אני זקוקה למתכון של גרנולה, כזה עם הרבה אגוזים ועוד מיני דברים טובים

לפני כ-26 שנה לפני נסיעתנו לארה"ב למספר שנים הכנתי ספר מתכונים מועדפים וביניהם היה מתכון נפלא לגרנולה שנתנה לי אהובתי ענת רון. הספר לא בנמצא משום מה ואתו כמובן המתכון שמשום מה ילדי זוכרים כ"הגרנולה הנפלאה שאבא היה מכין לנו". (נורא מעליב כי כמה שזכור לי, אני הכנתי אותו והפולני עירבב אולי מפעם לפעם ולבסוף גם זלל). הילדים בגרו אולם לאחרונה אמרו: אמא את זוכרת את הגרנולה הזאת שאבא הכין? אז אנחנו רוצים כזו. שלחתי אותם לאבא אבל הפולני שלח אותם לאמא וחוזר חלילה- נשברתי אז עזרו לי למצוא מתכון מנצח ותודה

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית כמות: 2 קילו זמן הכנה: שעה (הגרנולה נשמרת עד חודש בצנצנת אטומה) המצרכים: 1 קילו שיבולת שועל (קוואקר) רבע כוס שומשום רבע כוס קוקוס חצי כוס דבש 1 כוס שמן חצי כוס מים חצי כוס דחוסה של סוכר חום כהה 1 כף קינמון 2 כוסות אגוזים, או שקדים שלמים וקלויים 1 כוס צימוקים, או פירות יבשים קצוצים אופן ההכנה: מחממים תנור ל-150 מעלות . מערבבים יחד שיבולת שועל עם שומשום וקוקוס. מערבבים בנפרד דבש, שמן, מים, סוכר חום וקינמון. יוצקים מעל את תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה, עד שהתערובת שחומה וקלויה. מערבבים מדי פעם כדי להבטיח קלייה שווה. מערבבים פנימה אגוזים וצימוקים. מצננים לחלוטין.

גרנולה ביתית (מתכון מס' 2)

גרנולה ביתית (מתכון מס' 2) 2 כוסות שיבולת שועל 1/2 כוס אגוז קוקוס, מגורד 1/2 כוס שקדים 1/2 כוס גרעיני חמנייה 1/4 כוס שומשום 1/2 כוס סירופ מייפל 1/2 כוס שמן ההכנה: מערבבים את השיבולת, את אגוזי הקוקוס, את השקדים, את גרעיני החמניה ואת השומשום. מוסיפים את הסירופ ואת השמן תוך כדי ערבוב. מורחים בתבנית בינונית משומנת. אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 עד 35 דקות. מערבבים אחרי 20 דקות. מוציאים מהתנור ושמים על נייר כסף. שוברים לחתיכות מכסים ושומרים בטמפרטורת החדר למשך עד שבועיים. אפשר גם להקפיא. הכנת המנה: לתוך קערה יפה מזכוכית או מעץ יש למזוג 2 מכלי יוגורט. עליהם לפזר כמות נדיבה של הגרנולה שהכנו, מעליהם כף של דבש ולהוסיף פלחים של פירות העונה כמו- תותים, קיווי, תפוחים, תפוזים, בננות וכל העולה על רוחכם. לקבלת תוצאה פחות בריאותית ניתן להוסיף שבבי שוקולד לפי הטעם.

ואפשר גם עוגיות גרנולה בריאות

עוגיות גרנולה עוגיות אלה עשירות בסיבים מסיסים, ויטמינים ומינרלים. חצי ספל טחינה גולמית או חמאת שומשום חצי ספל אגוזים קצוצים חצי ספל דבש אחד וחצי ספלי שבולת שועל רבע ספל תמרים קצוצים רבע ספל צימוקים חצי כפית קנמון טיפת וניל לבחוש היטב את הטחינה והדבש. להוסיף תבלינים ואגוזים, תמרים, צימוקים, שבולת שועל. בעזרת כף ליצור עוגיות על תבנית משומנת או עם נייר אפיה. לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני למשך 10 דקות. לשים לב! העוגיות יכולות להיחרך בקלות!

אני זקוקה למתכון של גרנולה, כזה עם הרבה אגוזים ועוד מיני דברים טובים

לפני כ-26 שנה לפני נסיעתנו לארה"ב למספר שנים הכנתי ספר מתכונים מועדפים וביניהם היה מתכון נפלא לגרנולה שנתנה לי אהובתי ענת רון. הספר לא בנמצא משום מה ואתו כמובן המתכון שמשום מה ילדי זוכרים כ"הגרנולה הנפלאה שאבא היה מכין לנו". (נורא מעליב כי כמה שזכור לי, אני הכנתי אותו והפולני עירבב אולי מפעם לפעם ולבסוף גם זלל). הילדים בגרו אולם לאחרונה אמרו: אמא את זוכרת את הגרנולה הזאת שאבא הכין? אז אנחנו רוצים כזו. שלחתי אותם לאבא אבל הפולני שלח אותם לאמא וחוזר חלילה- נשברתי אז עזרו לי למצוא מתכון מנצח ותודה

הגרנולה שאני מכינה..

בקובץ המצורף. ניתן ל"התאמה אישית" כיד הדמיון הטובה. מקור המתכון שכנה לשעבר. רעיה
גרנולה ביתית
(40.5 KiB) עדיין לא הורד

ולמה לא לשאול את ענת איזה מתכון היא נתנה לך??? מצרפת מתכון גרנולה מעולה של סמדר

מנוסה ומוצלח. גרנולה פצצת בריאות - של סמדר רכיבים: 4 כוסות קוואקר (פתיתי שבולת שועל) 1 כוס נבט חיטה 1 כוס גרעיני חמניות קלופים לא קלויים 1 כוס שומשום מלא (אפשר רגיל) גרוס קלות 1-2 כף זרעי פשתן גרוסים קלות (לא הכרחי) 100 גרם שקדים קלופים לא קלויים שבורים ¾ כוס מים חמים ¾ כוס דבש ¼ כוס שמן חמניות 100 גרם צימוקים אופן הכנה: לערבב בקערה את כל היבשים חוץ מהצימוקים. לערבב בקערית נפרדת מים, דבש ושמן לתערובת הומוגנית. להוסיף את הנוזלים לתערובת היבשים ולערבב לעיסה אחידה. לשטח בתבנית התנור ולאפות כ-40 דקות בחום °150 תוך ערבוב מדי פעם. להוסיף את הצימוקים, לערבב ולאפות עוד כ-15 דקות עד שיתייבש היטב. לקרר ולשמור בצנצנות סגורות, רצוי במקרר.

גרנולה פשוטה וטעימה

זה מתכון שמסתובב אצלינו במשפחה, אפשר לעשות עליו המון וריאציות של זרעים ואגוזים או כל דבר אחר שיש בארון... 500 ג' קווקר 2/3 כוס סוכר חום (אני שמה קצת פחות) 100 ג' קוקוס 100 ג' שקדים קצוצים גס 100 ג' פקאנים קצוצים גס 1/3 כוס שמן קנולה 1/2 כוס סילאן 1 כפית תמצית וניל לחמם תנור ל - 160. לבשל שמן, סילאן ווניל עד לרתיחה, לערבב עם היבשים לפרוס על נייר פרגמנט ולאפות כ - 20 דקות עד להזהבה, לערבב מדי פעם, אפשר להוסיף פירות יבשים אחרי האפיה. בהצלחה

ולמה לא לשאול את ענת איזה מתכון היא נתנה לך??? מצרפת מתכון גרנולה מעולה של סמדר

מנוסה ומוצלח. גרנולה פצצת בריאות - של סמדר רכיבים: 4 כוסות קוואקר (פתיתי שבולת שועל) 1 כוס נבט חיטה 1 כוס גרעיני חמניות קלופים לא קלויים 1 כוס שומשום מלא (אפשר רגיל) גרוס קלות 1-2 כף זרעי פשתן גרוסים קלות (לא הכרחי) 100 גרם שקדים קלופים לא קלויים שבורים ¾ כוס מים חמים ¾ כוס דבש ¼ כוס שמן חמניות 100 גרם צימוקים אופן הכנה: לערבב בקערה את כל היבשים חוץ מהצימוקים. לערבב בקערית נפרדת מים, דבש ושמן לתערובת הומוגנית. להוסיף את הנוזלים לתערובת היבשים ולערבב לעיסה אחידה. לשטח בתבנית התנור ולאפות כ-40 דקות בחום °150 תוך ערבוב מדי פעם. להוסיף את הצימוקים, לערבב ולאפות עוד כ-15 דקות עד שיתייבש היטב. לקרר ולשמור בצנצנות סגורות, רצוי במקרר.

אלזו(במבטא יקי) נו באמת ניצי את באמת חושבת שמשהו יזכור מתכון שנתן לפני 26 שנה?

אני זקוקה למתכון של גרנולה, כזה עם הרבה אגוזים ועוד מיני דברים טובים

לפני כ-26 שנה לפני נסיעתנו לארה"ב למספר שנים הכנתי ספר מתכונים מועדפים וביניהם היה מתכון נפלא לגרנולה שנתנה לי אהובתי ענת רון. הספר לא בנמצא משום מה ואתו כמובן המתכון שמשום מה ילדי זוכרים כ"הגרנולה הנפלאה שאבא היה מכין לנו". (נורא מעליב כי כמה שזכור לי, אני הכנתי אותו והפולני עירבב אולי מפעם לפעם ולבסוף גם זלל). הילדים בגרו אולם לאחרונה אמרו: אמא את זוכרת את הגרנולה הזאת שאבא הכין? אז אנחנו רוצים כזו. שלחתי אותם לאבא אבל הפולני שלח אותם לאמא וחוזר חלילה- נשברתי אז עזרו לי למצוא מתכון מנצח ותודה

תודה לכל מי שנתן מתכון לגרנולה. ערבבתי את כולם יחד וזה מה יצא

ואפשר גם עוגיות גרנולה בריאות

עוגיות גרנולה עוגיות אלה עשירות בסיבים מסיסים, ויטמינים ומינרלים. חצי ספל טחינה גולמית או חמאת שומשום חצי ספל אגוזים קצוצים חצי ספל דבש אחד וחצי ספלי שבולת שועל רבע ספל תמרים קצוצים רבע ספל צימוקים חצי כפית קנמון טיפת וניל לבחוש היטב את הטחינה והדבש. להוסיף תבלינים ואגוזים, תמרים, צימוקים, שבולת שועל. בעזרת כף ליצור עוגיות על תבנית משומנת או עם נייר אפיה. לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני למשך 10 דקות. לשים לב! העוגיות יכולות להיחרך בקלות!

עוגיות סמדר לבריאות

הי קבלתי מתכון ניסיתי פעם ראשונה ואתם מוזמנים לשפר:עוגיות סמדר- רבע כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים. 3 כפות סוכר חום או יותר לפי הטעם 2 כפות דבש או מולסה או יותר לפי הטעם 1 כוס קמח כוסמין מלא או כוס קמח שיפון מלא שלושת רבעי כוס קוואקר שלושת רבעי כוס גרגרי כוסמת 2 כפיות אבקת אפיה רבע כפית סודה לשתיה רבע כפית מלח כוס לבן או יוגורט או מים תלוי איזה טעם רוצים להוסיף רבע כוס צימוקים רבע כוס תמרים ביצה אחת עד שתים אפשר קנמון למי שאוהב מערבבים קודם את כל החומרים היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד.התערובת יוצאת סמיכה וקלילה. אפיתי על גבי נייר אפיה ואפשר גם במנז'טים לשים כף מלאה ולאפות עד לצבע מוזהב. אופים 20 דקות בערך. יוצא קריספי. לשים לב לאכול בזהירות את המאפיינס. כי יש בהם גרגרים קטנים של כוסמת...בתאיבון.

אני זקוקה למתכון של גרנולה, כזה עם הרבה אגוזים ועוד מיני דברים טובים

לפני כ-26 שנה לפני נסיעתנו לארה"ב למספר שנים הכנתי ספר מתכונים מועדפים וביניהם היה מתכון נפלא לגרנולה שנתנה לי אהובתי ענת רון. הספר לא בנמצא משום מה ואתו כמובן המתכון שמשום מה ילדי זוכרים כ"הגרנולה הנפלאה שאבא היה מכין לנו". (נורא מעליב כי כמה שזכור לי, אני הכנתי אותו והפולני עירבב אולי מפעם לפעם ולבסוף גם זלל). הילדים בגרו אולם לאחרונה אמרו: אמא את זוכרת את הגרנולה הזאת שאבא הכין? אז אנחנו רוצים כזו. שלחתי אותם לאבא אבל הפולני שלח אותם לאמא וחוזר חלילה- נשברתי אז עזרו לי למצוא מתכון מנצח ותודה

אפשר גם בלי שמן

יש כבר מספיק מתכונים אז לא אוסיף את שלי, אבל כן אוסיף תובנה שגיליתי שאפשר לעשות גרנולה ללא שמן כלל, ולחסוך את הקלוריות הנלוות .
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר