השבוע חגגנ את יום הולדתו ה-18 של תום.

לבקשתו, הכנתי ארוחה בבית לפי תפריט שחלם, במקום הארוחה המסורתית במסעדה. מספר מנות של אנטיפסטי החלו את הארוחה. פיצה עם בשר, שהיתה בגודל של מנת ביס, כדי שלא נתמלא מידי ישר על ההחלה. את המנה הזו הוא אכל בפולין דווקא וטעמה הלך עימו מאז. את כדורי המוצרלה המטוגנים אני הוספתי, סתם כי בא לי.
4.jpg
7.jpg

רושטי עם סלמון בקרם יוגורט עם עשבי תיבול

לרושטי: תפוחי אדמה מגוררים על מגררת גסה. לסחוט את תפוחי האדמה היטב מהנוזלים. להלהיט מחבת טפלון עד שכמעט תעשן. להוסיף מעט שמן וחמאה. להניח תלוליות מתפוחי האדמה המגוררים על המחבת הלוהטת. לשטח את התלוליות וללחוץ מעט כנגד המחבת הלוהטת. להפוך כשמזהיב. לטגן עד הזהבה גם בצד השני. בינתיים לערבב יוגורט בלקני סמיך עם עירית קצוצה דקיק, טימין - עלים בלבד, שן שום כתושה מלח ופלפל. להניח תלולית של יוגורט סמיך מתובל על הרושטי. על היוגורט להניח פרח מסלמון מעושן ולהגיש מקושט בעוד עירית. הצירוף טעים בטירוף!

שרימפס בלימון זעפרן וארטישוקים

1 שקית של שרימפס בלאק טייגר קפואים 8 תחתיות ארטישוק חתוכות לארבע 1-2 שיני שום מיץ מחצי לימון (ואפשר יותר) שקיק זעפרן טהור - או כמה סיבים מושרים במעט מים חמים שמן זית, חמאה טימין, פטרוזיליה 1 לימון בשרני פרוס לפרוסות לא דקיקות חתוכות לארבע - להוריד הקצוות מלאי הקליפה להפשיר את תחתיות הארטישוק עד שניתן יהיה לחתוך אותן לארבע. לפרוס את שיני השום לפרוסת דקות. להפשיר את השרימפס ולייבש על מגבות נייר. לחמם מעט חמאה במחבת טפלון. כשהחמאה נמסה, להוסיף את השרימפס ולהלהיט עד שישנו צבעם לוורוד. להוציא ולשמור בצד. בינתיים להוסיף למחבת מעט שמן זית ואת השום ולאדות עד שמעלה ניחוח. להוסיף את הארטישוקים ולהקפיץ. להוסיף למחבת את מיץ הלימון, וכשהמיץ מבעבע, להוסיף לתוכו עוד חמאה (הכמות לפי הטעם וספירת הקלוריות), את רבעי פרוסות הלימון ואת הזעפרן. לערבב. להוסיף למחבת את השרימפס ולהקפיד שהכל ייצבע בזהב. לאפשר רתיחה חזקה אחת, להקפיץ עוד קצת ביחד לעירוב טעמים, להוסיף טימין טרי, לטעם ולהוסיף מלח ופלפל לפי הצורך. להעביר מיד לצלחת הגשה ולפזר פטרוזיליה קצוצה מעל. אין כבושם הזה! מבוסס על רעיון של אורי בורי עם שינויים אישיים שלי.

מיקס פירות ים בשמנת וארטישוק ירושלמי

1 שקית של מיקס פירות ים 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי 1 בצל קצוץ דקיק 1-2 שיני שום פרוסות 1 קרטונית שמנת פטרוזיליה קצוצה להפשיר את מיקס פירות הים ולהספיג במגבת נייר. לקלוף את הארטישוק הירושלמי ולחתוך לפרוסות עגולות לא עבות במיוחד. לאדות את הבצל הקצוץ במעט חמאה במחבת עמוק. להוסיף את השום. להוסיף את פרוסות הארטישוק הירושלמי. לאדות עד שיזהיב מעט. להוסיף למחבת את השמנת ולחמם ביחד עד שהארטישוק הירושלמי מאבד את פריכותו. שניה לפני להוסיף למחבת את מיקס פירות הים ולבשל ביחד. לתקן תיבול, מלח ופלפל. לבשל עד מעט להסמכת הרוטב ולהגיש מיד, עם פטרוזיליה קצוצה זריה מעל. להגיש עם הרבה לחם טעים לספיגת הרוטב.

סיימנו עם האנטיפסטי - עוברים לפרימו

לזאניהבולונז המלכה

הגיע תור הבשרים: מילנזה של צלע עגל

פולו אלה דיאבולה

שהוא ממש זהה בהכנתו לציפלונק טאבאקה.

ונעבור לקינוחים: קרמה די מסקרפונה מוגש עם כפית שוקולד אגוזי לוז

פראלינים של שוקולד וטירמיסו

שלב העוגות: עוגת גבינה עם תותים וקצפת

עכשיו היינו זקוקים לעוד עוגה לנרות: פאי שוקולד

נורא פשוט. מצאתי בשמשום תחתיות לפאי מיובאות מארה"ב. בצק של פירורי ביסקויט. גרהם ביסקיטס, ליתר דיוק. מזה עושה את החיים קלים. 10 ש"ח לתבנית. היא לא גדולה בקוטר, אבל עמוקה, כך שקיבולת העוגה כמוה כתבנית מספר 26.

החגיגות נמשכות: חגיגת יומולדת משותפת עם צחי של מיקי בגלבוע היום

בשרים על האש וסלטים, נזיד בפויקה ופלפלים קלויים.

וסלטים לכל החברים

עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר