גרנולה ביתית (מתכון מס' 2) 
גרנולה ביתית (מתכון מס' 2)
2 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס אגוז קוקוס, מגורד
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס שומשום
1/2 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס שמן
ההכנה:
מערבבים את השיבולת, את אגוזי הקוקוס, את השקדים, את גרעיני החמניה ואת השומשום. מוסיפים את הסירופ ואת השמן תוך כדי ערבוב.
מורחים בתבנית בינונית משומנת. אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 עד 35 דקות. מערבבים אחרי 20 דקות. מוציאים מהתנור ושמים על נייר כסף. שוברים לחתיכות מכסים ושומרים בטמפרטורת החדר למשך עד שבועיים. אפשר גם להקפיא.
הכנת המנה:
לתוך קערה יפה מזכוכית או מעץ יש למזוג 2 מכלי יוגורט. עליהם לפזר כמות נדיבה של הגרנולה שהכנו, מעליהם כף של דבש ולהוסיף פלחים של פירות העונה כמו- תותים, קיווי, תפוחים, תפוזים, בננות וכל העולה על רוחכם. לקבלת תוצאה פחות בריאותית ניתן להוסיף שבבי שוקולד לפי הטעם.