tortilla de patatas – חביתה ספרדית
גרסת השופט, טעים מאוד כשזה פושר.
מצרכים:
4-5 תפוחי אדמה "אדומים" גדולים קלופים
3 ביצים
1/2 בצל קצוץ
שמן זית
חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את התפ"א לצ'יפסים דקים.
2. במחבת רחבה מחממים שמן זית וחמאה ומוסיפים את הבצל ואת תפוחי האדמה, ממליחים בנדיבות .
3. מטגנים על להבה בינונית נמוכה במחבת מכוסה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה והבצל מתרככים משחמימים קלות, מערבבים מידי פעם.
4. מסירים מהאש, מניחים להתקרר מעט, טורפים את הביצים, מוסיפים את הביצים פנימה, מחזירים למחבת . מגבירים הלהבה לדקה, מכסים ומחלישים את הלהבה ומטגנים כ- 10 דקות, עד שמשחים למטה.
5. מכסים את המחבת בצלחת גדולה או במכסה שטוח והופכים עליה את הפריטטה. מחזירים למחבת, מכסים ומטגנים עד שמשחים מלמטה.