ארוחת השבת שלי, דיווח מלא , ומשביע:

נהננו מאוד אך הסקנו גם מסקנות. אישית אני לא משקיעה יותר 95 ש"ח בלובסטרים. מקילו אחד של הדבר הזה נשארנו עם 150 גר' בשר בלבד. כשבלק טייגר או קלמארי, אישית טעימים לי יותר...ובעלי פוטנציאל רב יותר. אז הלובסטר, שבושל במים ....כמה דקות ואז, פתחתי אותו ורוקניתי את בשרו על צלחת.... בזקתי מלח, שום כתוש, כוברה ולימון ומעל צנוברים קלויים.

שתי תבילי פירות הים המעורבים

מדובר בנושא שכבר מיציתי כאן בשלושת הימים האחרונים: שמן זית שום כמה שיניים חתוכות גס בצל קוביות עגבניות חתוכות לקוביות פלפל אדום ופטריות חתוכים לקוביות עם יין לבן פלפל שחור ומלח. גם שרימפס, קלמארי ותמנונים. ומנת פירות ים בשמנת ופטריות: רוטב שמנת בצל מטוגן בחמאה, שמנת פטריות שמפיניון מלח ופלפל שחור . ואז: מוסיפים : תמנונים, קלמארי וגם שרימפס בייבי על מצע של אורז צהוב....

הקלאמרי בטאמפורה

משהו שם לא הצליח לי בטיגון.....אני ושמן ממש לא ביחים משמעותיים. בכל אופן יצא טעים ....ובקושי נשאר משהו... טמפורה של אורן גירון: מתכון: טמפורה רכיבים: 2 ביצים 2.5 כוסות מי קרח (חשוב מאוד) 2 כוסות קמח 1/4 1 כוסות קורנפלור שמן לטיגון עמוק אופן הכנה: בקערה, לערבב את הביצים עם מי הקרח. לנפות את הקמחים ולהוסיף לנוזלים. לערבב, רצוי עם צ´ופ סטיקס- ככה זה במקור, או עם כף עץ. חשוב לא לערבב מדי. בעיסה צריכים להשאר גושים, והם אלה שנותנים את הפריכות, מלבד שאר המרכיבים. לפרוס ירקות, דגים או פירות ים- ככל העולה על רוחכם, לחמם שמן לטיגון עמוק (בערך 170 מעלות), לטבול קלות האת המוצר הרצוי, לטגן עד הזהבה קלה, ממש בלונד, ולהגיש בליווי רוטב חמצמץ המורכב מג´נג´ר, סויה, חומץ אורז, שום, צ´ילי וכוסברה קצוצה- מעורבים יחד. הערות: מומלץ להכין להגיש מיד. יש בזה מן הכיף- ניתן להכין את כל החומרים מראש-ורק לטגן כשכולם מגיעים. ובכלל אפשר להפוך את זה להפנינג- לטגן בצוותא... מקור המתכון: אורן גירון ונניח כאן גם את פלטת המנות הראשונות הפשוטות כמו הסרדינים, הטונה המעושנת וביצי הדגים

ארוחת השבת שלי, דיווח מלא , ומשביע:

נהננו מאוד אך הסקנו גם מסקנות. אישית אני לא משקיעה יותר 95 ש"ח בלובסטרים. מקילו אחד של הדבר הזה נשארנו עם 150 גר' בשר בלבד. כשבלק טייגר או קלמארי, אישית טעימים לי יותר...ובעלי פוטנציאל רב יותר. אז הלובסטר, שבושל במים ....כמה דקות ואז, פתחתי אותו ורוקניתי את בשרו על צלחת.... בזקתי מלח, שום כתוש, כוברה ולימון ומעל צנוברים קלויים.

מנות קטנות וסלטים

ממרח זיתי קלמטה. זה היה הדבר בכריתים. קניתי קלמטה, כ 400 גר' גילענתי, והוספתי שן שום ומעט בצל זה כל כך טעים על לחם.....שבא ממש לבכות. הכנתי כמובן פוקאצ'ה, רק לא הספקתי לצלם אותה.....התחרעו עליה..... ליד הממרח שמתי צלחת עם לבבות דקל, ורוטב אלף האיים...

איזו ארוחה מפוארת זושי!

ואיזו השקעה! אהבתי הכל! ומה אמרו הסועדים? ומה אכלו הילדים??? הם אוכלים פירות ים?

הקלאמרי בטאמפורה

משהו שם לא הצליח לי בטיגון.....אני ושמן ממש לא ביחים משמעותיים. בכל אופן יצא טעים ....ובקושי נשאר משהו... טמפורה של אורן גירון: מתכון: טמפורה רכיבים: 2 ביצים 2.5 כוסות מי קרח (חשוב מאוד) 2 כוסות קמח 1/4 1 כוסות קורנפלור שמן לטיגון עמוק אופן הכנה: בקערה, לערבב את הביצים עם מי הקרח. לנפות את הקמחים ולהוסיף לנוזלים. לערבב, רצוי עם צ´ופ סטיקס- ככה זה במקור, או עם כף עץ. חשוב לא לערבב מדי. בעיסה צריכים להשאר גושים, והם אלה שנותנים את הפריכות, מלבד שאר המרכיבים. לפרוס ירקות, דגים או פירות ים- ככל העולה על רוחכם, לחמם שמן לטיגון עמוק (בערך 170 מעלות), לטבול קלות האת המוצר הרצוי, לטגן עד הזהבה קלה, ממש בלונד, ולהגיש בליווי רוטב חמצמץ המורכב מג´נג´ר, סויה, חומץ אורז, שום, צ´ילי וכוסברה קצוצה- מעורבים יחד. הערות: מומלץ להכין להגיש מיד. יש בזה מן הכיף- ניתן להכין את כל החומרים מראש-ורק לטגן כשכולם מגיעים. ובכלל אפשר להפוך את זה להפנינג- לטגן בצוותא... מקור המתכון: אורן גירון ונניח כאן גם את פלטת המנות הראשונות הפשוטות כמו הסרדינים, הטונה המעושנת וביצי הדגים

נורא יפה ובטח גם טעים להפליא בראבה!

איזו ארוחה מפוארת זושי!

ואיזו השקעה! אהבתי הכל! ומה אמרו הסועדים? ומה אכלו הילדים??? הם אוכלים פירות ים?

הם אוהבים פירות ים? חס וכרפס.....

הזוועטוט בן ה 6 ישב לשולחן והתבונן בים המאכלים ממלמל במבוכה.....מה יש לאכול אמא? אין פה בכלל מה לאכול!!! ראית איזו חוצפה?

זושי! איזה יבולי ים, חבל"ז!

טוב, מזל שהוא אמר רק "מה יש לאכול?", ולא אמר לך: "למה?! למה בישלת לי את חיית המחמד שלי...?! אמאאאאאאאאאא-!" הבן שלי בטח היה לוקח מה-זה קשה את מה שעשית לכל היצורים החביבים (?!) האלה. שיהיה לבריאות וכל הכבוד לך! ים-מפרשים-סירה, ים-מפרשים-סירה, כך נפליג קדימה, קדימה למרחב ים, גל עולה וגל יו-ר-הד, ים-מפרשים-סירה, גל עולה וגל יו-ר-הד, ים-מפרשים-סירה... סתם, נסחפתי באצוציאציה עם שירי תנועות הנוער, תסלחו לי. £אייקון פירות ים£

לשלוח לך את הרביעיה שלי?

ארוחת השבת שלי, דיווח מלא , ומשביע:

נהננו מאוד אך הסקנו גם מסקנות. אישית אני לא משקיעה יותר 95 ש"ח בלובסטרים. מקילו אחד של הדבר הזה נשארנו עם 150 גר' בשר בלבד. כשבלק טייגר או קלמארי, אישית טעימים לי יותר...ובעלי פוטנציאל רב יותר. אז הלובסטר, שבושל במים ....כמה דקות ואז, פתחתי אותו ורוקניתי את בשרו על צלחת.... בזקתי מלח, שום כתוש, כוברה ולימון ומעל צנוברים קלויים.

ווואא איזה ארוחה למה לא קראת לנו לבוא

לובסטר ?? איזה גועל !!!! וגם לא כשר !

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר