לחם זיתים וסלביה (או כל עשב תיבול שאתם אוהבים)

אם כבר טריפ - אז עד הסוף. 500 ג' קמח שטיבל 2 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים 200 ג' זיתים מגולענים מסוננים ומנוגבים לספיגת עודף לחות זר של סלביה - עלים בלבד לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. להוציא את הבצק על משטח אפיה מקומח. ללוש לכדור. להחזיר לקערה לעוד 30 דקות מנוחה מכוסה במגבת. שוב לקמח את משטח העבודה ולהוציא את הבצק. לחלק אותו לשני חלקים בני 450 ג' כל אחד. בעזרת כף היד לשכנע חלק אחד מהבצק להסתדר בצורת מלבן. לפזר את מחצית כמות הזיתים על דף הבצק. לפזר גם את עלי הסלביה או כל עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים. להרים בעדינות צד אחד של המלבן ולקפל אותו לכיוון המרכז ולחתום אותו היטב בעזרת כריות האצבעות. לקפל את הצד השני לכיוון המרכז ולחתום בהדבקת לחיצה גם אותו. לגלגל מעט את המלבן שנוצר כדי ליצור צורת גליל שקצותיו מעוגלים. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולזרות קמח רגיל או צהוב (קמח תירס) על לחם. בעזרת סכין חדה מאוד או סכין גילוח של פעם, לחרוץ 6-7 חתכים אלכסונים. להניח להתפחה בת כשעה, עד שיכפיל נפחו. להכין את כמות בצק הנותרת באותו אופן. לחמם תנור לחום 230 מעלות. להוסיף אדים רבים (תבנית מים חמים בתחתית התנור או התזת מים ממיכל כמו של הגינה עם תחילת האפיה עושה יופי של עבודה). לאפות במשך 35-40 עד הזהבה. עד שהלחם משמיע צליל חלול כשנוקשים עליו. להוציא ולצנן על רשת. הערות: המתכון המקורי עשה שימוש גם ב-200 ג' בייקון בקוביות ואופן ההכנה שונה מעט. אם רוצים אני אשמח להעלות אותו במדויק. לא הכנתי שני כיכרות אלא רק כיכר אחת נחמדה מאוד. לא היה לי סלביה ולא מתה על טעמה. שמתי טימין ואורגנו במקום. השתמשתי בשמן המתובל בשום שנותר לי מהלחם הקודם, זה של העגבניות ושום ובזיליקו - כלומר, היה לי כפתור ותפרתי לו חליפה. מאוד מאוד אהבו את הלחם הזה כאן, ושיבחו את העובדה שהזיתים נותרו שלמים ולא קצוצים ונטמעים בצק. לך תבין ילדים (בכל הגילאים (10-50).
9.jpg
6.jpg

לחם זיתים וסלביה

אחח זה נראה כל כך טעים

חייבת לנסות בקרוב!!!

ניצי איזה לחמים משגעים אולי תתחילי להביא לנו את לחם השבת?

תודה על המחמאה פנינה אבל ממש לא.

אצלי הדברים הם יותר שיגעון תקופתי ותו לא. היום זה לחמים מחר אלו תהיינה לזאניות כאלו ואחרות. או ריבות. או גלידות. או כל דבר אחר שיענין אותי באותו הרגע. עכשיו זה בתחום של הלחמים. יש עוד כמה מתכונים שצריכה להכין ולבדוק ולנסות. אח"כ בין כך מגיע הקיץ ואני מושבתת מכל הדלקת תנור שהיא...

אחח זה נראה כל כך טעים

חייבת לנסות בקרוב!!!

........ wow ......... ניצי, מהכמות שציינת הכנת כיכר אחת של לחם ?

לחם זיתים וסלביה (או כל עשב תיבול שאתם אוהבים)

אם כבר טריפ - אז עד הסוף. 500 ג' קמח שטיבל 2 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים 200 ג' זיתים מגולענים מסוננים ומנוגבים לספיגת עודף לחות זר של סלביה - עלים בלבד לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. להוציא את הבצק על משטח אפיה מקומח. ללוש לכדור. להחזיר לקערה לעוד 30 דקות מנוחה מכוסה במגבת. שוב לקמח את משטח העבודה ולהוציא את הבצק. לחלק אותו לשני חלקים בני 450 ג' כל אחד. בעזרת כף היד לשכנע חלק אחד מהבצק להסתדר בצורת מלבן. לפזר את מחצית כמות הזיתים על דף הבצק. לפזר גם את עלי הסלביה או כל עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים. להרים בעדינות צד אחד של המלבן ולקפל אותו לכיוון המרכז ולחתום אותו היטב בעזרת כריות האצבעות. לקפל את הצד השני לכיוון המרכז ולחתום בהדבקת לחיצה גם אותו. לגלגל מעט את המלבן שנוצר כדי ליצור צורת גליל שקצותיו מעוגלים. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולזרות קמח רגיל או צהוב (קמח תירס) על לחם. בעזרת סכין חדה מאוד או סכין גילוח של פעם, לחרוץ 6-7 חתכים אלכסונים. להניח להתפחה בת כשעה, עד שיכפיל נפחו. להכין את כמות בצק הנותרת באותו אופן. לחמם תנור לחום 230 מעלות. להוסיף אדים רבים (תבנית מים חמים בתחתית התנור או התזת מים ממיכל כמו של הגינה עם תחילת האפיה עושה יופי של עבודה). לאפות במשך 35-40 עד הזהבה. עד שהלחם משמיע צליל חלול כשנוקשים עליו. להוציא ולצנן על רשת. הערות: המתכון המקורי עשה שימוש גם ב-200 ג' בייקון בקוביות ואופן ההכנה שונה מעט. אם רוצים אני אשמח להעלות אותו במדויק. לא הכנתי שני כיכרות אלא רק כיכר אחת נחמדה מאוד. לא היה לי סלביה ולא מתה על טעמה. שמתי טימין ואורגנו במקום. השתמשתי בשמן המתובל בשום שנותר לי מהלחם הקודם, זה של העגבניות ושום ובזיליקו - כלומר, היה לי כפתור ותפרתי לו חליפה. מאוד מאוד אהבו את הלחם הזה כאן, ושיבחו את העובדה שהזיתים נותרו שלמים ולא קצוצים ונטמעים בצק. לך תבין ילדים (בכל הגילאים (10-50).

waow !!!

כן, רוצים! (גם את הלחם וגם את המתכון עם הבייקון...)

........ wow ......... ניצי, מהכמות שציינת הכנת כיכר אחת של לחם ?


כן. אבל את יכולה להכין שתיים או לחמניות.

בהצלחה.

אחרון ודי


נראה כל כך טעים...

שאלה: אם אני רוצה להכין את המתכון הזה (או כל מתכון לחם אחר) אבל מחיטה מלאה, האם הכמויות נשארות אותו הדבר ורק מחליפים את סוג הקמח? או שעליי גם להמיר כמויות?

תודה. לא ניסיתי להכין דווקא את הבצק הזה עם קמח מלא. אני מומחית קטנה ביותר בלחמים

לא מבינה בזה שום דבר. ללחם מלא יש מתכנים אחרים. אולי היום אני אנסה מתכון של קמח מלא עם זיתים או משהו כזה, כי האפרוח ביקש לחם עם אותו בצק של לחם השיפון שהוא אהב, רק במקום האגוזים שלא היו לענין לטעמו, לשים זיתים. מבטיחה ליידע.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר