ומה אתה יכול להגיד על הנפת דגלי פלשתין בבירת ישראל, זה בסדר?
זה מה שראיתי בסרט. תסלח לי שם היה מדובר בפרובוקציות הדדיות- ערבים התחילו עם דגלי פלשתין וקיבלו כתגובה "מוחמד מת". זה הצד השני של אותו מטבע.
להזכירך בטהרן ובשירז ואפילו באיסטנבול וטשקנט איפה שזה פחות מסוכן בכל זאת אף אחד מיהודי העיר ברחובות לא מניף דגלי ישראל על דעת עצמו, כי אם יניף- לך תדע איך אנשים ברחוב יגיבו. ואם מישהו יגיב במכות, אני אצטרך להגיד שאותו יהודי בעצמו אשם- כי איבד את חוש ההשרדות. אבל מה שלא יקרה- אין לך שום סיכוי לפגוש דגל ישראל במרבית מדינות העולם, נו רק אולי על שגרירות ישראל, או בקשר לפוליטיקה מיידית, כאות כבוד למדינה שלנו.
כל מה שקרה כאן- יהודים פעם אחת עשו לערבים מה שערבים נוהגים לעשות ליהודים במקומות רבים בארץ כשמרגישים את הכוח. הפעם יהודים הרגישו את הכוח, איך לא, הרי שוטרים וחיילים חמושים ליוו אותם.
המצעד עם דגלי כחול לבן בעיני היה הכרחי במזרח ירושלים, אבל פרובוקציות היו מטומטמות, כולנו יודעים שמוחמד... מת, זה לא יכול להיות אחרת, כנראה גם מוסלמים רבים יודעים. במקום הצועדים היתי מסתפק בקריאה אחת- "המקומות הללו לעולם לא יהיו תחת שום ריבונות- זולת ריבונות ישראל". אם תרצו- זה היה מפצץ את הערבים חזק פי כמה מאשר פרסום סיפור על המוחמד שבעצם כולם יודעים מה מצבו בין חיים ומתים.
אז מבחינתי אף אחד לא קלגס, או שכל בני אדם שבעולם קלגסים. כי מה שראיתי אז זה כה טבעי בהתנהגות כלפי האויב, כשאתה הצד החזק. תאמין לי, אילו מאה מאותם מפגינים היו מופיעים כפי שהם עם דגלי כחול לבן אבל ללא נשק וללא ליווי משטרתי- ספק גדול האם מישהו מהם היה יוצא מזה בריא ושלם. זה בעצם הסיפור.