מוסקה £103£
מהספר "החציל האציל" בהוצאת "מטר"
מוסקנ (עם קצת שינויים שלי)
**************************
רכיבים:
-------
מלח
2 - 3 חצילים בינוניים מקולפים וחתוכים לפרוסות
שמן זית לטיגון
500 גרם בשר כבש או אחר טחון
2 בצלים קצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לטעם
כוס וקצת פירורי לחם (או פירה)
רוטב בשמל
גבינת פרמזן או אחרת מגוררת (לא לשומרי כשרות)
לבשמל (כמות ל- 2 כוסות):
--------------------------
1/4 כוס חמאה (או מרגרינה לשומרי כשרות)
1/4 כוס קמח
2 כוסות חלב (או מרק צח לשומרי כשרות)
מלח ופלפל לטעם
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה
-----------
1. ממליחים את פרוסות החציל ומניחים לייבוש עם מגבות נייר למשך 30 - 60 דקות. מנגבים את החצילים.
2. מטגנים את החצילים בשמן חם עד שישחימו משני הצדדים, מוציאים ומניחים לייבוש על מגבות נייר. שופכים את מרבית השמן.
3. בשארית השמן מטגנים קל את הבצל והבשר עד שישחימו. מוסיפים את הפטרוזיליה, רסק העגבניות והתבלינים; מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים כוס פירורי לחם ומערבבים היטב.
4. מכינים את רוטב הבשמל:- ממיסים את החמאה ובהדרגה מוסיפים את הקמח, בוחשים עד שתתקבל עיסה חלקה ואחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים, לאט, ומבשלים על אש קטנה במשך 10 - 15 דקות, או עד שהרוטב יסמיך.
5. מסדרים את פרוסות החציל בתחתית של תבנית אפיה גדולה, משומנת היטב, מפזרים עליהם את מחצית תערובת הבשר; חוזרים שנית על התהליך.
6. שופכים את הבשמל על החצילים (אפשר להכניס 2 חלמונים לבשמל ולערבב היטב לפני ההוספה לתבנית). מפזרים מעל את פרורי הלחם שנותרו ואת הגבינה המגורדת ומסיימים בהנחה של גושי חמאה קטנים.
7. אופים בתנור בחום בינוני - נמוך (160 מעלות) במשך 30 דקות או עד שתתקבל קלפיה עליונה נוקשה ושחומה.
מגישים חם.
הערה:
------
אפשר להקפיא את המוסקה בהקפאה עמוקה, והיא לא תאבד את איכותה.