אורז מלא
כל פעם שאני מבשלת אורז מלא הוא נדבק לתחתית, לוקח לו לפחות שעתיים להיות מוכן ואני מוסיפה לו איזה 4 כוסות מים על על כוס אורז.
משהו כאן לא בסדר!! אכלתי בארה"ב אורז מלא, הוא היה מעולה, מוכן תוך חצי שעה והסיר נשאר נקי לחלוטין!
אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה, לתת טיפים לבישול אורז מלא,
כמה מים צריך וכמה זמן לשים אותו על האש. עם מכסה או בלי? אש נמוכה או גבוה?
בבקשה מתכון מצויין לאורז מלא שלא נדבק (השף צחי בוקששתר),,,
אורז מלא-שלא נדבק ב- 5 צעדים: לפי שיטת ההכנה הזו,
לא לתבל את האורז במלח וגם לא בתיבול אחר,אלא רק לקראת בשלב הסופי,שבהמשך.
1) שוטפים את האורז המלא ומשרים בקערת מים.
אחרי כמה שעות מחליפים את המים,ומשרים לפחות 3 שעות עד 12
שעות.ואחר כך יש לסנן את האורז.
2) מכניסים את האורז לסיר נירוסטה כבד,מכסים במים,ומוסיפים
לסיר עוד 1/4 כוס מים.
מידה בכוסות:יש לצקת 4 כוסות מים ל-4 כוסות אורז.
בשלב זה עדיין לא צריך לתבל,(את התבלינים להוסיף בסוף).
3)מרתיחים את האורז על אש גבוהה,ללא מלח,ומדי פעם לערבב
ולאחר 5 דקות רתיחה,יש לכסות במכסה ולהנמיך את האש,
לבשל את האורז על להבה קטנה במשך חצי שעה,ולכבות את האש.
4) משאירים את האורז בסיר סגור ומוכסה לעוד 10 דקות לפני שמוסיפים את התבלינים.
5) ועכשיו מוסיפים תבלינים
כמויות התבלינים יתאימו ל-3-4 כוסות אורז מבושל:
להוסיף לסיר עם האורז:
4-3 כפות שמן זית,
2 כפיות שמן שומשום,
2 כפות חומץ אורז או חומץ אחר,
1/2 כפית מלח,
1 כף רוטב סויה משובח.
מערבבים ומוסיפים לסיר האורז מעד קליפת לימון מגוררת
ומיץ מחצי לימון,
6 כפות שמן-זית
1 כוס מלאה פטרוזיליה קצוצה דק.
להוסיף למי שאוהב 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ.
ממליחים לפי הטעם,ושוב מערבבים ומגישים.
מדי פעם אם רוצים שידרוג:
אפשר להוסיף 6 כפות גדושות ומלאות רוטב פסטו,ולערבב.
(רצוי לא לחמם את האורז עם רוטב הפסטו).
ואפשר גם שידרוג עוד יותר טעים:
להוסיף עגבניות שרי מיובשות בשמש ומושרות בשמן זית.
(יש גם להשיג במעדניות).