אין טעות. אפשר עוגה אחת שלמה, ואז הכי טוב זו התבנית העגולה הבינונית חד פעמית
ואפשר עוגיות אישיות. העוגה ממשיכה לתפוח באפיה. אחלה דובשנית.
באיזו כמות רסק תפוחי עץ מדובר (לפי מידת כוס) ?
לשם ההמחשה, במקום להשתמש ב-200גר' מרגרינה איזו כמות של רסק להוסיף ?
ספיראלה של שמרים עם תפוחי עץ וקרם פאטיסייר (CHIOCCIOLA DI BRIOCHE)
במקור העוגה נקראת "שבלול של בריוש". מתוך לה קוצ'ינה איטליאנה, עם שינויים מועטים שלי. לבצק: 500 ג' קמח רגיל 250 ג' חלב 100 ג' חמאה 15 ג' שמרים רגילים ואפשר גם 1 כף שמרים יבשים 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר קורט מלח למלית: 300 ג' קרם פאטיסייר 50 ג' שקדים מולבנים פרוסים 2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק קליפת לימון מגוררת אבקת סוכר לקרם פאטיסייר: 3 חלמונים 3 כפות קמח 5 כפות סוכר 250 גר' חלב ו כפית תמצית וניל טבעית. הכנה: לפורר את השמרים לתוך הקמח ולעבד את כל חומרי הבצק עד שיווצר כדור בצק נעים. להניח מכוסה להתפחה עד שיכפיל את נפחו. להכין את קרם הפאטיסייר: טורפים בקערה 3 חלמונים, 3 כפות קמח ו-5 כפות סוכר עד שהבלילה חלקה. יוצקים בהדרגה, תוך כדי טריפה 250 גר' חלב ותמצית וניל טבעית. יוצקים את הבלילה לסיר כפול, עם מים, מבשלים על להבה נמוכה, תוך טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה. יוצקים לקערה ומצננים. אפשר להניח על פני הקרם ניילון נצמד שיכסה את פני הקרם ישירות, כדי למנוע היווצרות קרום. להכין את המלית: לקלוף את תפוחי העץ, לפרוס לפרוסות דקות. לערבב עם קליפת הלימון מגוררת. להכין את העוגה: לרדד את הבצק למלבן ארוך ולא רחב במיוחד. למרוח את הבצק בקרם פאטיסייר ולפזר על הקרם את תפוחי העץ. לפזר קליפת לימון על התפוחים ואת השקדים הפרוסים. לסגור את הבצק לגלילה ולחתום היטב את הבצק ללא פתחים. לגלגל את הגלילה לצורת ספיראלה או שבלול. להעביר לתבנית אפיה. להתפיח עוד כשעה, ואז לאפות בתנור שחומם לחום 180 מעלות במשך 45 דקות. הערות שלי: לאיטלקים יש לקנות קרם פאטיסייר מוכ, באריזות כמו של שמנת מתוקה, בכל סופר. זו היתה הבקשה במתכון, לכן השתמשתי במתכון של פינגי לקרם פאטיסייר. לא היו לי שקדים פרוסים לכן השתמשתי באגוזים. אם משחים מהר מידי בתנור, לשים נייר כסף על פני העוגה ולהמשיך באפיה. המון הוראות לעוגה נפלאה ופשוטה בעצם. זהב הרבה פחות מסובך ממה שזה נקרא. בהצלחה!
ספיראלת שמרים במלית תפוחי עץ וקרם פאטיסייר