אינסלטה די ריזו - גרסת האמנטל

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

אינסלטה די ריזו: גרסת הטונה


אינסלטה די ריזו - גרסת הטונה

אינסלטה די ריזו - גרסת הטונה 300 ג' אורז מבושל שטוף ומסונן 100 ג' אפונה ירוקה עדינה (מקופסה או מקפוא) 100 ג' טונה בשמן 4 פילטים של אנשובי (אמיתי) 1 כף צלפים זיתים שחורים 50 ג' גבינת גרויאר ארטישוקים כבושים בצנצנת עגבניה אחת מוצקה מאוד ביצים קשות שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון עלי חסה עגולה רכים לחתוך את הגבינה לקוביות. לבשל את האורז ולשטוף היטב. לצנן. לערבב את כל המצרכים ביחד חוץ מהביצים הקשות. לתבל בשמן זית, מלח ופלפל וגם מיץ לימון אם אוהבים. להניח על עלי חסה עגולים. ולהגיש. אורז פארבוילד הוא אורז מלא שהושרה במים למשך יום או יומיים ואז טופל באדים. טיפול זה מאפשר נדידה של מינרלים וחומרים מסיסים במים כמו ויטמינים מהשכבות החיצוניות ביותר של גרעין האורז לתוך עומק הגרעין, מה שמצמצם את אובדן החומרים המזינים בזמן הבישול. החומרים המזינים (מינרלים וויטמינים) מתמוססים במים בשלב הראשון ומיד אחריו הם נאטמים בתוך הגרעין בתהליך של לחץ קיטור הידראולי חזק. בשלב הבא מייבשים את האורז ומכינים אותו לשימוש שוטף.

אינסלטה די ריזו - גרסת הטונה

התמונות באייטם זה ובקודם לו צולמו על ידי סמדר. עם סמדר וכולם סליחה על ששכחתי לציין קרדיט באייטם הקודם.

טונה צרובה ברוטב שקדים חמצמץ


טונה צרובה ברוטב שקדים חמצמץ

טונה צרובה בשקדים חמצמצים 4 פרוסות של טונה במשקל של 200 ג' כל אחת (כמו סטייק) 70 ג' שקדים קלופים 20 ג' עלי פטרוזיליה – עלים בלבד 1 שן שום 15 ג' לחם לבן (התוך בלבד) מושרה במעט חומץ יין או בלזמי לבן וסחוט היטב 1 תפוח אדמה קטן מבושל שמן זית (כ- 1 כוס) לשים במערבל מזון את השקדים הקלופים, הפטרוזיליה, השום, מלח ופלפל. להפעיל בפולסים קצרצרים. כשהרוטב מתחיל להתגבש, להוסיף את הלחם ואת תפוח האדמה. להמשיך להפעיל בפולסים קצרצרים, תוך שמוסיפים את השמן תוך כדי. הרוטב צריך לצאת סמיך אבל לא מאוד הומוגני. לצרוב את הטונה על משטח צלייה, לדרגה שאוהבים. להעביר לצלחת הגשה. למזוג מעל את הרוטב ולהגיש מיד. באביב, ניתן להשתמש בשקדים ירוקים שלמים – פרוסים או קצוצים לפי מה שאוהבים. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

אפשר לעבור לבשרים? גלילות עוף בחרדל ובייקון


גלילות עוף בחרדל ובייקון - המתכון

גלילות עוף עם בייקון וחרדל 650 ג' פרוסות של חזה עוף – פרוס דקיק 100 ג' בייקון בפרוסות דקיקות 40 ג' חרדל ½ כוס יין לבן 1 בצל קצוץ דק 1-2 עלי דפנה 1 כף גרגירי חרדל שחור 20 ג' חמאה שמן זית מלח, פלפל לשטח את פרוסות העוף הכי דקיק שאפשר. לחתוך לפרוסות ברוחב של 4-5 ס"מ. למרוח בשכבה דקיקה של חרדל את העוף. לפרוס על העוף פרוסת בייקון. לגלגל את רצועת העוף כך שהבייקון נשאר בצד החיצוני. להדק בעזרת קיסם. לחמם במחבת מעט שמן זית. להוסיף את החמאה. לאדות את הבצל ביחד עם עלי הדפנה. להוסיף את גלילות העוף, לאדות על אש גבוהה, להוסיף מלח פלפל ויין לבן. לאדות את היין, להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כמה דקות. לפזר על הגלילות את גרגירי החרדל השחור ולהגיש חם. המנה הולכת נפלא עם ברוקולי מוקפצים עם אנשובי ושבבי צ'ילי.

ניצי - שוב תודה רבה על הסדנה והמתכונים ותודה גם לסמדר המקסימה

שצילמה את התמונות היפהפיות מהיצירות שלך. ברשותך, מעבירה קישור ל"אוכל חלבי" ב"תפוז".

בכיף. תהנו!

ותודה גם.

שקיקי עוף בפירות יבשים

ולאן נעלמה התמונה השניה במתכון הקודם? היה מבקש יפה הממשק הייתי נותנת לו ביס. לא יפה לקחת ככה בלי רשות...

שקיקי עוף במלית פירות יבשים - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

להניח במחבת

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

שקיקי עגל אלה פיצאיולה


שקיקי עגל אלה פיצאיולה - המתכון

שקיקי עגל אלה פיצאיולה שקיקי עגל אלה פיצאיולה 400 ג' בשר עגל רצוי לקרפאצ'יו של בקר. אפשר להשתמש גם בשייטל טרי. 32 עגבניות שרי לא קטנות מידי ועוד כ-10 עגבניות נוספות 32 כדורי מוצרלה קטנים מעט מרק (אפשר מאבקה) ואפשר גם יין אדום או לבן שן שום שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו חוט רפיה של מטבח או קיסמים להוריד את כיפה מ- 32 עגבניות השרי. לסחוט היטב את הזרעים, להפוך על מגש ולייבש היטב על נייר סופג. למלא כל עגבנייה במוצרלה. לחלק את הבשר לפיסות בגודל מתאים כך שיוכל לעטוף את העגבניה. להמליח ולפלפל את פרוסות הבשר. לעטוף כל עגבנייה בפיסה של הבשר כך שתהיה מכוסה מכל הצדדים. לקשור את הבשר עזרת חוט רפיה או לנעוץ קיסם, ליצירת שקיק סגור. אפשר גם לסגור בקיפול את הבשר ולהניח על התפר כדי שלא יפתח. כשדואגים לצרוב את המקום הזה ראשון כדי לחתום את מקום החיבור ולהימנע משימוש בקיסם. לחמם מעט שמן במחבת, להוסיף את שן השום לא קלופה למחבת. להוסיף גם את שקיקי הבקר ולאדות אותם על אש חזקה עד שיזהיבו בצורה שווה מכל צדדיהם. להוסיף את עשרת עגבניות השרי למחבת, להוסיף קצת יין, אדום או לבן לפי הטעם, למעוך את העגבניות לתוך תחתית המחבת כדי שיצרבו ובו בזמן ימסו לתוך התבשיל. לבשל כדקה או שתיים ולהגיש. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

שקיקי עגל אלה פיצאיולה - המשך

התמונות צולמו על ידי סמדר

אידוי קצרצר

ויש חגיגה


התמונה של הגריסיני באייטם למעלה צולמה על ידי סמדר

אידוי קצרצר


כל כך יפה

התמונות באייטם הזה ובאייטם קודם צולמו על ידי סמדר.

גלילות עגל בשזיפים וגורגונזולה


גלילות שזיפים בגורגונזולה שזיפים ואגוזים - המתכון

גלילות בשר ממולאים בשזיפים וגורגונזולה 8 פרוסות של בשר עגל פרוס כמו לסקלופיני – פרוסה דקיקה – שייטל, אגוז, חזה 300 ג' גבינת גורגונזולה (או גבינה כחולה שאוהבים) 8 שזיפים מיובשים מגולענים 1 ענף סלביה 1 ענף טימין 1 כוס יין לבן 40 ג' חמאה 4 כפות שמן זית אגוזי מלך – אם רוצים לשטח את פרוסות העגל. לחתוך את גבינת הגורגונזולה לשמונה קוביות. לחמם תנור ל- 200 מעלות. להניח שזיף אחד מגולען בשליש העליון של פרוסת הבשר. את השזיף אפשר למלא באגוז מלך, אם רוצים. לשים ליד השזיף קובייה של גורגונזולה. על השזיף להניח עלה אחד של סאלביה. לגלגל את פרוסת הבשר כמו רולדה עד כדי שני שלישים מאורכה, ואז לקפל את שולי פרוסת הבשר פנימה, כדי שימנעו מהגבינה הנמסה "לברוח" החוצה. להדק את הגלילה בעזרת קיסם. להמיס במחבת את החמאה ולהוסיף את שמן הזית. להוסיף למחבת את ענף הטימין. להעביר את הגלילות למחבת, כשקו התפר-הקיפול מקבל צריבה ראשוני כדי לסגור אותו. להוסיף את היין למחבת, ולחכות שיתאדה. להמליח ולפלפל לפי הטעם. להעביר את הגלילות במחבת לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך 10 דקות. בקיץ אוכלים את הגלילות כמות שהן ובחורף מניחים אותן על פולנטה (גם אינסטנט) שמכינים מחלב שבושלו בו ענף טימין ושני עלי דפנה. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

תוספות: סלט מרענן של סלק

המנה שמצטלמת הכי יפה בעיני.

סלט מרענן של סלק - המתכון

סלט מרענן של סלק 6 סלקים 1 תפוז 2 אשכולות של אוכמניות אדומות 1 פלפל אדום חריף קצוץ דקיק שמן זית מלח ואם רוצים גם פלפל שחור לפרוס 6 סלקים לפרוסות לא עבות. לשים בקערה. לחתוך ז'וליאנים מקליפת התפוז. לשמור. לקצוץ את פלפל הצ'ילי לקוביות קטנטנות. לסחוט את המיץ מהתפוז ולסנן. להפריד את האוכמניות מהגבעולים ולהעביר דרך מסננת. לשמור את המיץ שניגר ביחד עם מיץ התפוז. למזוג את המיצים המעורבים על הסלק בקערה, לזר את הז'וליאנים של קליפת התפוז, להוסיף את קוביות פלפל הצ'ילי, לטפטף שמן זית על הכל, לערבב, להמליח ולפלפל ולהגיש. התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר
עבור לעמוד
, , , , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר