קניתי אבטיח והסתבר שהוא לא מתוק... מה אפשר לעשות איתו?

תעשי מה שהרומנים עושים לכל דבר כמעט:

תחמיצי! סבתא שלי היתה מחמיצה אבטיח ועד כמה שזה נשמע נורא זה דווקא טעים מאד. אני לא יודעת את המתכון,אבל בעיקרון-כמו שמחמיצים מלפפוניום,עגבניות וכו'.

אגב,מחמיצים עם הקליפה!

נשמע מוזר... אבל תודה!

אכן מוזר.אבל טעים.באמת.

המרוקאים מומחים בהכנת ריבות מעולות מהאבטיח ומהקליפה.

וזה נשמע לא פחות הזוי מאבטיח מוחמץ של הרומנים.

קניתי אבטיח והסתבר שהוא לא מתוק... מה אפשר לעשות איתו?


המרוקאים מומחים בהכנת ריבות מעולות מהאבטיח ומהקליפה.


אני מכינה ריבת אבטיח מצויינת

נשמח לקבל מתכון. תודה!

ריבת אבטיח:ריבה שקופה עם טעם מיוחד

לקלף את הקליפה הירוקה של האבטיח,נכון זה תיק לא קל,אך עם סכין חדה מאוד ,זה בסדר. לשטוף את הקליפות,לשקול.אני שמה סוכר ביחס של 1:800,מפני שהקליפה לא מתוקה.אם רוצים ניתן להכין ביחס של 1:1.לפעמים אני חותכת לקוביות קטנות ולפעמים מגרדת במגרדת גסה במעבד. לשים את הסוכר והקליפות בסיר עם מעט מים בהתחלה ולבשל עד שהקליפות הופכות רכות ושקופות.אחרי חצי שעה של בישול להוסיף מיץ לימון.לפי טעם.להמשיך לבשל עד למיבחן הצלחת. להכניס לצנצנות מעוקרות. לפעמים אני מוסיפה לריבה בסוף הבישול גרידת לימון או עלי נענע קצוצים.

תודה! נשמע מאוד מיוחד!

בריבת האבטיח האם מבשלים את כל האבטיח ללא הקליפה הירוקה,

או רק עושים ריבה מהקליפה הלבנה?

ריבת אבטיח

את הריבה מכינים מהקליפה בלבד,ללא החלק הירוק.

תעשי מה שהרומנים עושים לכל דבר כמעט:

תחמיצי! סבתא שלי היתה מחמיצה אבטיח ועד כמה שזה נשמע נורא זה דווקא טעים מאד. אני לא יודעת את המתכון,אבל בעיקרון-כמו שמחמיצים מלפפוניום,עגבניות וכו'.

החמצת אבטיח רומני מתוך האתר של חביבה על הצלחת

החומרים הדרושים: 1 אבטיח גדול שטוף ומחולק לקוביות עם הקליפה 1 חבילה שמיר 5-6 גבעולי סלרי 1 ראש שום מקולף 1 כף חומץ לכל צנצנת 1 כפית מלח לכל כוס מים חמים עד מילוי הצנצנות אופן ההכנה: שמים בצנצנת לסרוגין שמיר, סלרי, קוביות אבטיח ושום. מרתיחים מים ומלח, מצננים מעט ושופכים לצנצנת. לכל צנצנת מוסיפים כף חומץ וסוגרים (לא לגמרי, בגלל התסיסה). כך ממשיכים עם כל צנצנת עד גמר קוביות האבטיח. מעמידים את הצנצנות על מגש או צלחת גדולה ל-5 ימים בערך.מדי יום מנערים את הצנצנות. לאחר מכן שומרים סגור הרמטי במקרר.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר