דבג, הפקאנים השחורים-מתוקים?
יניב ופינגווינית יקרים £103£
בשלוש בבוקר לא מכינים סלטים אלא מחפשים את המתכונים לסלטים של מחר...
וזה רק בתנאי שחזרת מת מהעבודה ביום שלפני וישנת 7 שעות.
אז ככה -
הפקאנים מתוקים ושחמחמים ואפשר לקנות אותם בסופר על יד הירקות בד"כ.
יש בספר הסיני של אהרוני מתכון נהדר לאגוזים מתוקים, למי שבא להכין לבד. זה די פשוט:
מבשלים רוטב מבערך כוס מים וחצי כוס סוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים פנימה אגוזים מאיזה סוג שרוצים.
זה נפלא בעיקר עם אגוזי קשיו. אבל גם השאר בסדר גמור.
מבשלים את האגוזים כ 10 דקות, מסננים ונותנים להם להתייבש מעט במסננת.
בינתיים מחממים שמן עמוק ומטגנים את האגוזים עד שמשחימים. מספיגים.
אפשר להכין הרבה ולשמור בצנצנת אטומה. זה נהדר.
ויניב, לגבי הגבינה, אני לא יודעת באיזה שוק אתה עורך קניות. לבטח תמצא גבינות נהדרות בלוינסקי.
אני, באופן די בנאלי, אוהבת גבינות פשוטות כמו גבינה בולגרית פיראוס של תנובה ואותו דבר פטה שלהם.
יש בסופרים פטות נהדרות מיוון. מאוד שמנות אבל לא מזיקות לשיניים....
יש גם גבינה בולגרית מצויינת של מחלבת פנחס במעדניה בסופר. הסלט הזה באמת באמת נפלא.
ספר לי אח"כ איך היה.