נמאס ממכם והיללות שלכם . הורי ובני דורם באול כאן כשלא היתה מדינה ולא היה כלום וחיו
באוהלים ותחת סכנות של פרעות ומחלות וביצות ולא התלוננו ורק שמחו שיש להם הזדמנות לבנות מדינה. אתם עליה קוטרית , כפויית טובה ואינני מאמין שאתם בכלל ציונים ויהודים. שם בחושות באתיופיה היה יותר טוב ? שם כשגוועתם ברעב היה יותר טוב? אם כן אז תחזרו לשם !! נמאסתם , בטלנים יללנים !
אולי נמאס לך, אבל אתה לא ממש צודק במקרה.
נכון חלוצים שבנו את המדינה סבלו המון קשיים, אבל לא מעטים לא עמדו במשימה וירדו מן הארץ. התלוננו ובכו לא מעט, אך המשיכו לעבוד. היו כאלה שהיו מרוצים וכאלה שהיו מרוצים פחות, וכאלה שבכלל התיאשו. היום בין עולים עם עליות אחרונות פגשתי נכדים של אנשים כאלה.
אז בוא נגיד כך, לפני שאנחנו מאשימים מישהו בבטלנות, בוא ונראה במה הוא עוסק? אני אומר לך ברצינות למשל יחידות מסוימות בצה"ל במיוחד מג"ב בנוי בצורה הכי מוזרה, יש בוא אחוז חשוד מאוד של כל מיני קבוצות מיעוטים בחברה ישראלית- רוסים, אתיופים, דרוזים, ואפילו בדוים, יש כמה ישראלים וותיקים, או צברים, בעיקר ממוצא לא הכי אשכנזי, האם זה קורה בכוונה? או מה? אני לא יודע, אבל אתיופי שהיה במג"ב, או בגולני, לא משנה מה חוות הדעת של מפקדיו בחיים לא היתי מכנה בטלן.
תראה מה הם מקומות עבודה שבהם מועסקים אתיופים? רוב מכריע עובדים בעבודות של שכר מינימום, או קרוב לזה, אם כי יש צעירים אתיופיים לומדים באוניברסיטאות, וביניהם יש מומחים ממש שוים לעתיד לבוא בכל מיני תחומים. מה לעשות בכפרי אתיופיה לא היו אוניברסיטאות, ולכן אין מה לצפות שיעלו משם אקדמאים, ומומחים, ברוב המקרים, הם לא משהו מבחינה אקדמית, אבל זה לא אומר שילדיהם ונכדיהם לא ראוים לזה.
אני למשל ממש מאושר שלא נולדתי אתיופי בחברה לבנה, ישראלית למשל, כי מה לעשות אבל אנחנו גזענים, וגזענות בכל פינה כלפיך זה יותר קשה ממלריה וכולרה ביחד, גזענות מדי פעם הורגת, הורגת לאט את הציונות. ואני אומר לך ברצינות אילו לא היתי מצליח למצוא עבודה בטיעון גזעני, ולא נמצאו אנשים טובים שנתקלתי בהם והם נתנו לי סיכוי- אני אומר לך ברצינות, סבירות שהיתי מרגיש ממורמר מאוד גבוהה. נו אז מה שאני רוסי, או היא אתיופית? תנו סיכוי, ואם אעמוד במשימה אז כן, אם לא אז לא.
בכל אופן אני נגד לעשות הכללות יש בטלנים אשכנזים, ויש בטלנים רוסים ואתיופים, אבל יש גם אנשים שעובדים קשה, אז אל תבוא אליהם בטענות. אני בעד לתת סיכוי לכל אדם, ולא לבוא אליו בטענות. ובעיני בן אדם שרוצה לעזוב לאתיופיה לא יותר פושע מאשר אדם שרוצה לעזוב לקנדה, או לארצות הברית.