עוד מילה על החוק המטופש הידוע בשמו "חוק החרם"........
נאמר ע"י מי מהכותבים משפט שנוגע לריור על מפורסמים שאומרים דברים כאלה ואחרים.
ובכן, במסגרת הריור מצאתי לנכון להביא מקצת מדבריו של הפרופ' גידי ספיר מאוניברסיטת בר אילן, מרצה למשפט חוקתי בפקולטה למשפטים, איש ההתנחלות אלון שבות שבגוש עציון.
וכך הוא אומר על החרם:
"חוק החרם הוא חוק מיותר, לא נכון, לא נבון ונותן רוח גבית לשמאל הקיצוני".
הוא מבחין בין אלה שקוראים להחרים את מדינת ישראל כמדינה ורואה באלה "ביטוי פוסט מודרני להשקפת עולם גזענית ואנטישמית" וכלפיהם הוא תומך בסנקציות שכן "מי שקורא לחרם על המדינה לא יכול לצפות מהמדינה להטבות".
מאידך, ביחס לקוראים לחרם על ההתנחלויות הוא סבור שאין לנקוט נגדם באמצעים כלשהם הגם שהם מותחים עד לקצה את חופש הביטוי כיון ש"ההתנחלויות לא נפלו מהשמיים אלא נבנו על פני עשורים בידי ממשלות שונות שקיבלו את אמון העם. קריאה לחרם על התנחלויות פירושה בעיני לכפות באופן לא דמוקרטי את פירוק ההתנחלויות וחיסולן".
אבל הצימוק שבעוגה המשובחת הזו בעיני היא התייחסותו לחוק עצמו:
"העניין הוא שאני חושב שהגשת תביעות אזרחיות נגד הקוראים לחרם תיפגע בחופש הביטוי כמכשיר בתוך המערכת הדמוקרטית".
מצאתי לנכון להביא מדבריהם של אנשים שונים שמשתייכים על פי החלוקה העממית לימין ולשמאל כדי לנסות להראות שיש דברים שאמורים להיבחן מהותית ולא רגשית.
יש נטייה לסייג ולתייג בצורה דיכוטומית וללא מחשבה מי שדבריו סוטים מאיזשהו קו, ובעיני זה נסיון לסתימת פיות עממית, שמכשירה קבלת חוקים כאלה ואחרים והופכת את המדינה למשהו אחר מזה שאני בטוחה שכולנו התכוונו אליו.
ליברמן מאיים בפעולות תגובה שישבשו קבלת החלטות עקב הכרזתו של ביבי אמש כי לא יתמוך בהקמת ועדות חקירה לארגוני שמאל.
מתחילה הכשרה של עליהום ציבורי ביחד עם פעולת נגד מעשית בכנסת כדי לשנות את ההחלטה הזו שלו ואני די בטוחה שהיא אכן תשתנה.
בלי קשר אם זה נכון או לא, יש להתבונן על התהליך.
והתהליך הוא רע.
ואופן קבלת ההחלטות אינו נכון ואינו תקין.
וזה לא שייך לימין או שמאל אלא לאופן בו אנו רוצים שתיראה המדינה שלנו.