חירות מן האוכל - ומהאלרגיות גם!!! £30£
קראתי בשקיקה את המאמרים על הימנעות מקמח וכן על אלרגיה עונתית, וברצוני לציין מספר נקודות:
*אכן, נטורופתים טוענים שקמח ומוצריו, ובמיוחד דברי חלב מגבירים את הליחה בגוף, ולכן הפחתה ניכרת בצריכת מוצרים אלה יכולה להקל על אלרגיה אצל אלה הרגישים לכך; לדעתי זה די אינדיוידואלי: ישנם אנשים אותם אני מכנה: "בעלי קיבות ברזל" - הם יכולים לזלול דברי מאפה, בשר אדום, מטוגנים וכל מה שנקרא ג'אנק פוד, שלא לדבר על קפאינים למיניהם, וזה לא ישפיע על בריאותם כהוא זה: יש להם ככל הנראה מערכת חיסונית חזקה מאוד, וכנראה שגם מערכת העיכול שלהם פועלת כסידרה. לעומת זאת ישנם כאלה, שגם הימנעות כמעט מוחלטת מהנ"ל לא תעזור להם במיוחד: לפני למעלה משנה מטפל אלטרנטיבי הכין לי דיאטה המבוססת על ירקות ופירות טבעיים או מאודים, ואחרי 3 שבועות חשתי חולשות וסחרחורות ונאלצתי להפסיק עם הקטע הזה, ולא זו בלבד, אלא שצרכתי פחמימות ומתוקים בכמות הרבה יותר גדולה מאשר לפני הדיאטה הזו, כך שבעצם לא נעשה כאן מאומה.
אני בדיעה שאדם צריך לצרוך את כל אבות ואמהות המזון, אך במידה: ברור שירקות ופירות טריים, כפי שגילה ציינה, צריכים להיות הבסיס של כל דיאטה מאוזנת, אך יש גם שומנים, סוכרים, ופחמימות אותם ניתן לצרוך בכמויות ובאופנים לא מזיקים: קרקרים משיפון מלא, שמן זית כתית כתוספת לסלט ירקות, שמן זרעי פשתן המכיל חומצת אומגה 3, אגוזי מלך שמספקים תחליף לחלבון מן החי, צנוברים שהם מקור צמחי ראשון במעלה לחלבון מן החי, גרגרי שומשום מלא/אורגני המכילים ברזל, חלב כבשים ומוצריו שנחשב בריא יותר ונוח לעיכול. ניתן להשיג גם סוגי בשר עופות שגודלו על תפריט של זרעונים ולא על אנטיביוטיקה והורמונים.