מתכונים קלים בשילוב של בישקוטים וגבינה

לפני מספר ימים הופיע ברשת מתכון של עוגת גבינה קלה, זוכרת שהיו בה בישקוטים וגבינת טוב-טעם במקום מסקפורנה. אשמח לקבל רעיונות ועצות לשילוב של בישקוטים-גבינה קלה, לעוגה או לקינוח. וסתם כך, אני תוהה, אם יש מתנדבים לתת דוגמאות לתפריט של ארוחת-חג חלבית לאנשים שאין להם יותר מדי זמן להשקיע.. חג שמח לכולנו

הכי הכי: הטיראמיסו האלוהי של ניצי

אפשר גם יוגורט? קציפת יוגורט ולימון ברוטב פסיפלורה או תות

מתכון: קציפת יוגורט ולימון ברוטב פסיפלורה או תות רכיבים: מקצפת: 2 כפיות ג'לטין (8 גרם) 2 כפות מים קרים 300 גרם יוגורט (2 גביעים קטנים) 5-7 כפות (לפי הטעם) ריבת לימונים של ניצי (מסוננת) או 2-4 כפות תרכיז לימון קפוא 2 ביצים שלמות 4 כפות סוכר 6 בישקוטים (לא הכרחי) רוטב: 3-4 פסיפלורות *או 15 תותים + 2-3 כפיות סוכר אופן הכנה: לרכך בכוס את הג'לטין ב-2 כפות מים קרים. לאחר הריכוך להמיס במיקרוגל (או בסיר בן מרי) עד שיווצר נוזל שקוף וסמיך ולצנן מעט. להקציף את הביצים עם הסוכר כמה דקות עד תיווצר תערובת תפוחה ובהירה. לערבב בקערה את היוגורט והג'לטין המומס, להוסיף את ריבת התפוזים ואת קצף הביצים ולערבב בתנועות קיפול. לשבור כל בישקוט לפירורים ולשים בגביע שקוף. למזוג מעליו את קציפת היוגורט. לשים במקרר מספר שעות או כשעה במקפיא עד שהקציפה תתייצב. להוציא את תוכן הפסיפלורות ולשפוך על הקציפות שהתגבשו, לקישוט. הערות: כמות: 6 מנות גיוון: אפשר לוותר על הפסיפלורה ולטפטף מעל לקציפה מעט ריבת לימון נוזלית, לקישוט. *לרוטב תות: לטחון בבלנדר או במעבד מזון כ-12 תותים עם 2-3 כפיות סוכר. למזוג על המקצפת לאחר שהתייצבה ולקשט בתותים פרוסים מקור המתכון: עצמי – סמדר מוואלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר