לחם עגבניות שום ובזיליקו

1 ק"ג קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינה 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים לערבב את הקמח עם הסמולינה. לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. בינתיים להכין את העגבניות ואת השום.
138.jpg
137.jpg

הכנת העגבניות:

לחמם תנור לחום של 100 מעלות. לפרוס כ- 250 ג' עגבניות שרי (או 6-8 עגבניות רגילות) לחצאים. אם העגבניות הרגילות גדולות במיוחד יש לחתוך לרבעים. להניח על תבנית התנור כשצד הקליפה פונה כלפי מטה. לפזר פלפל שחור, מלח ים, 1 כפית סוכר, רוזמרין, טימין וכל עשב תיבול שאתם אוהבים, ולהכניס לתנור למשך שעתיים. בתום התהליך על העגבניות להיות מיבשות אך עדיין רכות כשנוגעים בהן. משקלן יפחת לכ- 100 ג', שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים למתכון הזה. העגבניות האלו נשמרות היטב בצנצנת זכוכית מכוסות שמן זית, כשהן מאופסנות במקרר. אפשר לשומרן במשך שבועות מספר. ניתן לערבל אותן למחית מעולה שתשמש לציפוי של פיצה, למריחה על קרוסטוני, ולאכילה עם פוקאצ'יה. בהחלט שווה להכין כמות גדולה יותר לשימושים נוספים.

הכנת השום

לחמם התנור לחום 180 מעלות. יש להשתמש במחבת שיכולה להיכנס לתנור. להמיס 25 ג' חמאה. להוסיף 5 כפות של שמן זית ולפזר עליהם 1 כפית של סוכר דק. להוסיף 20 שיני שום קלופות. לערבב כך שכל השום יתכסה בשומן היטב. לחמם עד שהחמאה נמסה, ולהעביר לתנור. לאפות במשך 20-25 דקות. השום צריך להיות רך לחלוטין ומקורמל. להוציא את המחבת מהתנור ולצנן את שיני השום בתוך השמן. משהתקרר, להוציא את שיני השום מתוך השומן ולהספיג על נייר סופג. הערות: אני השתמשתי בשום טרי ולא קילפתי. בתום האפייה פשוט מחצתי את תוך השום החוצה כמשחה. הטעם מתקתק לחלוטין ובהחלט ממכר. אפשר להוסיף את השום לעגבניות המיובשות כממרח, ואפשר להפוך את שניהם ביחד לרוטב לפסטה קייצית, ממרח לפיצה, לפוקאצ'יה, קרוסטיני וכד'.

הכנת הלחם:

הכנת הלחם: לחמם התנור לחום מקסימלי (220 –250 מעלות). לפזר קמח בנדיבות על משטח העבודה. להוציא את הבצק שתפח למשטח העבודה. הצד הדביק צריך לפנות כלפי מעלה. "לשכנע" את הבצק בעזרת כריות האצבעות (עדיף משומנות מעט בשמן זית או מורטבות במים, לצורת מלבן בגודל 25X35 ס"מ. שוב, בעזרת כריות האצבעות, ליצור גומות בבצק. להבריש החוצה כל קמח עודף מפני הבצק. להניח על הבצק את העגבניות בשכבה אחת תוך שמהדקים אותן מעט לתוך הבצק. ביניהן לשים את שיני השום וביניהם לפזר את עלי הבזיליקו. לקפל שליש מצד הבצק הקצר לכיוון המרכז. לקפל את הצד השני על הצד המקופל כך שנקבל מלבן קטן יותר. להדביק בלחיצה את הקצות. קיבלנו מלבן קטן יותר, משהו כמו גלילה, רק שטוחה. לחתוך את הגלילה לשלושה חלקים לרוחב. יש לחתום את השוליים של החלק המרכזי בצד אחד, כך שרק צד אחד שלו שוליו פתוחים, כמו בשני החלקים האחרים. להעביר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, כשהצד עם השוליים הפתוחים פונה כלפי מעלה וחלק מהמילוי גלוי. לכסות במגבת ולהניח להתפחה לעוד 30 דקות. להנמיך את חום התנור ל- 220 מעלות. לאפות את הלחם במשך 20-25 דקות עד שיזהיב. לצנן על רשת. כשהלחמים עדיין חמים, להבריש במעט שמן זית ולהגיש. ניתן להקפיא את הלחם הזה, אם אופים אותו אפיה חלקית, במשך 15 דקות, ומצננים למשך שעה לפחות. לעטוף בנייר אלומיניום ולחתום בניילון נצמד בהקפאה. כדי להפשיר, להעביר לתנור בחום 180 מעלות, למשך 10-12 דקות ממצב הקפאה או 8-10 דקות כשהלחמים כבר מופשרים.

התוצאה הסופית

לא נותר דבר להקפאה. הערות: זה רק נשמע מסובך. למעשה, את השום והעגבניות ניתן להכין בכל פעם שמדליקים תנור ולשמור לשימוש מאוחר יותר. אפשר גם להכין את השום והעגבניות תוך כדי החימום של התנור. כל שאר ההכנה הוא מהיר מכרגע לכרגע. בהצלחה!

לחם עגבניות שום ובזיליקו

1 ק"ג קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינה 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים לערבב את הקמח עם הסמולינה. לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. בינתיים להכין את העגבניות ואת השום.

סליחה טעות: צ"ל 1/2 ק"ג קמח שטיבל = 500 ג' קמח

אני אמנם הכנתי בצק מ-1 ק"ג ומכאן הבלבול, אבל מהחצי השני הכנתי פוקאציה נחמדה מאוד.

התוצאה הסופית

לא נותר דבר להקפאה. הערות: זה רק נשמע מסובך. למעשה, את השום והעגבניות ניתן להכין בכל פעם שמדליקים תנור ולשמור לשימוש מאוחר יותר. אפשר גם להכין את השום והעגבניות תוך כדי החימום של התנור. כל שאר ההכנה הוא מהיר מכרגע לכרגע. בהצלחה!

פוקאצ'יה

בדיוק אותו בצק: 500 ג' קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינה 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים 4 כפות שמן זית + כמות קטנה להברשה על הבצק כמה מחטי רוזמרין טריים. מלח ים גבישי לערבב את הקמח עם הסמולינה. לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. להוציא את הבצק למשטח העבודה ולמרוח על פניו את שמן הזית. "לשכנע" את הבצק לצורת מלבן באצבעות משומנות בשמן זית. להתחיל מהמרכז לכיוון הצדדים. לא למתוח יותר מידי, לתת לבצק ללכת לאן שהוא רוצה ולתחום גבולות. לכסות במגבת נקייה ולהתפיח במשך 45 דקות. ליצור גומות בכריות האצבעות בבצק. להניח לעוד 30 דקות. לחמם התנור לחום מקסימלי 250-220 מעלות. לפזר את מחטי הרוזמרין ואת המלח הגס על פני הבצק ולהדק מעט כדי שידבקו. להעביר את הפוקאצ'יה לתנור ולהנמיך את החום ל- 220 מעלות. לאפות עד הזהבה. להוציא את הפוקאצ'יה מהתנור ולמרוח בשמן זית בעודה חמה.

לחם עגבניות שום ובזיליקו

1 ק"ג קמח שטיבל 2 20 ג' סמולינה 15 ג' שמרים טריים 10 ג' מלח 50 ג' שמן זית 320 ג' (מ"ל) מים לערבב את הקמח עם הסמולינה. לפורר את השמרים לתוך הקמח. להוסיף את המלח, השמן, המים וללוש ליצירת בצק הומוגני. לא להיבהל אם הבצק מעט דביק ולא להוסיף קמח. להניח את הבצק לתפיחה כשהוא מכוסה, למשך שעה - עד שיכפיל נפחו. בינתיים להכין את העגבניות ואת השום.

וואי וואי וואי, ממש משכיח את אולמרט. מתאים לי עכשיו. נכנס לרשימה לשבועות.

סליחה על הבורות, מה זה סמונילה?

התוצאה הסופית

לא נותר דבר להקפאה. הערות: זה רק נשמע מסובך. למעשה, את השום והעגבניות ניתן להכין בכל פעם שמדליקים תנור ולשמור לשימוש מאוחר יותר. אפשר גם להכין את השום והעגבניות תוך כדי החימום של התנור. כל שאר ההכנה הוא מהיר מכרגע לכרגע. בהצלחה!

נורא נורא, פשוט נורא ואני מריירת

סליחה על הבורות, מה זה סמונילה?


התרגום המילולי של סמולינה היא סולת. רק שכאן הכוונה היא לקמח הסמולינה האיטלקי

שהוא הקמח שבאיטליה משמש לייצור הפסטה. זהו קמח שבו גרעיני החיטה גרוסה לחלקיקים גדולים יותר מאשר קמח רגיל. שווה בערך בארץ זה קמח שטיבל 9 = קמח לפסטה. כמו הסמולינה המקורית. אם אין או שלא מתחשק לקנות, גם סולת רגילה, כזו שמשתמשים לדיסת סולת או לקובה או לקוסקוס (לא מהיר כמובן), זו שקונים באריזה כמו של קמח, של קילו אחד - תצלח.

וואי וואי וואי, ממש משכיח את אולמרט. מתאים לי עכשיו. נכנס לרשימה לשבועות.


כיף לך שגילית משהו משכיח אולמרט...

אני עדיין מחפשת.

נורא נורא, פשוט נורא ואני מריירת


ואני שומעת כאן את הגעפערליש המפורסם....

תודה גילוש.

כיף לך שגילית משהו משכיח אולמרט...

אני עדיין מחפשת.

אני יכול לתת לך כמה

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר