תשובה
תוחלת החיים של וויסקי היא נצחית, משמע הוא לעולם לא "יתקלקל" (בניגוד ליין ומספר ליקרים) וזאת משום שרמת האלכוהול שבו מונעת מכל חיידק או בקטריה "לפגוע" בו. אפשרות היא שאיכותו של הוויסקי תדעך בהתאם לאורך הזמן בו הוא שוכב (דהיינו טעם מתכתי כתוצאה מפעפוע של הפקק המתכתי ורמת אלכוהול נמוכה יותר כתוצאה מאידוי) עידן
אבסולוט פפר ממש ממש טעימה - ממש מרגישים פלפל
לדעתי היא מצויינת לבלאדי מרי למי שאוהב. לנמירוף יש שני סוגים - וודקה עם פלפל וודקה עם פלפל ודבש, הם בכלל לא רעות יחסית לוודקות מתובלות. אני יודע שיש גם לשטורמבס וודקה עם פלפל - הפלפל בתוך הבקבוק.
בנדיקטין מיוצר ע"ב כוהל המזוקק מסלק
וסלק כיום נחשב לחומר גלם איכותי ביותר, ממנו מייצרים את הבסיס למשקאות יוקרתיים רבים בעולם, שלמיטב ידיעתי אינם מיובאים לארץ. מלבד כמובן, הבנדיקטין המשובח. לדעתי, הוא מכונה "קיסר הליקרים" מכיוון שהמרשם הסודי להכנתו הוא העתיק והקדום ביותר מבין הליקרים, עוד מהמאה ה- 16 (אם כי, כמשקה בפני עצמו, הוא יצא לאוויר העולם אחרי השארטרז שמיוצר במתכונתו המקורית כבר מ 1605). ובכל מקרה... ההערצה שלך למשקה מובנת. אין ספק כלל וכלל שזהו ליקר מעולה. אני באופן אישי לא מוצא לו מתחרים (אולי מלבד השארטרז). פרימיום = יוקרתי. סביב המונח הזה לא קיים שום קונצנזוס כלשהו ואין גוף שמגדיר מהו מוצר פרימיום או מציב סטנדרטים למונח. אגב, העניין תקף בכל עולם השיווק, לגבי כל מוצר ובכ"ז עדייו נהוג להשתמש בו בכדי לערוך השוואות איכות בין מוצרים. על כן, יכול כל יצרן וודקה או משקה אחר (מבחינה חוקית) להגדיר את המוצר שלו "פרימיום". זהו בדיוק ההסבר מדוע וודקות ברמות שונות נקראות כולן ע"י החברות המייצרות אותן כ- "פרמיום": פינלנדיה היא וודקת פרימיום ואולם זה עתה משווקת בארץ גירסת הפרימיום של "נמירוף". האם זה אומר שאיכותה זהה לפינלנדיה? או שהמותג הבסיסי של נמירוף נחות יותר מפינלנדיה? לא בהכרח. לעומתם, קיימת וודקה "רויאלטי" ההולנדית שמוגדרת גם היא "פרימיום" למרות שטעמה חלק פחות מפינלנדיה, סמירנוף ועוד(ע"פ רוב), ומחירה גם הוא בהתאם (כ- 42 ש"ח לליטר). מכאן, ניתן להסיק כי היחס להגדרה הזו הוא סובייקטיבי בלבד ויש לאמוד אותו בהתאם ולהתייחס אליו בעירבון מוגבל בלבד. רון