ברוך גולדשטין אשם, ישירות, לרצח של 150 ישראלים חפים מכל חטא.
ולגולדשטיין יש גם חלק לא מבוטל באשמה של רצח 1.500 עד 2.000 ישראלים חפים בגלל החבלה באוסלו.
ההתנחלויות של מועצת פשע, יגאל עמיר, תוואי הסיפוח של גדר הביטחון, ולא בשורה האחרונה הרצח שבוצע ע"י ברוך גולדשטיין הביאו לאלפי קורבנות שווא, מבלי לפתור כל בעיה, ובלי לקרב אותנו לכל פתרון.
פרט לימין הקיצוני ביותר, היום כבר כולם מודים בכך.
כנראה אתה מאמין יותר מדי לתעמולה של האויב הערבי.
נכון המניע לטרור היא שפיכות דמים באופן כללי, ולירי במערת המכפלה אכן היתה איזה מין יכולת להשפיע על כך, אבל מותם של שלושים ערבים במערת המכפלה גרם לפיגועים לא יותר מאשר חיסול עשרות מחבלים על ידי צה"ל. הפיגוע של דוקטור גולדשטיין בערביי חברון בא לא סתם כך, הוא פשוט באותם שנים לא ראה מצד ערבים משהו מעבר לשנאה תהומית, השנאה הזאת היתה מקיר לקיר- מהכי מתון וחילוני בין נציגי פת"ח ועד הכי קיצוני ופנאטי בין מחבלי חמס, פשוט הוא לא ראה לא פת"ח ולא חמס, הוא ראה רק בקבוקי תבערה, אבנים, כדורים ומטענים, ובצד השני ערבים גם ראו רק דם ומוות. האם זה כל כך היה משנה להם מי נהרג, מתי ואיך? או על ידי צה"ל, או על ידי מתנחל מתגונן, או על ידי ברוך גולדשטיין בכוונה תחילה? אני כמעט בטוח שזה כלל לא היה מעניין אותם. אני בטוח שהחברה הערבית עדיין לא בשלה דיה כדי להכיר בכך שלוחמים שהיא מצמיחה הם בעיניהם סיבה לגאוה לאומית וחיסולם היא מכה מאוד כואבת, אולי אפילו יותר מאשר טבח הערבים חפים מפשע. אנחנו גם לא הלכנו רחוק מהם, ובעיני חלק ממנו מצב כשנהרגים שלושים חיילים יותר גרוע מאשר מותם של שלושים אזרחים סתם.
לכן אירוע במערת המכפלה הוא אמנם היה אירוע טרוומטי עבור הערבים, במיוחד בגלל הפן הדתי שבו, אבל לא הוא לבדו גרם לפיגועים, ערבים הם אלופים בהצדקת הטרור שלהם. פת"ח תמיד הכריז לפני המצלמות של עיתונאים זרים שהוא נמנע מלפגוע בישראלים חפים מפשע וכל הפעולות שלו מכוונות כנגד חיילים ומתנחלים, מה זה אומר? שמתנחלים הם חלק מאותו כיבוש, המוחות המתוחכמים בפת"ח מצאו הגדרה שתראה יפה בעיני החוק הבינלאומי, אצל חמס אין הגדרות כה ברורות, אם כי באותם שנים 1993-1996, כל פיגוע בתוך הקו הירוק היה זקוק בתירוץ והצדקה, והנה התירוץ- טבח במערת המכפלה. וכעבור שנתיים ב 1996 יצאה אל הפועל סידרה של פיגועים הקרובים ל 25 בפברואר (פיגוע אחד ממש בו ביום) וחמס טען שזו היא נקמה על מעשי ברוך גולדשטיין, נשאלת השאלה האם חמס במהלך אותם שנתיים לא איבד הרבה יותר לוחמים מאשר אותם שלושים קורבנות של ברוך גולדשטיין? בטוח איבד, מי שהוא חוסל, מישהו נפצע ומישהו נמצא בכלא, וכל אחד מהם סיבה מוצדקרת לפעולה מלחמתית, אז למה הוא מדבר כך? נכון גם בגלל פיגוע במערת המכפלה וגם בגלל שהוא נראה כנוקם דם ערבי טהור בעיני ערבים ביהודה ושומרון, וגם מעביר מסר לישראלים והמטרה היא לזרוע קרע בין יהודים הסופגים בתוך הקו הירוק לבין מתנחלים וגם להצדיק באיזה שהוא מקום חריגה מעבר לקו הירוק. לאירגון הזה לא היתה שום בעיה לפגוע בכל יהודי החל מכהניסט הכי מטורף וכלה באיש שלום הכי מושבע, אבל המראה החיצוני בעיני אמצעי התקשורת גם לא היה מזיק. האירגון היה זקוק לפיגועים בערך באותו זמן והוציא אותם אל הפועל תחת הכותרת הזאת.
אם תשמע לערבים הם תמיד מוצאים פיגועים כנקמה על משהו, תמיד יש להם את מה לנקום, יהיה זה אפילו מותו של חמור תופת בצומת נצרים לפני שלוש שנים, שהתפוצץ ברצונם, אבל אנחנו אשמים בכך שהיתה להם סיבה לפוצץ אותו יחד עם מטען (הגזמתי כמובן בכוונה). האם כדי לקחת כל כותרת הזאת ברצינות? אני לא חושב, אותי אישית כלל לא מעניין מי זורק על המכוניות שלנו אבנים, איש פת"ח שרואה בנו משרתי אימפריאליזם ציוני וכיבוש, או איש חמס שרואה בנו סתם יהודים בזוים ושנואים או ילד ערבי סתם שלא מבין לא בפת"ח ולא בחמס, אלא סתם שונא אותנו, או אפילו עושה את זה בגלל השיעמום. לא משנה גם למה אני או חברי, או קרובי משפחה שלי יכולים למות.
מה שאני יודע טרור זה מעשה מיועד להשגת מטרות מסוימות, השלטת פחד והעברת מסרים, מחבלים תמיד מציגים את עצמם כצודקים, גם כשחוטפים מישהו בעירק, או צ'צ'ניה ודורשים לשלם תמורתו מיליונים הם גורמים לקרובי המשפחה של החטוף להרגיש רגשות אשמה, "רק בגלל שאתם לא טרחתם להעביר לנו כסף הוא ימות". לא בגלל שהוא נפל בידיים של רוצחים, אלא משום שאין לקורבן האומלל הזה מספיק כסף ובסופו של דבר מורידים לו ראש בלי שום קשר לכך האם קיבלו את הכסף, או לא.
אותו דבר דיבורים של נסראללה במלחמת לבנון השניה ועבודות פרסום שביצעו מחבלים מעזה על בשרם של תושבי שדרות- ירי קסאמים לקראת שש וחצי בערב כדי להכנס למהדורת החדשות הקרובה.
ומה לעשות, הם משיגים את המטרה, יש יהודים שקונים את המסר ואחר כך מתחילים לדבר בדיוק כמוהם ולהפיץ את המסר שלהם. ועם זה אין כל כך מה לעשות, חוץ אולי מלאסור לפרסם כל ההבל שלהם וצידוקים ותירוצים לעוד מנה של רצח. אני משום מה לא מתלהב ממראה הפועל הערבי בירושלים הכבושה שמשתמש בטרקטור של הכובש הציוני כדי להכות בו. הוא לא גורם לי במעשיו לא לרגשות אשמה ולא להזדהות והבנה- הוא רוצח וחובה לעצור אותו ואם לא מצליחים לעצור בשום אמצעי אחר, אז יורים ומחסלים בלי משפט.
הכותרת אולי יפה וממלא אלפי ערבים בגאוה, ואולי הרחק מכאן סוציאליסטים יציגו אותו כדוגמא ומופת לפועל הערבי הלוחם נגד היהודים הבורגנים ואכזרים, אבל למה לי להצדיק אותו? ולשים לב על כל הכותרות והמסר שהוא מנסה להעביר בכך?