חצילים מרים

חצילים מרים

אני כל כך אוהבת חצילים שיכולה לאכול אותם בכל צורה. והנה הלכתי לי לשוק באשדוד לפני שבוע וראיתי חצלים יפייפיים כאלו, קלים (כלומר אין הרבה גרעינים) וגם חתוכים באמצע שיראו כמה הם לבנים. קניתי לעצמי 10 חצילים. המון אני יודעת. אבל טעים לי. שרפתי אותם במיטב המסורת על אש חיה כמו תמיד. הנחתי עלמסננת פלסטי שיתקררו. קילפתי שטפתי ושוב מסננת פלסטיק. קצצתי במקל העץ המיוחד שירשתי מסבתא שלי לצורך כך. ולאחר כל הדפיקות והמעיכות והערבוב עם השמן והמלח והבצל, טעמתי. מר. פשוט מר. נו בטו. ברור ששיפצרתי את זה עם רבע כוס חלב וכף יוגורט ועוד חצילים מוכנים. אבל זה כבר לא היה זה. השאלה הגדולה היא: למה? ממה צריך להמנע כדי שזה לא יקרה שוב?

1. אבא שלי ז"ל היה טועם אחד אחד לפני שהיה מכניס לסטל. 2. חצילי "יריחו" בדרך כלל אינם מרים (אלה עם השחלות והצורה המוזרה להבדיל מהמוארכים).

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אריאלה
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר