אם אין לחם....יש תמונות

קנטטה לפלאפל וטוקאטה לפטריות. פיתות במילוי פלאפל ולחמניות שאור נסורת במילוי פטריות פיקנטי.
h-23424.JPG
h-23425.JPG

הפיתות במילוי פלאפל נשמע טוב, אפשר לקבל עוד פרטים?

לחמניות שאור נסורת במילוי פטריות פיקנטי

בצק לחם גרגר מוכן לאפיה. מילוי פטריות פיקנטי (סלט טעים בפני עצמו) 5-6 פטריות שמפיניון בינוניות-גדולות 2 בצל ירוק (כולל החלק הלבן) פרוס דק 1 שן שום גדולה פרוסה דקיק מעט פטרוזיליה קצוצה גס קוביות קטנות (5x5x5 מ"מ) גבינת מוצרלה - בערך 30 קוביות מעט טימין 2 כפות רוטב סויה 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפות שמן זית פלפל שחור גרוס גס מלח גס מורידים את הרגליים של הפטריות וקוצצים לחתיכות גדולות. חותכים את הכיפה של הפטריות ל-6-8 חלקים. מערבבים יחד עם יתר החומרים ומשהים כחצי שעה לספיגת טעמים.

מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים

משטחים כל כדור ויוצרים מעין כיס במרכזו.

שמים מסלט הפטריות במרכז הכדור המשוטח

וסוגרים את הבצק סביבו.

מהדקים הקצוות לכדור מושלם ומניחים על ניר אפיה עם התפר כלפי מטה

מניחים להתפחה. לפני האפיה חורצים בעזרת סכין חדה צלב קטן בראש כל לחמניה. אופים 35-40 דקות בחום 200 מעלות.

אם אין לחם....יש תמונות

קנטטה לפלאפל וטוקאטה לפטריות. פיתות במילוי פלאפל ולחמניות שאור נסורת במילוי פטריות פיקנטי.

פיתות במילוי פלאפל

לתערובת הפלאפל: חומוס מושרה 12 שעות במים קרים פטרוזליה + כוסברה (אחד מהם או תערובת של שניהם) שיני שום קלופות כורכום, כמון פלפל שחור, מלח אבקת אפיה במטחנת בשר טוחנים חומוס, ירק ושום. מוסיפים תבלינים ולשים היטב בידיים לתערובת אחידה. אם התערובת מרגישה יבש מידי מוסיפים מס' כפות מים קרים. לבסוף מוסיפים אבקת אפיה (בערך כפית עבור 2 כוסות חומוס מושרה) ולשים היטב. מכסים הקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה. בצק פיתות: 4 כוסות קמח לבן 1/2 כף מלח 1 כף סוכר לבן 1 כף שמרים יבשים 1.5 כוסות מים פושרים 2 כפות שמן זית מערבבים כל היבשים. מוסיפים המים והשמן ומערבבים לבצק. לשים 5 דקות לבצק אחיד רך ולא דביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.

מאגרפים את הבצק ולשים כשתי דקות

יוצרים כדורים. משטחים כל כדור לצורה אליפטית. בעזרת הידיים יוצרים קציצה מוארכת ומהודקת מתערובת הפלאפל (בכמות של 2 כפות תערובת פלאפל לקציצה) ומניחים במרכז הבצק המשוטח.

סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב לצורת כיסן

מניחים על ניר אפיה מקומח שעל תבנית אפיה שטוחה

מניחים להתפחה כ-15 דקות. בעזרת מסננת מפזרים קמח לבן באופן אחיד מעל הפיתות בתבנית. בעזרת סכין חדה יוצרים חתך אורכי בחלק העליון של הכיסן ומגיעים עם הסכין עד המילוי. משאירים לתפיחה עוד 10 דקות. מזלפים מעט שמן זית לתוך החתך.

אופים 35-40 דקות ב-180 מעלות צלזיוס

מאגרפים את הבצק ולשים כשתי דקות

יוצרים כדורים. משטחים כל כדור לצורה אליפטית. בעזרת הידיים יוצרים קציצה מוארכת ומהודקת מתערובת הפלאפל (בכמות של 2 כפות תערובת פלאפל לקציצה) ומניחים במרכז הבצק המשוטח.

Y שתהיה בריא. איזה תמונות קשות לצפיה. משהו משהו. לכמה חילקת את הבצק לפיתות הפלאפל. והאם קמח לבן הכוונה לקמח רגיל ?

1. לא זוכר (אולי אפשר לספור על התבנית בתמונה...). 2. כן.

מהדקים הקצוות לכדור מושלם ומניחים על ניר אפיה עם התפר כלפי מטה

מניחים להתפחה. לפני האפיה חורצים בעזרת סכין חדה צלב קטן בראש כל לחמניה. אופים 35-40 דקות בחום 200 מעלות.

טוב. אז מתי אוכלים?

גמני תהיתי לי....

איזה יופי של רעיון גרגר! ואיזה בצוע מדהים! והתמונות כאילו יצאו מהנישונאל ג'יאוגרפיק של האוכל! וחוץ מזה, תגיד גרגר, המלית של הפלאפל לא היתה קצת קשה ללא ריכוך בטיגון??? לא שזה היה עוצר בעדי לבצע בפיתה את זממי... תמשיך להביא יצירות מופת שכאלו גרגר, אני רואה שלא משגיחים עליך רגע ומיד אתה יוצר לנו דברים חדשים ונפלאים! מחכים ליצירות הבאות!
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר