יש לי רק כמה שאלות קטנות, באמת קטנות ממש, להצעתך המבריקה.
החמאס לחש לך באוזן שהוא מוכן להיפרד מהזיית פלשתין השלמה?
כי אם כן יש כאן מבזק מדהים, אתה היחיד שיודע על כך.
שנית - מי זה "נבודד", "נסייע"?
שלישית - ההנהגה הישאלית האחראית שצריכה לפעול כעצתך מול אוייבינו פועלת לבד? בחלל ריק?
אני בטוחה שיש לך פתרונות נפלאים לקושיות זניחות אלה, שכן מבלי משים המשיח הגיע והוא התגלגל בך, ה"מבריק" באדם.
חמאס אינו יכול לצאת כנגד העולם הערבי. היוזמה הערבית שהסכימו עליה כל מנהיגי מדינות ערב ,היחידה שהתנגדה היא איראן, היא יוזמה מבורכת ולוקחת את כל האספקטים בחשבון.
לטעמי צדיק צודק, היתה כאן החמצה, וחשוב לחזור ליוזמה מבורכת זו. (הוא לא ממציא כלום)
חשוב לקרוא את היוזמה הזו שמעטים מכירים.
חמאס בראשות הנייה היה שותף לדיונים, מכאן ברור שיש הבנה גם שם שאין פתרון אחר. גם חמאס אינו חי בבועה, יש שם אנשים חושבים, שלא נמעיט ביכולותיהם.
כיום לאחר זמן......ברור שהיתה כאן החמצה. הלואי שנוכל לחזור לשם.
ההתעקשות שלא לתמוך במדינה פלשתינית אינה רלוונטית. שהרי ברור שכך יהיה. מוטב בהסכמה והבנה, לא לטמון ראשנו בחול.
שהרי ככל שיעבור זמן ונתעקש, נשחק לידי הקיצוניים, שכבר מצביעים על אבו מאזן כלוזר, בגלל טיפשות אצלנו, חובה לחזקו, שהרי הוא המנהיג הנאור ביותר שם.
כעת משנחלש אבו מאזן, מנוטרל חלקית, יתעוררו בגדה הקיצוניים שהוא מנטרל , וכל אידיוט יאמר ....הנה, הוא לא רלוונטי. לקיצוניים בימין יהיה במה להאחז לאחר שהביאו עלינו עוד אסון בהחלשת איש שהינו ההזדמנות הטובה ביותר להסדר.
בינתיים האבסורד עצום, מדברים עם מחבלים, קיצוניים, מיליטנטיים, אסוניים.....ועם אבו מאזן לא. אם יש טמטום, זה בדיוק פרצופו.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%96%D7%9E%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D_%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA
עודד, כמו שאבי ז"ל נהג לומר: הטון עושה את המוסיקה.
מספיק לטמון ראש בחול.
אתה מגבה את דבריו של הצדיק הלא צודק ובעצם הולך לכיוון שבו אנחנו אמורים להיות הילד הגדול בגן ולהבליג ולעשות ומה לא, כששאר הילדים בארגז החול בכלל במקום אחר.
איפה ההתעקשות לא לתמוך במדינה פלשתינית?
אני חייבת בעל כורחי, בגלל דבריך, למצוא עצמי תומכת בביבי שהצהרת הכוונות שלו על שתי מדינות לשני עמים (נאום בר אילן המפורסם) סוייגה בדרישה מהחמאס להכיר במדינת ישראל.
בזמנו ביטלתי את הדרישה הזו, כאילו מה, אנחנו מדינה חזקה ועובדה קיימת צריכים את ההכרה הזו? בואו נתקדם ונתעלם מזה.
יודע משהו? צדק. ומה שקורה בדרום ומתרחב למרכז מעיד על כך.
לא קורה כלום מעמידה על עקרונות כאלה ואחרים וסירוב להתפשר.
לא צריך להיות כל הזמן בעמדת ההלקאה העצמית וחיפוש איפה טעינו.
גם עכשיו מסרב החמאס בתוקף לכל הצעה שמגיעה ממדינות ערב כאלו ואחרות כדי לסיים את ירי הטילים ולהגיע להפסקת אש מגובה בהסדר שיאפשר שלווה ושקט.
אז הוא (הצ') אולי לא המציא שום דבר אבל הוא תלוש באותה המידה ששמעון פרס שאני מאד אוהבת ומכבדת היה כשהוא ראה בחזונו אוטוטו מזרח תיכון חדש, ואפילו הוא מדבר קצת אחרת היום, כי מה לעשות וצריך להתמודד עם המציאות ולא עם חלומות באספמיא.
האיש שאתה אומר שהוא ההזדמנות הטובה ביותר להסדר לא ממש נותן את הטון בקרב אלה שממשיכים לירות ולא מוכנים לשום הסדר.
אז בוא נתחבר למציאות העכשווית ולא לכל מיני פתרונות שעיקרם האשמות ולא שום דבר פרקטי.