שאלה קצת אחרת-

שאלה קצת אחרת-

לכל הנשים המנוסות- איך מתכננים ארוחת חג? איך בונים תפריט? איך אני יודעת כמה סוג בשר ואיזה,כמה סוגי תוספות וכו.

בואי נצא מתוך הנחה שמה שלא תתכנני, תמיד תהיה הרגשה שחסר משהו

לעומת זאת, התוצאה תמיד תהיה שיש יותר מידי אוכל. המחשבה הראשונית היא שחיים לא אוכל עוף, ודוד לא אוכל בשר אדום, אז צריך להכין משניהם, שיהיה לזה וגם לזה, ויש צמחונים (רחמנא ליצלן) ויש ילדים (ברוך השם) וצריך לדאוג לאלו וגם לאלו. ויש מסורתיים שרוצים ארוחה מסורתית ויש כאלו שדווקא זה דוחה אותם, אז צריך גם מודרני וגם מסורתי. ויש מי שהתחתנה שלא בתוך העדה וצריך לדרוג לבעלה שיהיה לו מה לאכול, שלא יצא רעב ויגיד שאנחנו קמצנים חלילה, בקיצור, צתריך להכין קצת מכל דבר. בסוף בין כך נאכל את זה כל השבוע עד החג הבא עליהו לטובה... אבל בקיצור. מנה בשרית ואולי עם אפשרות בחירה, מנה ראשונה לפי מה שאוהבים, בד"כ מקובל בראש השנה להגיש דג, לפי מנהג העדות. מרק עם קראפלך מקובל גם, ותפוחי אדמה עם הבשר תמיד הולכים. לפי מספר הסועדים לתכנן את מספר המנות. אפשר להכין מעט מכמה דברים או יותר ממספר מועט יותר של דברים. בטוח לא יחסר. את הקינוח אפשר לדחות, אם דווקא רוצים וללכת על עוגות, למשל. או פירות העונה. אחרי ארוחה כבדה למי יש כוח לקינוחים כבדים? בקיצור, להשתדל לא להגזים ולא להרבות. יהיה מספיק לכולם - זה בטוח. שנה טובה וחג שמח.

לא ממש תשובה אבל...פעם סיפרו לי ש.......

שבאחת ממדינות אירופה - כשמגישים קפה, שמים על צלוחית קטנה ליד - עוגייה קטנה ובודדה וזהו ! משמע אלו הנימוסים שלהם והעוגייה הקטנה אמורה להספיק להמתיק את החך האירופי ההוא... פה לא היו עוברים על זה בשתיקה ושמות התואר שהיתה מקבלת מארחת כזו היו מגיעים לקצה המדינה... אצלינו, אללה יוסטור - אם לא עושים חיזוקי מתכת לרגלי השולחנות בחגים - זה לא חג!! תמיד מבשלים כפול ומכופל, יותר ובכמויות שלא נשכח את הרעבים בביאפרה ואת השדופים בסומליה (ולא משנה שהם האצנים הטובים בעולם אולי בגלל זה).. החישוב מה יהיה לכל אחד על הצלחת כבר מזמן עבר את מידות הקוטר של צלחת טיפוסית, צריך שיהיה "מכל סוג" ו"מכל דבר" ומ"כל תוספת" וחם וקר ולטעמו של זז וזה...בקיצור מפוצצים את השולחן.. יינות ומשקאות כיד המלך, חפים ותוססים שנרגיש את קיומם (מלשון קיימנו והיגענו) בבטן שעות אחרי... אין כאן אפילו עניין עדתי - "שלא יחסר" זו המנטרה היהודית (אי אפשר להאשים אותנו).. בסופו של דבר כולם יוצאים עם קופסאות תחת הזרוע לאחר שמסתיימת הארוחה, שיהיה למחר, מחרתיים ואחורי זה.. וכמובן שאפשר להקפיא ולהחנק עם אותו אוכל במשך חודש.. לא חושבת שכבר יש חוקים בתכנון למעט אותם חוקים אוניברסליים שמכריחים את כולם לשים מנה ראשונה, מרקייה, עיקרית... ולקנח בקינוח... חובה לעשות שימוש בכל הצלחות שמוכרים לנו כ-סט לקראת החגים... וזה כולל את הסט הנלווה של הקפה והעוגות כמובן... מבחינה הגיונית ארוחה צריכה לכלול את כל אבות המזון ולא יותר, אבל בחגים אין "אבות" יש רק "אמהות מזון"... והשולחן בהתאם.. אז נכון שלא נתתי לך שום דרך לחשב כמויות להערכתי זה משהו גנטי שיגרום לך לשים על השולחן יותר ממה שצריך בכל מקרה.. אין הגיון - יש גנטיקה... חג-שמח דונה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר