£40£כמה מתכוני עוף עם חבושים
אני רק מציינת שלא ניסיתי את המתכונים להלן,
אבל מאד אוהבת את הפרי הזה, אצלי מסתכם לרוב בלפתן וריבה.
צריך להשרות את הפרי-בטון הזה במים רותחים בכדי לקלף או לחתוך
אבל לטעמי לא חובה לקלף, אם אין הנחיות מיוחדות, כך כדאי לטפל בפרי..
אם אין קרדיט - כנראה שלא מצאתי..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
£40£צלי עוף/בקר עם חבושים 4-6 מנות
--------------------------------
1.5 ק"ג שוקיים/ירכיים של עוף , ללא עור
לחלופין 1 ק"ג בשר בקר לצלי, חתוך לקוביות
1 ק"ג בצל, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
שמן
1/4 כוס קמח
2 חבושים גדולים, מקורצפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית קנמון טחון
חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
2 כפות סוכר
בסיר כבד לחמם 3 כפות שמן, ולטגן הבצל עד שמתרכך. להוציא פרוסות הבצל.לקמח את פיסות העוף או קוביות הבקר להעביר לסיר בנגלות ולהשחים.
להחזיר פרוסות הבצל, מלח, פלפל שחור וקנמון.להוסיף מים חמים עד שכמעט מכסים את הבשר בסיר.
להרתיח התבשיל, לכסות הסיר ולבשל על אש קטנה במשך שעה-לעוף או שעהוחצי לפחות לבשר הבקר.
במחבת לחמם 3 כפות שמן להוסיף החבושים ולהשחים במשך 10 דק' עד שצבעם חום זהוב.להוסיף החבושים לבשר ולבשל עוד כחצי שעה.
בזמן הבישול יש לבדוק ולערבב את תוכן הסיר למניעת חריכה.להוסיף החומץ, מיץ הלימון והסוכר, לבשל באיטיות במשך כחצי שעה נוספת.
להגיש חם על אורז לבן או קוסקוס.
£40£שוקי עוף צלויים בחבושים, לימונים וצימוקים
--------------------------------------------
קילו וחצי שוקי עוף טריים
כף פפריקה אדומה
כפית פפריקה חריפה
4 שיני שום טרי, כתושות
בצל קצוץ
100 מ''ל שמן זית
2 לימונים, קצוצים על קליפתם
קורט סוכר
חצי כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
4 חבושים קלופים, מגולענים, חתוכים לשמיניות
100 גרם צימוקים מושרים במים חמים
החומרים לעיטור:
צרור פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
קוטמים את קצות השוקיים בעזרת קופיץ (אפשר לבקש מהקצב). שמים בקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט חבושים, פטרוזיליה וצימוקים. מערבבים ומשהים במקרר, מכוסה, לפחות שעתיים (רצוי יותר). מעבירים לתבנית, מוסיפים את החבושים וצולים, מכוסה, בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. כעבור כשעה מסירים את הכיסוי, מוסיפים את הצימוקים המסוננים ואופים עוד 5-7 דקות. מעטרים בפטרוזיליה ומגישים על מצע קוסקוס.
£40£ספרג'ריה - עוף בחבושים ופירות יבשים / על השולחן
---------------------------------------------
"זאת הייתה המנה של ראש השנה. הטעם והריח של החבושים המתבשלים עם העוף היה ממלא את הבית ומשגע את כולנו".
מתכון ל - 6 מנות
6 כרעי עוף
מעט שמן למריחה ולטיגון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
4 חבושים, קלופים ונקיים מהליבה השעירה, חתוכים לפלחים
50 גרם שזיפים מיובשים
50 גרם משמשים מיובשים
* מורחים את כרעי העוף בתערובת של כף שמן, קינמון, מלח ופלפל.
* בסיר גדול מחממים מעט שמן ומזהיבים את הכרעיים משני הצדדים. שופכים את השמן העודף מהסיר.
* מסדרים את הכרעיים על תחתית הסיר ומסביבם מניחים את החבושים והפירות היבשים. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את האש.
* מבשלים שעה עד שעה וחצי, עד שהכל רך והעוף מקבל טעם וצבע יפה. במהלך הבישול הסיר צריך להיות מכוסה. פותחים רק פעם פעמיים כדי לבדוק אם חסרים נוזלים, ומוסיפים לפי הצורך.
£40£עוף בחבושים ורוזמרין / על השולחן
מתכון של מיקה גולדמן, מ"ביקתא בקדיתא".
---------------------------------------
1 עוף בינוני, מחולק ל- 4 מנות
מעט שמן זית
3 ענפי רוזמרין
2 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים
4 חבושים ( אם אין, אפשר תפוחי גרנד) חצויים
1 בקבוק יין לבן
1 כף דבש
* מושחים את העוף בשמן, מצפים אותו ברוזמרין קצוץ ומהדקים היטב.
* מחממים מחבת עם מעט שמן זית לחום גבוה, ומטגנים את העוף עד שהוא "נסגר" ומשחים מעט.
* מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בצל ומערבבים.
* אחרי כמה דקות מוסיפים חבושים, יין, דבש ומלח לפי הטעם מרתיחים, ומנמיכים מייד את האש. מבשלים כשעה.