יש פה וי ירוק אבל האמת שאני לא זוכרת איך יצא, עשיתי את זה נורא מזמן ולבושתי לא כתבתי לי הערות בספר. :-s נבוכה, כאמור.
רכיבים:
בצק:
½ 3 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה בלי מלח (אפשר להחליף בחמאה)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
3 חלמונים
25 גרם שמרים
כ-½ כוס מים או מיץ תפוזים
מלית:
½ 1 ק"ג תפוחים לאפיה (גרני סמיט)
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
¼ כוס פרורי לחם
ציפוי:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר
אופן הכנה:
בצק:
להמיס את השמרים בנוזלים, לשים קמח בקערה (או במעבד מזון), להוסיף את המרגרינה חתוכה לקוביות, סוכר, מלח, חלמונים, והשמרים המומסים. ללוש לכדור בצק גמיש. לעטוף בניילון ולשמור במקרר שעה.
על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל-2 חלקים. לרדד מחלק אחד עלה מלבני בגודל התבנית (תבנית מלבנית 27/34 ס"מ) ולרפד איתו את התבנית המשומנת קלות.
מלית:
לגרר את התפוחים, להוסיף סוכר וקינמון, לסחוט את עודף הנוזלים קצת. לפזר על הבצק שבתבנית את פרורי הלחם ומעליהם את התפוחים בשכבה אחידה. לרדד את החלק השני של הבצק לגודל גדול במעט מגודל התבנית ולכסות איתו את התפוחים.
למרוח על הבצק את הביצה הטרופה ולנקב חורים בו במזלג.
לאפות בחום בינוני כ-45 דקות, עד להשחמה נאה.
לבזוק אבקת סוכר לאחר הקירור.
הערות:
גיוון:
אפשר לסדר את הבצק העליון בצורת רצועות שתי וערב.
אפשר לבשל קודם את התפוחים המגוררים עם הסוכר והקינמון בכלי פתוח עד להתאדות הנוזלים (כ-20 דקות).
מקור המתכון:
ניחוחות המאפה/ציפורה קרייזמן