בואי נצא מתוך הנחה שמה שלא תתכנני, תמיד תהיה הרגשה שחסר משהו
לעומת זאת, התוצאה תמיד תהיה שיש יותר מידי אוכל.
המחשבה הראשונית היא שחיים לא אוכל עוף, ודוד לא אוכל בשר אדום, אז צריך להכין משניהם, שיהיה לזה וגם לזה, ויש צמחונים (רחמנא ליצלן) ויש ילדים (ברוך השם) וצריך לדאוג לאלו וגם לאלו.
ויש מסורתיים שרוצים ארוחה מסורתית ויש כאלו שדווקא זה דוחה אותם, אז צריך גם מודרני וגם מסורתי.
ויש מי שהתחתנה שלא בתוך העדה וצריך לדרוג לבעלה שיהיה לו מה לאכול, שלא יצא רעב ויגיד שאנחנו קמצנים חלילה, בקיצור, צתריך להכין קצת מכל דבר. בסוף בין כך נאכל את זה כל השבוע עד החג הבא עליהו לטובה...
אבל בקיצור.
מנה בשרית ואולי עם אפשרות בחירה, מנה ראשונה לפי מה שאוהבים, בד"כ מקובל בראש השנה להגיש דג, לפי מנהג העדות.
מרק עם קראפלך מקובל גם, ותפוחי אדמה עם הבשר תמיד הולכים.
לפי מספר הסועדים לתכנן את מספר המנות. אפשר להכין מעט מכמה דברים או יותר ממספר מועט יותר של דברים.
בטוח לא יחסר.
את הקינוח אפשר לדחות, אם דווקא רוצים וללכת על עוגות, למשל. או פירות העונה. אחרי ארוחה כבדה למי יש כוח לקינוחים כבדים?
בקיצור, להשתדל לא להגזים ולא להרבות.
יהיה מספיק לכולם - זה בטוח.
שנה טובה וחג שמח.