עוגת שוקולד דבש £103£
עוגת שוקולד דבש מנצחת רוני ונציה
10 - 12 מנות
מרכיבים
150 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות רום, או ברנדי
4 חלמונים
3 כפות דבש
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים, טחונים לאבקה
1/4 כוס קמח
5 חלבונים
קורט מלח או 1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
לציפוי
175 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2-3 כפות דבש (לפי הטעם)
אבקת קקאו, לקישוט
תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה
ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180.צ'). ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים, על אש נמוכה, מסירים מהאש ומוסיפים את הרום.
בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד הפושרת-חמימה. מוסיפים את האגוזים הטחונים ואת הקמח.
בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
מערבבים בעזרת מרית כרבע מכמות הקצף אל תערובת השוקולד (כדי שתהיה קלה יותר), מקפלים את הקצף הנותר אל תערובת השוקולד.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים דביקים ולחים ומרכז העוגה אינו צריך להיות יבש מדי וגם לא נוזלי מדי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בתוך התבנית על רשת. לאחר 10-15 דקות הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומצפים אותה.
להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה והדבש בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים לצינון. כשהתערובת פושרת וסמיכה, יוצקים אותה אל מרכז העוגה ובעזרת מרית מתכת ארוכה מצפים את פני העוגה ואת צידיה.
כשהציפוי מתקרר ומתייצב, בוזקים על העוגה אבקת קקאו דרך מסננת. מסמנים פסים ארוכים בצורת שתי וערב בעזרת סכין עם להב ארוך וחלק.
** מגישים עם מעט קצפת.