סהרונים במילוי נענע צימוקים גבינת פטה וצנוברים
סהרונים במילוי נענע, צימוקים, פטה וצנוברים / שרי אנסקי
סהרונים פריכים, מקסימים ומופלאים אלה עשויים מבצק פשוט להכנה המכיל מיץ
תפוזים ושמן זית. מטגנים אותם ממש לפני ההגשה והבצק מקבל כיסוי של מעין
פצפוצים מקסימים, אבל ממש לא סופג שמן או ממלא את הבית בריח לא נעים של
טיגון. אל תירתעו, מדובר במתכון אדיר.
לבצק:
1/2 קילו קמח לבן
כוס מים חמימים
3-2 כפות שמן זית
3-2 כפות מיץ תפוזים
טיפטיפה מלח
שמן תירס או חמניות לטיגון עמוק
למילוי:
2 חופני עלי נענע קצוצים
200 גרם צימוקים מושרים מעט בחלב חם וסחוטים
200 גרם גבינה בולגרית או פטה משובחת
100 גרם צנוברים קלויים
1 ביצה
1. להכנת הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק ביד או במעבד מזון עד שמתקבל בצק חלק
וגמיש. מכניסים לניילון או מכסים במגבת לחה לכחצי שעה לפחות.
2. להכנת המילוי: טורפים את הביצה ומערבבים עם הנענע, הצנוברים והצימוקים.
מפוררים לתערובת את הגבינה. לא מפוררים אותה יותר מדי, כי נעים יותר
כשהגבינה נותרת בחתיכות קטנות (בגלל מליחות הגבינה לא צריך להוסיף מלח(.
3. להכנת הכיסונים: הבצק נוטה להתייבש במהירות, לכן יש להקפיד לכסות אותו
לאורך מהלך ההכנה במג בת לחה. מחלקים את הבצק לשני כדורים. לוקחים אחד
ומרדדים בעזרת מערוך לעלה דק, אם כי לא דק מדי. בעזרת כוס יוצרים על הבצק
עיגולים. אוספים את שאריות הבצק לכדור ומניחים תחת המגבת שלא יתייבש.
4. לוקחים עיגול ומשטחים אותו שוב בעזרת מערוך. מניחים במרכז כל עיגול כפית
מילוי, מקפלים לסהרונים ומחברים את הקצוות בצביטות. כדי לוודא שהבצק לא
ייפתח במהלך הטיגון אפשר לעבור על הקצוות המוצמדים בעזרת קצה מזלג. כך גם
נוצרים קצוות בצורת פסים.
5. ממש לפני ההגשה מחממים היטב שמן עמוק. מכניסים לתוכו את הסהרונים. אחרי
שהם מזהיבים יפה (כשתיים-שלוש דקות) מעבירים אותם למגבת נייר. מגישים חם,
וזה כל כך טעים.
* אפשר לזרות על המאפה אבקת סוכר.