שרימפס בלימון זעפרן וארטישוקים
1 שקית של שרימפס בלאק טייגר קפואים
8 תחתיות ארטישוק חתוכות לארבע
1-2 שיני שום
מיץ מחצי לימון (ואפשר יותר)
שקיק זעפרן טהור - או כמה סיבים מושרים במעט מים חמים
שמן זית, חמאה
טימין, פטרוזיליה
1 לימון בשרני פרוס לפרוסות לא דקיקות חתוכות לארבע - להוריד הקצוות מלאי הקליפה
להפשיר את תחתיות הארטישוק עד שניתן יהיה לחתוך אותן לארבע.
לפרוס את שיני השום לפרוסת דקות.
להפשיר את השרימפס ולייבש על מגבות נייר.
לחמם מעט חמאה במחבת טפלון. כשהחמאה נמסה, להוסיף את השרימפס ולהלהיט עד שישנו צבעם לוורוד. להוציא ולשמור בצד.
בינתיים להוסיף למחבת מעט שמן זית ואת השום ולאדות עד שמעלה ניחוח. להוסיף את הארטישוקים ולהקפיץ. להוסיף למחבת את מיץ הלימון, וכשהמיץ מבעבע, להוסיף לתוכו עוד חמאה (הכמות לפי הטעם וספירת הקלוריות), את רבעי פרוסות הלימון ואת הזעפרן. לערבב.
להוסיף למחבת את השרימפס ולהקפיד שהכל ייצבע בזהב. לאפשר רתיחה חזקה אחת, להקפיץ עוד קצת ביחד לעירוב טעמים, להוסיף טימין טרי, לטעם ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
להעביר מיד לצלחת הגשה ולפזר פטרוזיליה קצוצה מעל.
אין כבושם הזה!
מבוסס על רעיון של אורי בורי עם שינויים אישיים שלי.