כרובית בפסטו צלפים


כרובית בפסטו צלפים - המתכון

כרובית בפסטו צלפים 1 כרובית קטנה 30 ג' צלפים כבושים 3 פילטים של אנשובי משומרים בשמן 2 שיני שום 1 פלפל צ'ילי 1 זר של אוריגנו טרי 2 עגבניות שמן זית מלח לשטוף את הצלפים. לקצוץ אותם. לפורר את הפילטים של האנשובי. לקלוף את שיני השום ולקצוץ אותם. לקצוץ גם את הפלפל צ'ילי. למי שיש עלי ומכתש, למעוך את כל המצרכים בעלי ומכתש לקרם חלק. לטעום ולהמליח. להוסיף את האוריגנו ולכתוש ביחד. לקלוף את העגבניות. לקצוץ לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב ביחד. לערבב עם שמן זית מספיק ליצירת רוטב חלק. באיטליה נהוג למזוג את הרוטב על כרובית לא מבושלת. אפשר גם לחלוט את הכרובית קלות במי מלח רותחים, למי שמעדיף. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

פוקאצ'יה וסטוציקיני ריקוטה וזיתי קלמטה


פוקאצ'ה - מתכון בסיסי וגיוון: סטוציקיני

פוקאצ'יה מתכון בסיסי: 500 ג' קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינו 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' מים לשים את הקמח בקערת המיקסר. לפורר לתוכו את השמרים. להוסיף את שמן הזית והמים. לערבל לבצק חלק. כשמתחיל להיווצר בצק, להוסיף את המלח. להניח לבצק לנוח במשך שעה. לפוקאצ'יה רגילה: שמן זית ( 4 כפות) רוזמרין מלח גס התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

לחלק למנות אישיות

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

להבריש בשמן זית מעורב במים ומלח

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

פוקאצ'יה רכה די בארי


פוקאצ'יה רכה די בארי - המתכון

פוקאצ'יה רכה די בארי לביגה: 80 ג' קמח רגיל 60 ג' מים 1 ג' שמרים טריים לערבב הכל בקערה. ליצור כדור בצק קטן. לכסות ולהניח להתפחה במשך 18-24 שעות. לבצק: 1 ק"ג קמח שטיבל 2 800 ג' מים (בערך) 30 ג' שמן זית 15 ג' שמרים טריים 20 ג' מלח (4 כפיות שטוחות) 1 ק"ג עגבניות שרי חתוכות לחצי 400 ג' זיתים שחורים – משקל עם החרצנים – לגלען לאחר השקילה 2 תבניות עגולות בקוטר של בערך 25 ס"מ שמן זית לתבנית להמיס את השמרים ואת הביגה עם מחצית כמות המים עד שתתקבל עיסה הומוגנית. להוסיף מעט מהקמח ואת המלח ולהתחיל ללוש במיקסר. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי ערבוב-לישה. להוסיף את הקמח והמים לסירוגין. יש להמשיך לערבב-ללוש בחוזקה עד שהבצק מפסיק "לרתוח", ולא רואים יותר בועות גדולות שנעלמות מיד, וגם המרקם של הקמח נעלם. זה לוקח בערך 10-15 דקות. הבצק צריך להיות מאוד רך. לכסות ולהתפיח ל-30 דקות. לשמן בשמן זית את שתי התבניות. בתום המנוחה, להעביר את הבצק לשתי התבניות. למתוח את בצק עד שולי התבנית בעדינות, לכסות ולהניח להתפחה במשך שעתיים. בתוםהשעתיים לכסות את פני הבצק בחצאי העגבניות והזיתים (מגולענים). יש להניח את העגבניות בדרך המיוחדת כדי שלא לקרוע את הבצק כך שכל בועיות הגז יתפוצצו. יש לצבוט בעדינות גושיש של בצק, להרים אותו ולהכניס מתחתיו את העגבניה או הזית. לפזר מעט מלח על הפוקאצ'יה. טיפות ל שמן זית ולאפות בתנור מחומם מראש לחום של 230 מעלות משך 25-30 דקות. בתום האפיה יש להוציא את הפוקאצ'יה מהתנור, להניח לדקה או שתיים ולהוציא מהתבנית ולצנן על רשת גריל. הערות: במקור מכינים את הבצק מקמח בגריסה גסה כמו קמח פסטה אלא שהוא אינו קמח רך אלא קמח קשה. למעשה זהו שילוב בין שטיבל 2 לבין שטיבל 9 במרקם בגרגור ובאיכות הקמח. לא קיים בארץ לכן ניתן להכין גם משטיבל 2 וגם משטיבל 9, כרצונכם. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

פוקאצ'יה רכה די בארי - המשך

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

פוקאצ'יה דולצ'ה


פוקאצ'יה דולצ'ה (מתוקה) - המתכון

פוקצ'יה דולצה 700 ג' בצק לפוקאצ'יה – לפי המתכון הבסיסי 3 אשכולות ענבים שחורים 4 כפות סוכר שמן זית בטעם קליל לשמן בשמן זית תבנית 24X26. להניח את הבצק של הפוקאצ'יה במרכז התבנית. למתוח אותו לגבולות התבנית בעזרת האצבעות. לכסות את התבנית במגבת ולהניח להתפחה בטמפרטורת החדר. לשטוף ולייבש את אשכולות הענבים. לחרוץ בסכין כל עינב מבלי לפתוח אותו לגמרי, ולהוציא את הגרעינים בעזרת קצה של סכין חד. לסדר את הענבים על הבצק, תוך שמקפידים על השארת רווח של חצי ס"מ של בצק בלבד מסביב לשולי התבנית. להבריש את הכל במעט שמן זית ולפזר על הפוקאצ'יה 3 כפות של סוכר. לחמם התנור לחום 220 מעלות, ולאפות את הפוקאצ'יה במשך 30 דקות. בדקות האחרונות של האפייה, לפזר על הפוקאצ'יה את הסוכר שנותר (1 כף) ולהדליק את הגריל, כך שפני הפוקאצ'יה יוכלו להתקרמל ולקבל צבע זהוב נאה. להגיש פושר או קר. פוקאצ'יה מתכון בסיסי: 500 ג' קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינו 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' מים לשים את הקמח בקערת המיקסר. לפורר לתוכו את השמרים. להוסיף את שמן הזית והמים. לערבל לבצק חלק. כשמתחיל להיווצר בצק, להוסיף את המלח. להניח לבצק לנוח במשך שעה. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

טיג'לה


טיג'לה - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

פיאדינה


פיאדינה - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

איפה המתכון?מוכרים כאלה מתחת לבית שלי,הייתי שמחה לנסות להכין לבד...

טיג'לה - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

האם רק אצלי לא מופיע המתכון?

סליחה סליחה סליחה, מחמת השעה המאוחרת והעייפות, קבלי המתכון

טיג'לה של מודנה מתכון לקילו קמח, מניב 20-30 טיג'לה 1 ק"ג קמח לחם (ואפשר גם רגיל) 1 כף שמן רגיל 1/2 כוס חלב 1 כוס מים 1 קוביה של שמרים 1 כפית גדושה מלח מעט רוזמרין - לא חובה להמיס את השמרים בחצי כוס מים. להוסיף לקמח ולערבב ביחד עם כל שאר החומרים. ללוש לבצק נוח, רך וגמיש. להניח לשעה או שעתיים עד שיתפח, בכלי, מכוסה במגבת נקיה. להפוך את הכלי על משטח עבודה משומן מעט. לרדד (בעזרת הידיים), למלבן בעובי של חצי סנטימטר. לקרוץ עיגולים בעזרת מיקד בגודל של העיגולים של המכשיר. אפשר גם בעזרת כוס. לחמם את המכשיר על הגז. לשים את עיגולי הבצק בתוך המכשיר. לחמם 6-7 דקות מכל צד עד שיחרכו מעט ויאפו. להוציא לצלחת. לפרוס את הטיגלה לרוחבן. למרוח בחמאה מעורבבת בשום כתוש, ומעט רוזמרין או לחילופין, כמו במקור, בלארד או בביקון קצוץ מעורב בשום כתוש ורוזמרין עם מעט מלח גס. אפשר להגיש עם סלאמי (מילאנו למשל) או עם מורטדלה, ותאנים חתוכות ליד. למי שאין את המכשיר, אפשר לצרוב את הטיג'לה על מחבת טפלון ולכסות במכסה. יוצא ממש אותו הדבר.

פיאדינה - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

שוב שליחה, קבלי המתכון:

פיאדינה ל- 8 פיאדינות 500 ג' קמח 30 ג' סטרוטו – או חמאה 1 כוס (250 ג') מים 1 שקיק אבקת אפיה מלח למילוי: פרושוטו בפרוסות, מורטדלה פרוסה, לארדו או בייקון קצוץ רוזמרין שום, מלח, פלפל לערבל את כל חומרי הפיאדינה ביחד. לכסות ולהניח לשלושים דקות. לאחר זמן זה, לרדד על משטח מקומח לעיגולים בעובי של 2 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 14 ס"מ. לצרוב במחבת קודם על צד אחד אח"כ להפוך לצד שני. להכנת המלית: לקצוץ את הבייקון ביחד עם עלי רוזמרין ומחצית שן שום. להמליח ולפלפל. להגיש את הפיאדינה חמה עם המלית הזו. ניתן להגיש גם עם פרוסות של מורטדלה וגם עם פרושוטו קרודו פרוס דקיק, כמו גם עם נוטלה בשכבה עבה.

צ"ל סליחה, כמובן...

תודה ענקית לכולכם - מכל הלב

לכל מי שבא לסדנה, והיה שם איתי. לכל מי שעזר. לכל מי שתמך. לכל מי שנתן יד. לכל מי שטעם. לכל מי שנתן משוב וחיווה דעה. על האוכל, על ההגשה על הכל. לכל מי שהיה איתי שם ולכל מי שהיה גם בלב ובמחשבה. ללארה, שבלעדיה איפה הייתי באה. היא הגיעה כמו מנוע טורבו שופע טוב, כמו מלאך משמיים, מלא רצון טוב ונתינה אינסופית, עם יכולת עשייה פשוט אדירה ועזרה להרים את הפרויקט על הרגליים. עשתה, הכינה, ניקתה, עבדה, תמכה, שרקה (מדהים, איך את עושה את זה, הא?), השקיטה, הרגיעה, וניהלה ביד רמה ובחיוך גדול. בקיצור, לארה, בזכותך הכל התנהל על מי מנוחות, בחיוך, בזרימה תמידית, ללא מעצורים או תקלות, ויכולנו ליהנות ולסיים הכל בשעה סבירה בהחלט. בזכותך. תודה יקירתי מכל הלב ובאהבה גדולה. יקרת לי מאוד. מירב ביקשה למסור לך באופן אישי שהיא מצטרפת כאן לכל מילה ומילה וכולה תדהמה על כושר הביצוע שלך, היכולת הנתינה הבלתי נגמרת, החיוך וכל העשייה ביחד עם צניעות מולדת והרבה רצון טוב. היא מסרה שהצלחת להדהים אותה ולהרשים אותה מאוד, אל יקל הדבר בעיניך. תבורכי לארה, ואני בורכתי כבר שזכיתי להכיר אשה כמוך. למאיר, שנתן את המקום ואפשר את הסדנה, והסכים ללכת איתי בדרך שלי. שפתח את מטבחו וליבו גם ביום חמישי כשהגענו כדי לעשות עבודות מקדימות (מתוך מחשבה של חיסכון של זמן במהלך הסדנה). תודה מאיר, על פועלך ועל הנתינה שלך ועל היותך. לרחל - פינגי, שבלי תמיכתה, אהבתה ונוכחותה ועצם היותה שם לא הייתי יכולה לעבור בשלווה את הקטע הזה. רחל שבחרה להגיע גם כשביתה היה מוצף פתאום במים בשישי בבוקר, כי התפוצץ צינור והאינסטלטור כדרכם של אינסטלטורים איחר, בכל זאת היא הופיעה אצל מאיר כדי להיות איתי, ועל כך ועל המון דברים אחרים – תודה, והערכה והמון אהבה. למירב, שבלעדיה, ובלי תמיכתה ואהבתה לא היה אפשר לי בכלל לעבור את הסדנה הזו. שהקדימה אזכרה של סבא שלה שיועדה לשישי בדיוק הזה, ושלחה את הינוקא הפיצי לאיפסון זמני אצל סבתא שלו כדי שתוכל להתפנות ולהגיע עם דן המקסים (אחשל) שלא פיספס שום הזדמנות לעזור. איך אמר דין, רק התכוונתי לבקש מדן לעזור ומיד הוא היה שם. מירבי, תודה מקרב לב, על ה-כ-ל. לא יכולתי לעשות את זה בלעדיך, בלי משפטי העידוד, התמיכה וכל האהבה. מסרי לדן ולסבא ולסבתא בשמי גם, ואת עמית אנחנו כבר נפצה בהזדמנות קרובה אחרת. לסמדר. זה המקום בו נסתיימו לי המילים. כשראיתי אותך נכנסת ובידך זר מגינתך. זר של אהבה. לא יכולתי לחשוב לעשות את זה בלעדיך. אין לי מילים לתאר את ההערכה, את השמחה ואת האהבה על שבחרת להיות שם איתי. ובשבילי. ואחרי הכל, אפשר להתחיל לתאר את ההשקעה, הצילומים, המעקב אחר המנות שלא יתפספס שום דבר, וצילומי ידיים(-:. ועוד לא התחלנו לדבר על המצגת שהתחלת כבר לעמול על יצירתה, ועל העובדה שהחלטת לוותר על שבת מנוחה כדי לעמול על המצגת, בשבילי. כל כך מודה, כל כך מעריכה, ואוהבת גם. אשרי שזכיתי לחברות נפש כאלו, לקבל את אהבתן שלעולם אינה מובנת מאליה עבורי, ולאהוב בחזרה. תודה לפורום אוכל וואלה שדרכו הכרתי את שלושת הנשים המופלאות האלו. תודה לשלושתכן, לא הייתי יכולה לעשות את זה בלעדיכן. תבורכנה. תודה לדין, לדניאל, לשון ולתום, ילדי היקרים שעזרו בכל דבר, וטמנו אף טמנו ידיהם בצלחות. וחתכו, וקיצצו, וקלפו, וניקו, ולשו, וערבבו, והכינו, ואפו ועשו כל דבר שנתבקש תוך שפעמים רבות הם מנחשים מה צריך להיות הצעד הבא, ומקדימים את בקשותי. ילדי היקרים שהגיעו איתי ביום חמישי ועבדו עבודה קשה שעות רבות כדי להכין את הכל וטרחו ועבדו גם בזמן הסדנה, ודאגו לכל מה שצריך. אתם עמוד התווך שלי, הבסיס הלב והנשמה גם. תודה לפולני הפרטי שלי, שהחליט ובחר להיות שם איתי ולא ללכת ללימודים שהוא כל כך אוהב ומחכה להם כל השבוע כולו. תודה על הבחירה. אוהבת אותך המון גם. ותודה נרגשת לכ-ו-ל-כ-ם על היותכם.

שלום לכולם. תודה לניצי על הסדנה המושקעת

יישר כוחך על סדנה קולחת וזורמת, עשירה ומרשימה, שהוכנה והוגשה עם כל הלב, כדרכך. על שפע המנות המסחרר שתיקתקת מול עינינו המשתאות - אין עליך! כל הכבוד ותודה מיוחדת - לסו-שפים הצעירים אך המנוסים, הששים תמיד לעזור: תום, דניאל, שון, ובמיוחד דין. את תמונות המנות היפהפיות שבשרשור זה צילמה ניצי. כל מנה שהוכנה בסדנה תורגלה במטבחה מבעוד מועד - איזו השקעה, וואו! שמחתי לפגוש את מי שהכרתי, שמחתי להכיר את מי שפגשתי שבוע טוב
עבור לעמוד
... , , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: forumbot
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר