מזל טוב!!! כיבוד לחנוכת בית

שלום רב לכולם. באיחור של חודשיים אני חוגג חנוכת בית . חשבתי על כיבוד קל של לחם, גבינות וממרחים כמו פסטו ועגבניות. יש לכם אלי רעיונות נוספים בסגנון , כנו מטבלים שונים, טאפאס קלים להכנה וכדומה? אני מארח לפחות 20 איש, ורוצה הכין הכל מראש. תודה מר חנוכה

קולולולולולו שיהיה במזל!

כשאני עושה ארוח בסגנון כזה לחברים,יש מאפה שאני לא מוותרת עליו. קל להכנה,טעים ו"מחליק" יופי עם משקאות אלכוהולים. שבלולי גבינה עם פטריות. חומרים: בצק עלים מופשר 2 -3 קופסאות גבינה לבנה 9% או 5% (תלוי בגזרה ) 2-3 כפות אבקת מרק פטריות. חוצים את הבצק המופשר לשניים, מרדדים על משטח מקומח.(שלא יהיה דק מידי) מערבבים גבינה עם א.מרק פטריות ,טועמים את התערובת ומתקנים תיבול.לפעמים צריך להוסיף קצת א.מרק או מלח. מורחים שכבה לא עבה מידי מן התערובת על הבצק. אוחזים את הבצק בצלע הארוכה של המלבן ומתחילים לגלגל כמו שבלול לנקניק ארוך. עוטפים בניילון נצמד או נייר אלומיניום ומקפיאים.כנ"ל עם המחצית השנייה של הבצק. ביום הארוע, כחצי שעה לפני ההגשה, להוציא את ה'נקניק' מהמקפיא,ולפרוס פרוסות דקות אבל לא דקיקות. לתת להם קצת זמן להפשיר מעט לחמם תנור לחום בינוני גבוה, לרפד את התבנית בנייר אפייה,לסדר את הפרוסות בתבנית ולשטח אותם מעט עם היד. לאפות כ-8 עד 12 דק' תלוי בתנור. להזהר מאפיית יתר. להגיש חם. פשוט להכנה ונזלל ברגע. בתאבון והרבה מזל בבית החדש.

תודה אבל...

שכחתי לציין שאין לי תנור!!!

עוד משהו-

ג'בטה במילוי עשבי תיבול חומרים 2 ג'בטות קטנות 3 כפות שמן זית לציפוי למילוי: שליש כוס שמן זית 4 כפות זיתים שחורים קצוצים או צימוק זיתים של סגל 6 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית קצוצות 4 שיני שום מעוכות 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 2 כפות בזיליקום קצוץ 1 כף שמיר קצוץ מלח, פלפל 8 כדורי גבינה מוצרלה קטנים, חתוכים לחצי אופן הכנה- 1. יוצרים חתך עמוק לאורך בחלק העליון של הג'בטה ומפרידים מעט בין שני הצדדים 2 מערבבים את כל חומרי המילוי חוץ מהגבינה וממלאים את הג'בטה ורק בסוף מוסיפים את הגבינה 3. מניחים הג'בטה על נייר אלומיניום ומורחים על הג'בטה שמן זית מכל הצדדים וסוגרים את באלומיניום היטב ומקפיאים לשעה לפחות (אפשר יותר) 4. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-10 דקות, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה שפנים נמס 5. מוציאים מהאלומיניום ופורסים לפרוסות עבות. הערה: מאוד מתאים לשולחן אנטיפסטי שווה.

תודה אבל...

שכחתי לציין שאין לי תנור!!!

חחחחח... עכשיו אתה נזכר?

אני אחשוב על רעיונות אחדים.

עלה לי רעיון!

רוץ תקנה תנור!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר