ואני שמחה לראות כאן שוב את שמך מופיע .

כל השאר - בע"פ בארבע עיניים-אוזנים וחיבוק אחד גדול. גאה בך המון.

התמונה של הגריסיני באייטם למעלה צולמה על ידי סמדר


נסכם שאיפה שנצפות הידיים שלך -

זה צולם על ידי, אחרת איך...?

נסכם שעוד הרבה הרבה תמונות נהדרות צולמו שם על ידך

פסטה מקמח מלא ברוטב קליל של קיץ - המתכון

פסטה של קיץ 1 חבילה של פסטה מקמח מלא (400 ג') 1 זר של פטרוזיליה 1 לב של סלרי 30 ג' צנוברים 2 עגבניות 1 זר של אוריגנו – עדיף זר שהתייבש בשמש ½ כוס שמן זית מלח פלפל לשקול 10 ג' עלי פטרוזיליה (עלים בלבד), ו- 10 ג' מהסלרי. לקצוץ אותם ביחד, עדיף בעלי ומכתש. להוסיף את הצנוברים, מלח ופלפל ולכתוש אותם ביחד, תוך שמוסיפים, מעט בכל פעם, שמן זית, עלי אוריגנו יבשים מפוררים. לקלוף את העגבניות. לקצוץ את בשרן (בשר בלבד – להיפטר מהזרעים). להוסיף לרוטב ולערבב ביחד. לבשל את הפסטה במי מלח, אל דנטה, לסנן, לשים בקערה, למזוג עליה את הרוטב, להמליח ולפלפל ולהגיש מיד. אם מכינים את הרוטב מראש, יש לשמור במקרר. ניתן להכין את הרוטב במעבד מזון בעירבול בפולסים קצרצרים. את התמונות באייטם זה צילמה סמדר

ניצי מה זה לב סלרי בבקשה?

תודה ענקית לכולכם - מכל הלב

לכל מי שבא לסדנה, והיה שם איתי. לכל מי שעזר. לכל מי שתמך. לכל מי שנתן יד. לכל מי שטעם. לכל מי שנתן משוב וחיווה דעה. על האוכל, על ההגשה על הכל. לכל מי שהיה איתי שם ולכל מי שהיה גם בלב ובמחשבה. ללארה, שבלעדיה איפה הייתי באה. היא הגיעה כמו מנוע טורבו שופע טוב, כמו מלאך משמיים, מלא רצון טוב ונתינה אינסופית, עם יכולת עשייה פשוט אדירה ועזרה להרים את הפרויקט על הרגליים. עשתה, הכינה, ניקתה, עבדה, תמכה, שרקה (מדהים, איך את עושה את זה, הא?), השקיטה, הרגיעה, וניהלה ביד רמה ובחיוך גדול. בקיצור, לארה, בזכותך הכל התנהל על מי מנוחות, בחיוך, בזרימה תמידית, ללא מעצורים או תקלות, ויכולנו ליהנות ולסיים הכל בשעה סבירה בהחלט. בזכותך. תודה יקירתי מכל הלב ובאהבה גדולה. יקרת לי מאוד. מירב ביקשה למסור לך באופן אישי שהיא מצטרפת כאן לכל מילה ומילה וכולה תדהמה על כושר הביצוע שלך, היכולת הנתינה הבלתי נגמרת, החיוך וכל העשייה ביחד עם צניעות מולדת והרבה רצון טוב. היא מסרה שהצלחת להדהים אותה ולהרשים אותה מאוד, אל יקל הדבר בעיניך. תבורכי לארה, ואני בורכתי כבר שזכיתי להכיר אשה כמוך. למאיר, שנתן את המקום ואפשר את הסדנה, והסכים ללכת איתי בדרך שלי. שפתח את מטבחו וליבו גם ביום חמישי כשהגענו כדי לעשות עבודות מקדימות (מתוך מחשבה של חיסכון של זמן במהלך הסדנה). תודה מאיר, על פועלך ועל הנתינה שלך ועל היותך. לרחל - פינגי, שבלי תמיכתה, אהבתה ונוכחותה ועצם היותה שם לא הייתי יכולה לעבור בשלווה את הקטע הזה. רחל שבחרה להגיע גם כשביתה היה מוצף פתאום במים בשישי בבוקר, כי התפוצץ צינור והאינסטלטור כדרכם של אינסטלטורים איחר, בכל זאת היא הופיעה אצל מאיר כדי להיות איתי, ועל כך ועל המון דברים אחרים – תודה, והערכה והמון אהבה. למירב, שבלעדיה, ובלי תמיכתה ואהבתה לא היה אפשר לי בכלל לעבור את הסדנה הזו. שהקדימה אזכרה של סבא שלה שיועדה לשישי בדיוק הזה, ושלחה את הינוקא הפיצי לאיפסון זמני אצל סבתא שלו כדי שתוכל להתפנות ולהגיע עם דן המקסים (אחשל) שלא פיספס שום הזדמנות לעזור. איך אמר דין, רק התכוונתי לבקש מדן לעזור ומיד הוא היה שם. מירבי, תודה מקרב לב, על ה-כ-ל. לא יכולתי לעשות את זה בלעדיך, בלי משפטי העידוד, התמיכה וכל האהבה. מסרי לדן ולסבא ולסבתא בשמי גם, ואת עמית אנחנו כבר נפצה בהזדמנות קרובה אחרת. לסמדר. זה המקום בו נסתיימו לי המילים. כשראיתי אותך נכנסת ובידך זר מגינתך. זר של אהבה. לא יכולתי לחשוב לעשות את זה בלעדיך. אין לי מילים לתאר את ההערכה, את השמחה ואת האהבה על שבחרת להיות שם איתי. ובשבילי. ואחרי הכל, אפשר להתחיל לתאר את ההשקעה, הצילומים, המעקב אחר המנות שלא יתפספס שום דבר, וצילומי ידיים(-:. ועוד לא התחלנו לדבר על המצגת שהתחלת כבר לעמול על יצירתה, ועל העובדה שהחלטת לוותר על שבת מנוחה כדי לעמול על המצגת, בשבילי. כל כך מודה, כל כך מעריכה, ואוהבת גם. אשרי שזכיתי לחברות נפש כאלו, לקבל את אהבתן שלעולם אינה מובנת מאליה עבורי, ולאהוב בחזרה. תודה לפורום אוכל וואלה שדרכו הכרתי את שלושת הנשים המופלאות האלו. תודה לשלושתכן, לא הייתי יכולה לעשות את זה בלעדיכן. תבורכנה. תודה לדין, לדניאל, לשון ולתום, ילדי היקרים שעזרו בכל דבר, וטמנו אף טמנו ידיהם בצלחות. וחתכו, וקיצצו, וקלפו, וניקו, ולשו, וערבבו, והכינו, ואפו ועשו כל דבר שנתבקש תוך שפעמים רבות הם מנחשים מה צריך להיות הצעד הבא, ומקדימים את בקשותי. ילדי היקרים שהגיעו איתי ביום חמישי ועבדו עבודה קשה שעות רבות כדי להכין את הכל וטרחו ועבדו גם בזמן הסדנה, ודאגו לכל מה שצריך. אתם עמוד התווך שלי, הבסיס הלב והנשמה גם. תודה לפולני הפרטי שלי, שהחליט ובחר להיות שם איתי ולא ללכת ללימודים שהוא כל כך אוהב ומחכה להם כל השבוע כולו. תודה על הבחירה. אוהבת אותך המון גם. ותודה נרגשת לכ-ו-ל-כ-ם על היותכם.

ניצי יקרה! תודה לך!

סוף סוף היתה לי הזכות להכיר אותך!!! היתה סדנא מאלפת - שוב נפלתי מכמות המנות שאת מסוגלת להרים... כמו בכל סוף שבוע! היה כיף להכיר את הילדים המקסימים שלך שלא נחו לרגע וכל כך עזרו!!! |(ושעד עכשיו רק שמעתי עליהם מהסיפורים שלך)שוב תודה! באופן אישי היה לי חבל שלא נעשה סבב של שמות ומאיזה פורום או מהיכן האנשים בסדנא, מכיוון שהייתי שמחה להכיר את הפרצופים מאחורי שמות האנשים בפורום... למשל במקרה קלטתי שה"צלמת" זאת סמדר ה"מדוברת" שהיא בשבילי האמא של בצק השמרים והיא זאת שהכניסה לי את אהבתי הגדולה לבצק זה! ולכן ניגשתי לאמר לה כמה היא חסרה לי כאן...

המוני תודות על בוקר נהדר גם משנינו!

הכל כבר נאמר - לא נותר לי אלא להצטרף עם כל הלב לדברי קודמי וכמובן להתחיל ליישם את היצירות אצלי במטבח.

שקיקי עוף במלית פירות יבשים - המתכון

התמונות באייטם זה צולמו על ידי סמדר

אשמח למתכון מפורט של שקיקי העוף

שירשור מדהים , כל הכבוד!!

סליחה סליחה סליחה, מחמת השעה המאוחרת והעייפות, קבלי המתכון

טיג'לה של מודנה מתכון לקילו קמח, מניב 20-30 טיג'לה 1 ק"ג קמח לחם (ואפשר גם רגיל) 1 כף שמן רגיל 1/2 כוס חלב 1 כוס מים 1 קוביה של שמרים 1 כפית גדושה מלח מעט רוזמרין - לא חובה להמיס את השמרים בחצי כוס מים. להוסיף לקמח ולערבב ביחד עם כל שאר החומרים. ללוש לבצק נוח, רך וגמיש. להניח לשעה או שעתיים עד שיתפח, בכלי, מכוסה במגבת נקיה. להפוך את הכלי על משטח עבודה משומן מעט. לרדד (בעזרת הידיים), למלבן בעובי של חצי סנטימטר. לקרוץ עיגולים בעזרת מיקד בגודל של העיגולים של המכשיר. אפשר גם בעזרת כוס. לחמם את המכשיר על הגז. לשים את עיגולי הבצק בתוך המכשיר. לחמם 6-7 דקות מכל צד עד שיחרכו מעט ויאפו. להוציא לצלחת. לפרוס את הטיגלה לרוחבן. למרוח בחמאה מעורבבת בשום כתוש, ומעט רוזמרין או לחילופין, כמו במקור, בלארד או בביקון קצוץ מעורב בשום כתוש ורוזמרין עם מעט מלח גס. אפשר להגיש עם סלאמי (מילאנו למשל) או עם מורטדלה, ותאנים חתוכות ליד. למי שאין את המכשיר, אפשר לצרוב את הטיג'לה על מחבת טפלון ולכסות במכסה. יוצא ממש אותו הדבר.

טיג'לה - קרוב של טייגאלע?

יש משהו כזה באידיש. יכול להיות שיש קשר? מה אתם חושבים?

בדיוק כמו שחשבתי פעם שכאומרים על מישהי שהיא פאקאצה אולי

זה בא מהמילה "פוקאצ'יה" שהיא לחם שטוח כזה? טיג'לה וטייגעלע - וואלה רעיון!

אשמח למתכון מפורט של שקיקי העוף

שירשור מדהים , כל הכבוד!!

מה, גם כאן לא צירפתי מתכון? סליחה. קבלי מתכון מסודר

שקיקי עוף ממולאים בפירות יבשים 600 ג' פרוסות ביסטקה של חזיר – אני השתמשתי בחזה עוף ואפשר גם בחזה הודו 60 ג' שזיפים מיובשים ללא גרעינים - קצוצים 60 ג' משמשים מיובשים - קצוצים 1 שאלוט קצוץ או בצל קמח 1 כוס יין לבן יבש 5-6 ענפי דפנה או רוזמרין 40 ג' חמאה מלח, פלפל להמיס את מחצית החמאה במחבת. לאדות את השאלוט. להוסיף את הפירות היבשים. להוסיף מלח ופלפל ולבשל כמה דקות. לפרוס את פרוסות החזיר. לשים על כל מחצית כפית מהמלית. לסגור את פרוסת הבשר כמו מעטפה. להדק בקיסם או בענף דפנה או רוזמרין. לקמח את השקיקים. ולאדות במחבת עם שארית החמאה. להוסיף את היין ולבשל כמה דקות עד שיתאדה. להוסיף ולבשל עוד כמה דקות. לתקן תיבול מלח ופלפל, ולהגיש חם.

ת-ו-ד-ה!

תודה רבה רבה רבה לכל משפחת גרי האהובה והנפלאה שהעניקה לכולנו יום כל כך כייפי, מעשיר,מלמד ונעים! הסדנה היתה מעל ומעבר לכל דימיון וציפייה וכדרככם הענקתם את כל שאתם יכולים ואף יותר מכך... כל הכבוד על הנכונות שלך ניצי להרים כזה פרוייקט עצום ועוד באוגוסט ועוד בלי מזגן!!! להגיע פעמיים, יום אחרי יום, מהצפון הרחוק לבת ים...מדהימה! כל הכבוד לזוגי המקסים מקסים מקסים שלך שויתר על אחד הדברים היקרים לו בכדי להיות עם האשה והילדים שהכי הכי יקרים לו . תודה לכולכם על הכול וחיבוק גדול מכולנו!

האם כל המאכלים הוכנו בסדנה?

לא מאמינה למראה עיני ניצי ,עברת את הדמיון שלי בריצה,אני קוראת בהתפעלות ולא מאמינה מעולם לא הייתי כל כך ירוקה מקנאה ומתחושת החמצה אשה-שמורת טבע ממש ואני מתפעלת לקרוא שאני לא היחידה שחושבת כך, מחכה לפגוש אותך ואת חברי הפורום בששי אצל ורדה תבורכי ניצי יקרה

ניצי מה זה לב סלרי בבקשה?


החלק הפנימי הירוק הכי בהיר של זר גבעולי הסלרי

זה הצעיר פריך וטעים הכי הכי - למי שאוהב סלרי.

האם כל המאכלים הוכנו בסדנה?

לא מאמינה למראה עיני ניצי ,עברת את הדמיון שלי בריצה,אני קוראת בהתפעלות ולא מאמינה מעולם לא הייתי כל כך ירוקה מקנאה ומתחושת החמצה אשה-שמורת טבע ממש ואני מתפעלת לקרוא שאני לא היחידה שחושבת כך, מחכה לפגוש אותך ואת חברי הפורום בששי אצל ורדה תבורכי ניצי יקרה

תודה טינה. אכן התגעגעתי.

תודה!!!!!!

תודה ענקית לכולכם - מכל הלב

לכל מי שבא לסדנה, והיה שם איתי. לכל מי שעזר. לכל מי שתמך. לכל מי שנתן יד. לכל מי שטעם. לכל מי שנתן משוב וחיווה דעה. על האוכל, על ההגשה על הכל. לכל מי שהיה איתי שם ולכל מי שהיה גם בלב ובמחשבה. ללארה, שבלעדיה איפה הייתי באה. היא הגיעה כמו מנוע טורבו שופע טוב, כמו מלאך משמיים, מלא רצון טוב ונתינה אינסופית, עם יכולת עשייה פשוט אדירה ועזרה להרים את הפרויקט על הרגליים. עשתה, הכינה, ניקתה, עבדה, תמכה, שרקה (מדהים, איך את עושה את זה, הא?), השקיטה, הרגיעה, וניהלה ביד רמה ובחיוך גדול. בקיצור, לארה, בזכותך הכל התנהל על מי מנוחות, בחיוך, בזרימה תמידית, ללא מעצורים או תקלות, ויכולנו ליהנות ולסיים הכל בשעה סבירה בהחלט. בזכותך. תודה יקירתי מכל הלב ובאהבה גדולה. יקרת לי מאוד. מירב ביקשה למסור לך באופן אישי שהיא מצטרפת כאן לכל מילה ומילה וכולה תדהמה על כושר הביצוע שלך, היכולת הנתינה הבלתי נגמרת, החיוך וכל העשייה ביחד עם צניעות מולדת והרבה רצון טוב. היא מסרה שהצלחת להדהים אותה ולהרשים אותה מאוד, אל יקל הדבר בעיניך. תבורכי לארה, ואני בורכתי כבר שזכיתי להכיר אשה כמוך. למאיר, שנתן את המקום ואפשר את הסדנה, והסכים ללכת איתי בדרך שלי. שפתח את מטבחו וליבו גם ביום חמישי כשהגענו כדי לעשות עבודות מקדימות (מתוך מחשבה של חיסכון של זמן במהלך הסדנה). תודה מאיר, על פועלך ועל הנתינה שלך ועל היותך. לרחל - פינגי, שבלי תמיכתה, אהבתה ונוכחותה ועצם היותה שם לא הייתי יכולה לעבור בשלווה את הקטע הזה. רחל שבחרה להגיע גם כשביתה היה מוצף פתאום במים בשישי בבוקר, כי התפוצץ צינור והאינסטלטור כדרכם של אינסטלטורים איחר, בכל זאת היא הופיעה אצל מאיר כדי להיות איתי, ועל כך ועל המון דברים אחרים – תודה, והערכה והמון אהבה. למירב, שבלעדיה, ובלי תמיכתה ואהבתה לא היה אפשר לי בכלל לעבור את הסדנה הזו. שהקדימה אזכרה של סבא שלה שיועדה לשישי בדיוק הזה, ושלחה את הינוקא הפיצי לאיפסון זמני אצל סבתא שלו כדי שתוכל להתפנות ולהגיע עם דן המקסים (אחשל) שלא פיספס שום הזדמנות לעזור. איך אמר דין, רק התכוונתי לבקש מדן לעזור ומיד הוא היה שם. מירבי, תודה מקרב לב, על ה-כ-ל. לא יכולתי לעשות את זה בלעדיך, בלי משפטי העידוד, התמיכה וכל האהבה. מסרי לדן ולסבא ולסבתא בשמי גם, ואת עמית אנחנו כבר נפצה בהזדמנות קרובה אחרת. לסמדר. זה המקום בו נסתיימו לי המילים. כשראיתי אותך נכנסת ובידך זר מגינתך. זר של אהבה. לא יכולתי לחשוב לעשות את זה בלעדיך. אין לי מילים לתאר את ההערכה, את השמחה ואת האהבה על שבחרת להיות שם איתי. ובשבילי. ואחרי הכל, אפשר להתחיל לתאר את ההשקעה, הצילומים, המעקב אחר המנות שלא יתפספס שום דבר, וצילומי ידיים(-:. ועוד לא התחלנו לדבר על המצגת שהתחלת כבר לעמול על יצירתה, ועל העובדה שהחלטת לוותר על שבת מנוחה כדי לעמול על המצגת, בשבילי. כל כך מודה, כל כך מעריכה, ואוהבת גם. אשרי שזכיתי לחברות נפש כאלו, לקבל את אהבתן שלעולם אינה מובנת מאליה עבורי, ולאהוב בחזרה. תודה לפורום אוכל וואלה שדרכו הכרתי את שלושת הנשים המופלאות האלו. תודה לשלושתכן, לא הייתי יכולה לעשות את זה בלעדיכן. תבורכנה. תודה לדין, לדניאל, לשון ולתום, ילדי היקרים שעזרו בכל דבר, וטמנו אף טמנו ידיהם בצלחות. וחתכו, וקיצצו, וקלפו, וניקו, ולשו, וערבבו, והכינו, ואפו ועשו כל דבר שנתבקש תוך שפעמים רבות הם מנחשים מה צריך להיות הצעד הבא, ומקדימים את בקשותי. ילדי היקרים שהגיעו איתי ביום חמישי ועבדו עבודה קשה שעות רבות כדי להכין את הכל וטרחו ועבדו גם בזמן הסדנה, ודאגו לכל מה שצריך. אתם עמוד התווך שלי, הבסיס הלב והנשמה גם. תודה לפולני הפרטי שלי, שהחליט ובחר להיות שם איתי ולא ללכת ללימודים שהוא כל כך אוהב ומחכה להם כל השבוע כולו. תודה על הבחירה. אוהבת אותך המון גם. ותודה נרגשת לכ-ו-ל-כ-ם על היותכם.

איך מקבלים מידע לגבי אירועים?

עבור לעמוד
... , , , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר