אורז מלא

אורז מלא

כל פעם שאני מבשלת אורז מלא הוא נדבק לתחתית, לוקח לו לפחות שעתיים להיות מוכן ואני מוסיפה לו איזה 4 כוסות מים על על כוס אורז. משהו כאן לא בסדר!! אכלתי בארה"ב אורז מלא, הוא היה מעולה, מוכן תוך חצי שעה והסיר נשאר נקי לחלוטין! אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה, לתת טיפים לבישול אורז מלא, כמה מים צריך וכמה זמן לשים אותו על האש. עם מכסה או בלי? אש נמוכה או גבוה?

אני גיליתי את האורז המלא של אנקל בנס - והוא פותר את כל הבעיות ועוד טיפים

1. אני מבשלת אורז מלא רק בסיר טפלון ואז האורז לא נדבק 2. לבשל רגיל כמו אורז לבן, כלומר על אש גדולה עד שכמעט כל המים נספגים ואחר כך להפחית את האש. אני שמה מתחת לסיר פלטה שמפזרת את החום באופן אחיד. 3. אורז מלא רגיל - עדיף להשרות מספר שעות לפני הבישול.

תרופה מצילת-חיים לאורז

ועם בוא החורף, אני קולה עליה גם ערמונים...

אורז מלא

כל פעם שאני מבשלת אורז מלא הוא נדבק לתחתית, לוקח לו לפחות שעתיים להיות מוכן ואני מוסיפה לו איזה 4 כוסות מים על על כוס אורז. משהו כאן לא בסדר!! אכלתי בארה"ב אורז מלא, הוא היה מעולה, מוכן תוך חצי שעה והסיר נשאר נקי לחלוטין! אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה, לתת טיפים לבישול אורז מלא, כמה מים צריך וכמה זמן לשים אותו על האש. עם מכסה או בלי? אש נמוכה או גבוה?

אורז מלא משרים לילה קודם

ולמחרת מבשלים כרגיל.

אורז מלא בסגנון ברזילאי

2 כוסות אורז מלא (להשרות לילה קודם) 1/2 כוס זרעי שומשום 1 כף שמן קנולה או זית 1 בצל קצוץ דק 1-2 פלפל חריף לפי הטעם 4 כוסות מים 2 עגבניות 1/2 כוס מיץ לימון לחמם את השמן בסיר, להוסיף את השומשום ואת האורז ולקלות מספר דקות עד לקבלת ארומה . במחבת נוספת לטגן קלות את הפלפל ואת הבצל במשך מספר דקות . להוסיף לסיר האורז את הבצל ואת הפלפל יחד עם המים . להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך את האש ולבשל כ- 20-30 דקות . בתום הבישול להניח את פרוסות העגבניות מעל האורז ולצקת עליהן את מיץ הלימון . לכסות את הסיר ולהניח 5 דקות לפני ההגשה . המתכון מהאתר הנהדר של לילך נהרי

אורז מלא ברוטב תמרי ובצל ירוק

אורז מלא ברוטב תמרי ובצל ירוק 2 כוסות אורז מלא עגול (להשרות לילה קודם) 2 בצלים ירוקים קצוצים 4 כוסות מים 1/4 כוס רוטב סויה תמרי כל- כך פשוט ומהיר לקבל אורז מלא בטעם מעודן . לשים את כל החומרים בסיר לבישול ולהרתיח . להנמיך את האש ולבשל כ- 30 דקות , עד שהמים נספגים .

קישרי - תבשיל עדשים ואורז בסגנון כורדי

קישרי - תבשיל עדשים ואורז בסגנון כורדי 1 כוס עדשים כתומות 4 וחצי כוסות מים 1 כוס אורז מלא (מושרה לילה קודם) 1 כפית מלח 4 שיני שום 1 כפית כמון טחון 1 כף שמן מאוד חשובה כתישת השום עם הכמון . לשים את העדשים עם המים בסיר לבישול ולבשל כ- 10 דקות . להוסיף את האורז ואת המלח ןלהמשיך לבשל בסיר סגור , עד שהמים נספגים , כ- 20 דקות . לכתוש את השום עם הכמון ולטגן בשמן . לקראת סוף בישול האורז לצקת עליו את השום המטוגן , לערבב ולבשל עוד מספר דקות . מתכון - לילך נהרי

אורז מלא

כל פעם שאני מבשלת אורז מלא הוא נדבק לתחתית, לוקח לו לפחות שעתיים להיות מוכן ואני מוסיפה לו איזה 4 כוסות מים על על כוס אורז. משהו כאן לא בסדר!! אכלתי בארה"ב אורז מלא, הוא היה מעולה, מוכן תוך חצי שעה והסיר נשאר נקי לחלוטין! אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה, לתת טיפים לבישול אורז מלא, כמה מים צריך וכמה זמן לשים אותו על האש. עם מכסה או בלי? אש נמוכה או גבוה?

בבקשה מתכון מצויין לאורז מלא שלא נדבק (השף צחי בוקששתר),,,

אורז מלא-שלא נדבק ב- 5 צעדים: לפי שיטת ההכנה הזו, לא לתבל את האורז במלח וגם לא בתיבול אחר,אלא רק לקראת בשלב הסופי,שבהמשך. 1) שוטפים את האורז המלא ומשרים בקערת מים. אחרי כמה שעות מחליפים את המים,ומשרים לפחות 3 שעות עד 12 שעות.ואחר כך יש לסנן את האורז. 2) מכניסים את האורז לסיר נירוסטה כבד,מכסים במים,ומוסיפים לסיר עוד 1/4 כוס מים. מידה בכוסות:יש לצקת 4 כוסות מים ל-4 כוסות אורז. בשלב זה עדיין לא צריך לתבל,(את התבלינים להוסיף בסוף). 3)מרתיחים את האורז על אש גבוהה,ללא מלח,ומדי פעם לערבב ולאחר 5 דקות רתיחה,יש לכסות במכסה ולהנמיך את האש, לבשל את האורז על להבה קטנה במשך חצי שעה,ולכבות את האש. 4) משאירים את האורז בסיר סגור ומוכסה לעוד 10 דקות לפני שמוסיפים את התבלינים. 5) ועכשיו מוסיפים תבלינים כמויות התבלינים יתאימו ל-3-4 כוסות אורז מבושל: להוסיף לסיר עם האורז: 4-3 כפות שמן זית, 2 כפיות שמן שומשום, 2 כפות חומץ אורז או חומץ אחר, 1/2 כפית מלח, 1 כף רוטב סויה משובח. מערבבים ומוסיפים לסיר האורז מעד קליפת לימון מגוררת ומיץ מחצי לימון, 6 כפות שמן-זית 1 כוס מלאה פטרוזיליה קצוצה דק. להוסיף למי שאוהב 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ. ממליחים לפי הטעם,ושוב מערבבים ומגישים. מדי פעם אם רוצים שידרוג: אפשר להוסיף 6 כפות גדושות ומלאות רוטב פסטו,ולערבב. (רצוי לא לחמם את האורז עם רוטב הפסטו). ואפשר גם שידרוג עוד יותר טעים: להוסיף עגבניות שרי מיובשות בשמש ומושרות בשמן זית. (יש גם להשיג במעדניות).
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר