מי חשב פעם לשנות את השם הפרטי שלו ?
נכון שקוראים לי הדס אבל משום מה אני לא מתחברת לשם שלי קרו לי דברים מסויימים שהביאו אותי למסקנה שאני צריכה לשנות את שמי וכך באמת עשיתי שיניתי את שמי לפני כשנה וחצי והיום כבר לא קוראים לי בשם הזה השם שלי שונה לשם גל ואליו אני יותר מתחברת מהרבה בחינות וטוב לי ככה
האם גם לכם קרה דבר כזה אשמח לקבל מכם תגובות על כך שתפו אותי
קצת על השם
בעיקרון מבחינת היהדות לשם יש משמעות ואומרים שזה שורש של הנשמה כלומר לכל אות בשמך יש משמעות וזה מעיד על מהות נשמתך.. כמובן שזה לא רק שם , גם לתאריך לידה יש משמעות והשעה שנולדת יש משמעות.
בנוסף לכך אל תשכחי כמובן שאת אחראית לחייך ולגורלך!!,יש לך בחירה איך להתנהג בכל מצב בחיים אבל לא לכל מצב יש לך בחירה!כלומר להורים ולמקום שנולדת, לזה שפתאום פגשת את האקס שלך/מכר וכו'.אין אפשרות בחירה אבל יש לך תמיד בחירה איך להתנהג במצב נתון!
האם התיעצת עם רב?
נהוג לשקול החלפת שם במצבים הבאים:
שהאדם ממש לא מרגיש בנוח עם שמו מגיל צעיר..
כשאבא החליט על השם והאמא לא רצתה (כמוני חחח..)
(כי אומרים שהאמא מקבלת את השם מלמעלה כלומר,לה יש את ההשפעה מהו השם שנכון עבור התינוק וחיבים להקשיב רק לה בענין הזה..)
כשאדם נתון בסכנת חיים ומוסיפים לו שם שני..בתקוה שזה ישפר את מזלו..
או אם את קרויה על מישהו שמת צעיר ביסורים (אם כיעל זה מחלוקת)
זה מאוד חשוב להתיעץ לפני וזה נראה שאת מרגישה נוח עם זה..
אני מכירה מישהו ששינה את שמו והוא פשוט מתנהג אחרת,נהיה מניאק כזה..
בקשר להחלפת שם..
אני די מזדדה איתך כי השם האמיתי שלי זה ענבל (עדן זה רק שם חיבה ושם שתמיד רציתי אותו..)והרבה זמן לא אהבתי את זה וכל הזמן התלבטתי אבל.. פשוט התעצלתי ללכת לרב..
גם כי לא היתי שלמה עד הסוף עם החלפת השם כי די אהבתי את השם הבעיה שהרגשתי שזה שם שממש לא מתאים לי!
תחשבי 22 שנה! ורק עכשיו אני מרגישה יותר טוב עם השם שלי..
כמו שכתבתי ההורים שלי רבו על השם שלי.. ובסוף כשהם עמדו בתור למשרד הפנים אמא שלי נכנעה וכתבו לי ענבל בת.ז.
עד היום היא מזכירה לי את זה ומתבאסת חחח..
בקיצור לדעתי,: תזרמי עם השם, אם סבבה לך איתו ואם לא כדאי לך להתיעץ עם רב שמבין בשמות (ותבדקי טוב כי היום לא כל רב מבין וצדיק!)