מתכונים לט"ו בשבט

מתכונים לט"ו בשבט

אנא שרשרו את כל המתכונים שלכם שיכולים להתאים לט"ו בשבט. ושיהיה חג שמח לכולנו.
2.doc
(121 KiB) עדיין לא הורד
1.doc
(70.5 KiB) עדיין לא הורד

מתכונים לט"ו בשבט

מתכונים לט"ו בשבט

מתכונים לט"ו בשבט

למה לא מצליחים לעלות שני מתכונים בבת אחת?

מתכונים לט"ו בשבט

מתכונים לט"ו בשבט

משום מה דווקא המתכון הזה לא מצליח להצטרף לאורך כל ההודעות, אז הנה: ספייריבס בתפוזים 6 פיסות ספייריבס עם הכי פחות שומן שאפשר רוטב צ'ילי מתוק חריף 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי כמה כפות גדושות ריבת תפוזונים שבמקרה הכנתי לאחרונה כמה שיני שום כתושות מעט רוטב ברביקיו מעושן להשרות את הספייריבס במשרה ולאפות מכוסה בנייר כסף עד שיתרכך. אפשר לאפות בחום נמוך שעות רבות או כארבעים דקות בחום בינוני. לקראת הסוף, להוריד את כיסוי נייר הכסף ולהשחים בתנור. להגיש עם אורז לבן. אתמתכון הסלטימבוקה עוף עם תאנים אפשר להכין לדעתי גם עם דבלים - תאנים מיובשות.

מתכונים לט"ו בשבט

עוף עם ערמונים 1 עוף מחולק למנות או 12 שוקי עוף 500 ג' ערמונים קלויים וקלופים 1 שן שום קצוצה 1 בצל קצוץ גס מעט ג'ינג'ר קצוץ (לא הכרחי) 3 כפות שמן 1/3 כוס רוטב סויה 1/3 כוס יין אדום יבש 3 כפות סוכר חום (או דבש) מלח, פלפל שחור שמים את השמן בווק ומחממים היטב. משחימים את העוף היטב. מוסיפים את שאר החומרים פרט לערמונים ומקפיצים ביחד. מבשלים על אש גבוהה כעשר דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות. מוסיפים את הערמונים הקלופים, מערבבים ומבשלים עוד כעשרים דקות. מגישים עם אורז לבן. הערה: פעמים רבות אני מבשלת הכל על אש גבוהה, ואז הרוטב הופך קרמלי וסמיך, הערמונים הופכים מזוגגים – חגיגה לעיניים ולחיך. צריך לעמוד ליד ולהשגיח כדי שלא ישרף.

מתכונים לט"ו בשבט

ונעבור למתוקים

מתכונים לט"ו בשבט

מתכונים לט"ו בשבט

משמשים מיובשים ממולאים בגבינת עיזים ופיסטוקים יש לבחור את המשמשים הרכים, הכתומים יפים כאלו. איני משרה אותם במים שכן אז הם הופכים רכים מידי. לחרוץ חריץ לאורך המשמש. למלא בגבינת עיזים מהסוג שאוהבים, או גורגונזולה, או רוקפור, להצמיד את שני חצאי המשמש ביחד, לגלגל את התפר של המשמש (איפה שרואים את הגבינה) בפיסטוקים קלויים קצוצים גס, ולהגיש במנז'טים. תמרים לחים ממולאים בגבינת עיזים גבינת עיזים מהסוג שאוהבים זנגוויל (ג'ינג'ר) מסוכר - חתוך לפיסות קטנטנות לחרוץ חריץ לאורך התמר. להוציא הגרעין ולשמור על התמר פתוח אך לא קרוע לרווחה. למלא בגבינת עיזים (ואפשר גם ברוקפור, אם אוהבים) לסגור את התמר בלחיצה (את שני החצאים ביחד), לכסות את "התפר" שבין שני חצאי התמר, בפיסות קטנטנות של זנגוויל מסוכר.

מתכונים לט"ו בשבט

אנא שרשרו את כל המתכונים שלכם שיכולים להתאים לט"ו בשבט. ושיהיה חג שמח לכולנו.

גומבוץ(כופתאות) סולת במלית תות

גומבוץ סולת במלית תות / אם החיטה (אפשר כל פרי קיץ אחר). לדעתי הכי נחמד כמה סוגי פירות ומקבלים הפתעה.. המצרכים 2 כוסות חלב 1 כוס סולת סרט של קליפת לימון (רק החלק הצהוב) סוכר לפי הטעם. (בערך ½ כוס) 2 חלמונים. למילוי: תותים שלמים מנוקים. דובדבנים מגולענים. מישמיש מגולען שזיף מגולען. מים רותחים מלח 100 גר' חמאה 1 כוס פירורי לחם באיכות טובה. להרתיח חלב עם קליפת הלימון להוסיף סולת וסוכר ולבשל לדייסה סמיכה. להוציא את קליפת הלימון. לצנן. להוסיף 2 חלמונים לתערובת ועם ידיים רטובות לגלגל לכדור בקוטר כדור פינג פונג. ליצור גומה בכדור ולהכניס את הפרי. לסגור לכדור מושלם. בסיר גדול להרתיח מים עם מעט מלח ולהגליש לתוכו את כדורי הסולת. לבשל עד שהכדורים צפים. לטגן את פירורי הלחם בחמאה ולגלגל בתוכם את הכדורים עד שיצופו היטב מכל הצדדים. (מומלץ אף לטגן אותם מעט לקריספיות). להגיש עם רוטב ממחית פרי תואמת למלית או ריבה רכה.

כופתאות בצק תפוח"א במילוי משמש מיובש

כופתאות משמש / Barackgomboc(בהונגרית) / Marillenknoedel (בגרמנית) מקור המתכון: אנה ווגנר 200 גרם משמשים מיובשים (או משמשים טריים ללא הגלעינים, כמספר הכופתאות) 1/2 ליטר מים רותחים 1 ק"ג תפוחי אדמה 300 גרם קמח. הכמות כאן קריטית, נא לדייק!! כף מים קרים גרד קליפת לימון קוביות סוכר - לא הכרחי 100 גרם חמאה 200 גרם פירורי לחם מאיכות טובה 2 כפות סוכר חום 1/2 כפית קינמון כפית מלח ראשית חוכמה, נקרצף אך לא נקלף את תפוחי האדמה, ונבשל אותם במים עד שיתרככו מאד. או-אז נניח להם להתקרר קמעא. בינתיים, נאשפז את המשמשים במים רותחים, וניתן להם להתכווצ'ץ ולתפוח מעט עד שיתרככו. התקררו התפודים? בקערה עמוקה, נעבד אותם למחית חלקה מאד, נוסיף קמח ומים קרים וניצור בצק. ממנו נקרוץ פיסות קטנות, לא יותר מסנטימטר מרובע. התקררו המשמשים? נחצה אותם בעדינות, נפזר מעט מאד גרד לימון באמצע המשמש, נדביק את שני החלקים זה לזה באהבה, נטמיע אותם בתוך כופתת בצק ונהדק היטב. משמשים טריים הם חמצמצים-מומלץ לטמון בכל משמש טרי קוביית סוכר! הכופתאות צריכות להיות עגלגלות ופחוסות אך מעט. וכעת נרתיח המון מים בסיר. 4 ליטרים בערך, וכשיבעבעו יחד עם מעט מלח, נחליק לתוכם את הכופתאות בעדינות, ונבשל 10 דקות בדיוק. לא שניה אחת מעבר לזה. בינתיים, במחבת כבדה ורחבה, נמיס את החמאה ונזרה מעליה את פרורי הלחם. מייד ננמיך את הלהבה למינימום, כי פרורים נוטים להיחרך לפני ששמנו לב. כשהכופתאות מוכנות, הן צפות בעליזות על פני המים. מוציאים אותן במרית מחוררת, מניחים במסננת שיתייבשו מעט. אל המחבת עם פרורי הלחם מוסיפים סוכר וקינמון. מגלגלים כל כופתה חמה בתערובת ומגישים מיד.

מתכונים לט"ו בשבט

משמשים מיובשים ממולאים בגבינת עיזים ופיסטוקים יש לבחור את המשמשים הרכים, הכתומים יפים כאלו. איני משרה אותם במים שכן אז הם הופכים רכים מידי. לחרוץ חריץ לאורך המשמש. למלא בגבינת עיזים מהסוג שאוהבים, או גורגונזולה, או רוקפור, להצמיד את שני חצאי המשמש ביחד, לגלגל את התפר של המשמש (איפה שרואים את הגבינה) בפיסטוקים קלויים קצוצים גס, ולהגיש במנז'טים. תמרים לחים ממולאים בגבינת עיזים גבינת עיזים מהסוג שאוהבים זנגוויל (ג'ינג'ר) מסוכר - חתוך לפיסות קטנטנות לחרוץ חריץ לאורך התמר. להוציא הגרעין ולשמור על התמר פתוח אך לא קרוע לרווחה. למלא בגבינת עיזים (ואפשר גם ברוקפור, אם אוהבים) לסגור את התמר בלחיצה (את שני החצאים ביחד), לכסות את "התפר" שבין שני חצאי התמר, בפיסות קטנטנות של זנגוויל מסוכר.

מתכונים לט"ו בשבט

לחם שקדים לטו בשבט לחם שקדים מהיר הכנה 3 תבניות אינגליש קייק, לפחות 20 פרוסות דקיקות לתבנית, 89 קלוריות לפרוסה זמן הכנה: 15 ד' זמן אפיה: כשעה 5 חלבונים כף מים קורט מלח 1/2 כוס סוכר 200 ג' חמאה או מרגרינה רכה ללא מלח, בטמפ. החדר כוס סוכר 5 חלמונים 2 כפות ברנדי כוס מיץ תפוזים חבלה קמח תופח 150 ג' שקדים שלמים כף קמח לשימון התבנית: מעט מרגרינה קשה ופירורי לחם מקציפים את החלבונים עם כף מים וקורט מלח תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק. בקערה גדולה מקציפים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ואוורירי. מוסיפים לקרם החלמונים והחמאה את הברנדי, את הקמח, ומיץ התפוזים לסירוגין. לבסוף מוסיפים בתנועות קיפול רחבות את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית המשומנת במעט מרגרינה קשה ומקמחים במעט ופירורי לחם, . מקמחים את השקדים בכף הקמח. מפזרים אותם מעל התערובת. אופים בחום בינוני-גבוה כ- 50 דקות או עד שמזהיב. בודקים בקיסם עץ, אם העוגה אפויה היטב, ומשחררים ומוציאים את העוגה בעודה חמה מהתבנית. מצננים היטב ומקפיאים למשך מספר שעות. פורסם לפרוסות דקיקות (1/4 ס"מ) בעזרת סכין משורית חדה מאוד. מסדרים בבניית הרגילה של התנור ואופים בחום בינוני 6-8 דקות עד שמזהיב. מצננים, ושומרים בכל סגור היטב.

מתכונים לט"ו בשבט

עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר