דוד, "המטבח הספרדי". איך שחזרתי ממסעדת גפן השבוע חיפשתי את המתכון של הארטישוקים האלו. היה לי נורא טעים. מצאתי אותו בספרה של סוזי דוד ומיד אימצתי. התוצאה עלתה על כל המצופה והפכה ללהיט. להגיש עם המון אורז לבן חם כדי שיהיה במה להספיג את הרוטב המדהים!!! המתכון בספר מדבר על ארטישוקים טריים, אני השתמשתי בתחתיות קפואות. שקית גדולה שנרכשה אצל שמשום בנצרת. המתכון: 12 קנרסים 2 גזרים קלופים ופרוסים לרוטב: 1/4 כוס שמן 1/2 1 כוסות מים מיץ מ-1 לימון 2 כפות סוכר 1 כפית מלח במחבת רחבה שמים את המים, השמן, המלח, הסוכר, ומיץ הלימון. שמים את הארטישוקים ביחד עם הגזרים במחבת. מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כעשרים דקות. התחתיות צריכות לצאת רכות אך לא סמרטוטיות והגזר נגיס. מורידים מן האש ומסדרים בכלי הגשה. מצמצמים את הרוטב עד שכמותו פוחתת כדי מחצית ויוצקים על הארטישוקים. מגישים חם או קר. נהדר עם אורז לבן.

עוגת דבש של רבקה


עוגת הדבש של רבקה - המתכון

זוהי עוגת הדבש של ילדותי. גבוהה, לחה וכהה. 1 כוס דבש 1 כפית ציפורן 1 כפית קינמון 1 כוס קפה נמס מוכן 100 ג' מרגרינה (כך במקור!) להרתיח את כל החומרים ולערבב ביחד. לקרר. להוסיף לתערובת הקרה: 3 כוסות קמח רגיל 3 ביצים 3 כפות שמן 1 כוס סוכר 1 כפית מלאה סודה לשתיה (אבקה) צימוקים (לא חובה, לפי הטעם) אגוזים (לא חובה, לפי הטעם) לערבב את הכל בעדינות ולאפות בחום בינוני עד שמתייצב.

ניצי - הכל נראה יפהפה - איזה משתה

עוגת הדבש האיטלקית מאוד מצאה חן בעיני. אני אוהבת עוגות עם קליפות תפוזים מסוכרות ושקדים. כמו שראיתי (במתכונים רבים) -האיטלקים מכניסים הרבה קליפות מסוכרות לעוגות ולקינוחים שלהם.

פמפפטו - עוגת דבש איטלקית -ממש דובשנית

לב של פנפפטו 500 ג' דבש 350 ג' קמח 100 ג' של קליפת הדרים מסוכרת טבעית 100 ג' קליפת תפוזים מסוכרת טבעית 100 ג' שקדים קצוצים 20 ג' aromi di panpepato 10 ג' סודה לשתיה 10 ג' קרם טרטר 1 חלמון שקדים קליפות מסוכרות פרחי סוכר לקישוט לחמם בסיר קטן את הדבש עם 100 ג' של מים. לערבב כל הזמן. להסיר מהאש ולצנן. להעביר לקערה ולהוסיף 325 ג' של קמח, קליפות ההדרים (שני הסוגים) חתוכים לקוביות קטנטנות, ה- aromi סודה לשתיה וקרם טרטר מומסים במעט מים. לערבב היטב ולהניח ל- 24 שעות, בקערה, מכוסה., בטמפרטורת החדר. לאחר 24 שעות, להוציא את הבצק על משטח עבודה ולרדד אותו 0גם בידיים) לעובי של מחצית הסנטימטר. לחמם התנור לחום של 190 מעלות ולאפות את הפנפפטו במשך 20 -25 דקות. להוציא ולצנן על רשת. העוגות האלו נפלאות והולכות ומשתבחות ככל שעובר הזמן. ניתן לשמור אותן עטופות בנייר אלומיניום גם לימים רבים. אפשר כמובן לצפות בשוקולד מריר מומס. להכנת ה aromi של הפמפפטו: לטחון ביחד: 1 כפית שטוחה של זרעוני כוסברה 30 ג' של קינמון טחון 1 אגוז מוסקט טחון 1 כפית מסמרי ציפורן 6 גרגירי פלפל שחור לטחון ביחד את כל התבלינים. להוסיף 50 ג' קקאו מאיכות טובה. לא ממותק. להשתמש בכמות הנדרשת ולשמור את שאר התבלינים בצנצנת סגורה הרמטית. הערות שלי: השתמשתי השנה ברצועות של קליפות תפוז לא צבועות - מהסוג הטבעי, וגם בתפוזונים מסוכרים קצוצים. יצא פשוט נפלא. נשמר המון זמן (אם לא יאכלו, תמיד תוכלי להגיש לט"ו בשבט) מצרפת את המתכון שהעליתי בשנה שעברה.
1.doc
פנפפטו
(248 KiB) עדיין לא הורד
עבור לעמוד
, , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר