אהלן, שמי יוגב ובימים אלה אני עוסק בסוגיה משפטית/חוזית סובכה למדי שהייתי רוצה לשמוע את חוות דעתם של החברים פה בנוגע אליה.
לא כל הפרטים ידועים לי ולכן גם תמונת המצב היא לא לגמרי ברורה אך לדעתי עדיין ניתן להגיע לדעה מסוימת בנוגע לסוגיה זו.
בתחילת שנות התשעים החל מהלך של הפרטת קבוצות הכדורגל בארץ ורוב הקבוצות עברו לידים פרטיות. קבוצת הכדורגל של הפועל חיפה היתה שייכת שנים להסתדרות. איש העסקים רובי שפירא ז"ל שהיה במשך מספר שנים ספונסר של הקבוצה החליט לקחת על עצמו את הקבוצה בשנת 1994. באותה שנה הקים שפירא חברה בע"מ וחתם על הסכם עם ההסתדרות לפיו זכויות הניהול של הפועל חיפה יועברו לידי החברה שהקים שפירא. גרסא אחת טוענת שתוקף ההסכם היה לחמש שנים (כלומר עד 1999) ואז נחתמה הארכה לשלוש שנים נוספות (כלומר עד ל2002), גרסא אחרת טוענת שההסכם נחתם לעשר שנים (כלומר עד 2004). בכל מקרה תוקפו של ההסכם ההוא הסתיים ולא נחתמה הארכה נוספת מעבר להארכה שאולי היתה.
שפירא נקלע בסוף שנות התשעים לקשיים כלכלים כבדים ובדצמבר 2001 הוא שם קץ לחייו. לאחר מותו החליט בית המשפט המחוזי בחיפה להכניס את החברה שהקים בזמנו שפירא לצורך קבלת זכויות הניהול של הפועל חיפה לפירוק זמני. הפירוק נמשך כמעט שלוש שנים ובסוף 2004 מכר בית המשפט את החברה של שפירא לאיש העסקים יואב כץ שלצורך כך הקים חברה בע"מ נוספת שהיא זו שביצעה את הרכישה מבית המשפט. לאחר שבוצעה הרכישה כץ פירק את החברה של שפירא (החברה הראשונה, זאת שהיתה בפירוק).
בהנחה שלא נחתם כל הסכם הארכה עם ההסתדרות ושהחברה שחתומה על ההסכם המקורי מ1994 אינה קיימת עוד, האם יואב כץ מחזיק כחוק בזכויות הניהול של הפועל חיפה? האם הפועל חיפה לא חזרה לידי ההסתדרות? האם לפיכך יש אפשרות חוקית להוציא את הקבוצה מידי כץ מבלי לאלץ אותו למכור אותה?