מתכון: חמין אשכנזי - אבי
רכיבים:
חמין "אשכנזי"
2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני
3 כפות שמן
1 כוס שעועית לבנה (מושרת 12 שעות במים)
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
1/2 ק"ג בשר בקר לחמין(עם מעט שומן) חתוך לקוביות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בשר
אופן הכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את קוביות הבשר וטגן אותן מעט.
להוסיף את שאר החומרים עם מים לכיסוי בגובה כ - 3 ס"מ מעל החומרים
ולבשל כחצי שעה על להבה גדולה.
לבדוק את המליחות ולתקן לפי הצורך, ולהכניס לתנור שחומם לחום בינוני
לשעה, ולאחר מכן להוריד את החום לבינוני נמוך(את חום התנור יש לכוון כך
שהבישול יהיה בבעבוע קל)למשך לילה שלם.(להקפיד להשתמש בסיר עם ידיות עמידות לחום)
יש לבדוק מדי כמה שעות את כמות הנוזלים ולהוסיף מעט אם צריך.
כמות הנוזלים חייבת להיות מועטה לקראת תום הבישול ולכן יש לשים לב
ולא להוסיף יותר מדי מים.
ניתן להניח ביצים שבושלו לפני כן או נוקבו למניעת התבקעות על התערובת בסיר.
ניתן להוסיף קישקע(מעיים ממולאות)אותם יש לנקב בעזרת מזלג ולבשל בסיר
במים חמים במשך 5 דקות לפני ההוספה לסיר החמין.
הערות:
* אבי :מאת
01:39 :שעה 4/11/2003
:תאריך
חמין "אשכנזי"
מקור המתכון:
* אבי
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
חמין אשכנזי
בדיוק מבית אמא. אבל מי שמוסיף עצמות מח משדרג את הטעם ב-360 מעלות.